Przepuszczanie jednośladów w korku.
Napisany 18 grudnia 2010 - 10:41
Napisany 18 grudnia 2010 - 14:41
a już te wszystkie motorynki,skutery i rowery, niech szlag trafi!

Na światłach mnie mijają , a ja później się pocę żeby takiego ślimaka ominąć.
Moja Galeria >>>http://forum.omegakl...php?albumid=565
=======================================
Napisany 18 grudnia 2010 - 21:33
Mnie osobiście to denerwuje,gdyż jeżdże dużym autem i zazwyczaj nie mam jak zjechać,
otóż to kolego mnie gówniarze na skuterach nie znający przepisów pchający pod koła też denerwują kiedyś to chociaż karte motorowerową trzeba było mieć teraz jakoś nikt tego nie przestrzega
Napisany 18 grudnia 2010 - 21:49
Mnie osobiście to denerwuje,gdyż jeżdże dużym autem i zazwyczaj nie mam jak zjechać,
Fakt, wyjątkiem są gówniarze na skuterkach. Skuter sam w sobie nie jest złem

Napisany 19 grudnia 2010 - 03:52
Napisany 19 grudnia 2010 - 11:01
Napisany 19 grudnia 2010 - 14:38
Dokładnie... sam śmigam motocyklem i często doświadczam takiego zachowania wśród kierowców samochodów tz. zwykła i perfidna złośliwość typu " ja stoję w korku to ty też..."Ale niestety gro naszych biednych motocyklistów nie dorosło do tematu posiadania takiej maszyny
Jednak jest sporo prawdy w tym co napisałeś- wielu polskich motocyklistów po prostu nie dorosło lub nie stosują zasad bezpiecznego i kulturalnego kierowcy... a na drodze reaguja agresją

Napisany 19 grudnia 2010 - 15:42
Napisany 19 grudnia 2010 - 16:21

W każdej grupie znajdą się jacyś psychiczni.
Z roku na rok, kultura się poprawia. Całe szczęście.
Zauważyłem jedno. Większa kultura na trasie jest wśród kierujących samochodami ciężarowymi. W 9 na 10 przypadkach, widząc motocyklistę w lusterku, kierowcy w miarę możliwości, zjeżdżają na pobocze. Rzadziej zjeżdżają osobówkom.
Taka moja mała refleksja po kilku trasach.
Napisany 19 grudnia 2010 - 16:50

W mieście kultura już często spada, wystarczy że cię ktoś wkurzy parę razy, i nie wiem jaki byś nie był spokojny to się w końcu odgryziesz.
Moja Galeria >>>http://forum.omegakl...php?albumid=565
=======================================
Napisany 19 grudnia 2010 - 16:57
W mieście kultura już często spada, wystarczy że cię ktoś wkurzy parę razy, i nie wiem jaki byś nie był spokojny to się w końcu odgryziesz.
Najgorsze, że możesz trafić na psychola który zepchnie Cie z drogi i zabije.
Dlatego najlepiej olać sobie cała sprawę. Nikogo nie prowokować. Za dużo idiotów chodzi po tym świecie. Szkoda czasu i zdrowia.
Napisany 19 grudnia 2010 - 17:40
skąd ja to znami nie wiem jaki byś nie był spokojny to się w końcu odgryziesz.

no nie , droga to nie ringCzasami niektórzy potrafią wysiąść z samochodu i bić się na środku
ulicy

Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 19 grudnia 2010 - 17:49
Cytat:Napisał Szopen
Czasami niektórzy potrafią wysiąść z samochodu i bić się na środku
ulicy
no nie , droga to nie ring
Też tak myślalem, do czasu aż cepa w kask nie dostałem

Napisany 19 grudnia 2010 - 18:28
otóż to kolego mnie gówniarze na skuterach nie znający przepisów pchający pod koła też denerwują kiedyś to chociaż karte motorowerową trzeba było mieć teraz jakoś nikt tego nie przestrzega
Widzisz to oczywiśćie wina dziwnych przepisów gdyż karte motorowerową nadal trzeba posiadać jeżeli chce się poruszać motorowerem jest to konieczne do 18-go roku życia a co potem cóż władza ustawodawcza wychodzi z założenia że jeżeli ktoś jest pełnoletni to zna przepisy ruchu drogowego nic bardziej mylnego.
Napisany 21 grudnia 2010 - 08:23
No jak jechała na pasie do skrętu (zakładam że Kesiaczek maiła na myśli lewoskręt) to teoretycznie cyklisty tam być nie powinno, bo albo ciskał się pomiędzy pasem zieleni lub osią jezdni przed skrzyżowaniem to powinien mijać ją z prawej strony, a nie z lewej jeśli Kesiaczek opisała tak jak sobie to wyobraziłem...
Tak byłam na lewoskręcie, a on przeciskał sie miedzy mna a trawnikiem:/
Napisany 21 grudnia 2010 - 09:16
Ogólnie zawodowi kierowcy , zwłaszcza na trasie -pełna kulturka!
Z moich obserwacji zauważyłem

W mieście są zupełnie inne warunki, najgorsza jest presja czasu. A baranów nie brakuje. Sam nie raz wyszedłem do typa z samochodu w nerwach...
Może sama kultura poruszania się na drogach się poprawia, ale agresywność moim zdaniem jednak wzrasta...
Napisany 22 grudnia 2010 - 21:43
Napisany 06 stycznia 2011 - 21:12
Napisany 13 stycznia 2011 - 21:05
Napisany 16 stycznia 2011 - 12:57