No to miałem ja nagrzewnicę;)
Napisany 20 października 2011 - 18:36
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 20 października 2011 - 18:55
i właśnie tak zaczynają się cyrki, jeżeli kupiłeś zmienik z allegro to wywal go w kibel bo na drugi dzień będziesz wymieniał bo będzie ciekła, z allegro sprzedają bez gumy.witam:)mam pytanko odnosnie gumowej nakladki na nagrzewnice,zamiennik ma 8 kolanek a orginal ma 13.co z ta nakladka nie bardzo to pasuje:(
Napisany 20 października 2011 - 18:58
Napisany 20 października 2011 - 19:05
czy taki zamiennik powinnien pasic pod ta gumehttp://allegro.pl/nagrzewnica-opel-omega-b-2-0-2-2-inne-nowa-i1842046482.html
ooo sklep gdzie często kupuję , najlepiej zadzwoń do nich to powiedzą co i jak
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 20 października 2011 - 19:06
Napisany 20 października 2011 - 19:18
tyle co mogę ci doradzić to szukaj oryginalnej używki (z jakiegoś młodego rocznika) najlepiej aby ten plastik z boku gdzie wchodzą rurki był jak najjaśniejszy.czy taki zamiennik powinnien pasic pod ta gumehttp://allegro.pl/nagrzewnica-opel-omega-b-2-0-2-2-inne-nowa-i1842046482.html
a co do nowej używki jak już znajdziesz ową co będzie pasowała to być może będziesz miał problem z dokręceniem tych rurek tą mała śrubką tak aby nie ciekło, łatwo przekręca się ten gwint a wtedy Dopa:(
aby nie ciekło w miejscu łączenia to musi być mocno skręcone
Napisany 20 października 2011 - 19:25
być może będziesz miał problem z dokręceniem tych rurek tą mała śrubką tak aby nie ciekło, łatwo przekręca się ten gwint a wtedy Dopa:(
Eno nie jest tak źle. W przeciągu 3 miesięcy wymiałem nagrzewnicę w dwóch Omegach i żadnych problemów z tą śrubką nie było. Ani odkręcanie ani dokręcanie.
Dociągałem grzechotką aż prawie soki poszły i nawet nic nie wskazywało że może się na śrubce albo nakrętce gwint obciąć.
No a to to święta prawda. Tylko trzeba się pilnować żeby oring się dobrze ułożył gdzie powinien co by go nie "naciąć".aby nie ciekło w miejscu łączenia to musi być mocno skręcone
Napisany 20 października 2011 - 19:30
właśnie zależy jaka to nagrzewnica, podał bym linka do tej której należy szczególnie unikać ale niestety nie mogę go już znaleźćEno nie jest tak źle. W przeciągu 3 miesięcy wymiałem nagrzewnicę w dwóch Omegach i żadnych problemów z tą śrubką nie było. Ani odkręcanie ani dokręcanie.
Dociągałem grzechotką aż prawie soki poszły i nawet nic nie wskazywało że może się na śrubce albo nakrętce gwint obciąć.

podaj linka do niej to chociaż będzie wiadomo jakie warto brać
Napisany 20 października 2011 - 19:34
U siebie zakładałem używkę oryginała, druga była nowa w zamienniku tylko nie powiem jakiej firmu bo nie ja kupowałem a brana była na miejscu w sklepie (nowa ok 80 zł). Obie były traktowane tak samo.właśnie zależy jaka to nagrzewnica,
Napisany 21 października 2011 - 08:18