Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Przepuszczanie jednośladów w korku.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
70 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   Shen

Shen

Młody Omaniak

• 103 postów

Napisany 11 czerwca 2011 - 14:45

Nie znaczy że każdy musi ********* bo jedzie motocyklista, ale to nie znaczy że trzeba chamsko zajeżdzać drogę. Pies ogrodnika i tyle .

#62 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 12 czerwca 2011 - 13:30

A popatrzcie na to z drugiej strony.... Moze dzieki kierowcy omy motocyklista bezpiecznie wrocil do domu, do rodziny...

Lepiej byc w domu na kolacje, niz w szpitalu na obiad.

To chyba powinien mu byc wdzieczny? ;) Ja bym poszedl dalej i opony "motocyklu" poprzebijal, zeby byc 100% pewnym, ze dotrze bezpiecznie do domu... :masakra:

no wiesz, "klepanie machy kaskiem" to nie jest to według ciebie bezczelne.

Jest na poziomie kierowcy Omegi choc tepienie wrednosci glupota nie jest najlepszym rozwiazaniem. A tak cala Polska zna rejestracje Pana z Omegi (LU4761K - wrzuc w google, gosc juz jest slawny) i to chyba najlepszy sposob "na buraka". Ciekawe tylko czy "burak" to nie z tych tepych ktory i tak uznal, ze i ta ma racje i dalej bedzie tak robil.

A co do zajechania drogi, to omega nawet ze swojego pasa ruchu nie zjechała.

Sa przepisy i jest KULTURA... Znajomosc pierwszego nie znaczy, ze ma sie to drugie niestety.

#63 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów

Napisany 14 czerwca 2011 - 01:20

@czesiek, Temat już poruszałem w grudniu :p

http://forum.omegakl...ead.php?t=49003

temat wałkowany, motocykl może omijać pojazdy w korku.

Ja osobiscie pcham się w każdą szczelinę. Czy to jadą, czy stoją ... po to mam motocykl zeby nie stać w korkach ;)

Chyba coś kolego ci się pomyliło, że masz motor, to nie znaczy, że wszyscy muszą spie... bo jedziesz i to nieprzepisowo w większości przypadków.

To że kolo ma starego wielkiego trupa i w dodatku jest z LU, to nie upoważnia go do kierowania ruchem. Kto ma stać a kto jechać. Jakby na mnie trafił, to by nie miał swojego pięknego zielonego lustereczka ;)

(przepraszam jezeli kogoś uraziłem, ale za dużo chamstwa w warszawie jezdzi na blachach Lu i LLu ;) )

#64 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 14 czerwca 2011 - 19:07

@czesiek, Temat już poruszałem w grudniu :p

http://forum.omegakl...ead.php?t=49003

temat wałkowany, motocykl może omijać pojazdy w korku.

A widzisz. Tam nie zajrzałem. Na moje pocieszenie inni też nie zajrzeli, ponieważ temat jest, a napisałem, "A jeśli już to jest na forum, to wywalić."

#65 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 14 czerwca 2011 - 19:12

A widzisz. Tam nie zajrzałem. Na moje pocieszenie inni też nie zajrzeli, ponieważ temat jest, a napisałem, "A jeśli już to jest na forum, to wywalić."

no to teraz macie połączone ;)

#66 OFFLINE   arczon82

arczon82
  • 1 193 postów

Napisany 14 czerwca 2011 - 20:11

Jakby na mnie trafił, to by nie miał swojego pięknego zielonego lustereczka

To powiem Ci że masz dziwne podejście bo gdy byś te lusterko uszkodził to byś za nie zapłacił i przy okazji mandacik :jump:

Sam uwielbiam motocykle ale jeżeli gość nie puścił z jednej strony to niech gość jedzie drugą, drogi są dla każdego.

#67 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 czerwca 2011 - 22:35

za dużo chamstwa w warszawie jezdzi na blachach Lu i LLu

Nie uraziłeś ale takiego samego chamstwa jeździ dożo po lublinie ze stolycy ;)
Od tygodnia jeżdżę rowerkiem do pracy 5km w jedną stronę, tak dla ograniczenia przyswajania kalorii i kondycji z powodu rzucenia palenia nikotyny i przeciwko wzrostom cen paliw :)
Dzisiaj jeden koles właśnie z Wa-wy strąbił mnie i zbluzgał bo 200m przed rondem jechałem lewym pasem bo wiadoma rzecz chciałem jechac w lewo, na światłach staliśmy koło siebie i tak mnie koleś wpienił że chciałem mu za*** ale jak podszedłem to się pozamykał kozak i pyszczał przez zamknięte okno, twierdził że rowerem się jeździ przy krawężniku albo w lesie, a ulica jest dla samochodów, myslałem że go uszkodzę ale za dużo świadków było a auto nikomu nie jest winne więc lusterka szkoda ;)
Miałem się ochotę gdzieś potem się do niego przytrzeć kierownicą, ale jak podjechałem bliżej to uciekł na drugi pas i w końcu pojechał prosto zajeżdżając drogę drugiemu kierowcy :)
Nie ma zasady skąd się jest , tylko jaki mamy stosunek do innych :)

#68 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów

Napisany 15 czerwca 2011 - 00:27

Nie uraziłeś ale takiego samego chamstwa jeździ dożo po lublinie ze stolycy

no to oczywiste przecież ;) posprowadzali się do miasta, pozmieniali blachy i w swojej wiosce pokazują jacy to oni są ;)

Nie ma zasady skąd się jest

nie ma ... wcale .. tylko dziwnym trafem najwieksze chamstwo jest na obcych blachach ;)

#69 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 21 sierpnia 2011 - 18:59

Ja tam z reguły jak zobaczę (o i ile zdążę) motocykl w lusterku zawsze mu zjadę....Tak samo w korku...Ale jeśli już motocyklista wyprzedza na przejeżdzie kolejowym to mu zajezdzam drogę....Chciałem do niego podjeść na światłach ale zobaczył że idę i na czerwonym przejechał....

#70 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 sierpnia 2011 - 19:19

Ale jeśli już motocyklista wyprzedza na przejeżdzie kolejowym to mu zajezdzam drogę....

Nie jesteś od wymierzania kary, za taką głupotę powinieneś dostać po głowie , może by Ci trochę rozumu wróciło, a co jak by spanikował odbił motocyklem i się wypierdzielił albo przywalił w inne auto? Ty byś pojechał i znowu było by że motocyklista nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze. Życzę ci żeby ktoś tak kiedyś zrobił Tobie jak będziesz go wyprzedzał, a z naprzeciwka będzie jechał jakiś TIRolot i będzie Ci brakowało kilku metrów do schowania się. Jak narobisz w gacie to zobaczysz co to znaczy kogoś straszyć!!

#71 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 21 sierpnia 2011 - 20:34

A kto mu dał prawo do wyprzedzania na przejezdzie kolejowym???? Gdzie jest zapis że może wyprzedać??? A co by było to już jego głowa,wystarczy czasami pomyśleć jak się jedzie a nie że mam motor to mogę wszystko....

P.S Jeżdzę zgodnie z przepisami i to tiry raczej mnie wyprzedają.....Gdy nie mogę nie wyprzedam.