Pojazd uprzywilejowany – jak się zachować?
Napisany 14 styczeń 2011 - 18:34

Napisany 22 styczeń 2011 - 17:46
Ale sami przyznacie, że bezpieczny kierowca to ten, który jeździ kulturalnie i bezpiecznie
.
Przyznaję rację tylko kultura jak i spokój na drodzę może nas uratować.
Chociaż jak jeżdżę to w Polsce kultura za kółkiem nie do końca jest niestety kierowcą znana...
Napisany 22 styczeń 2011 - 20:11
Chyba jednym z bardziej niebezpiecznych zachowań jest gwałtowne hamowanie na widok pojazdów uprzywilejowanych.
Napisany 22 styczeń 2011 - 21:25
kierowcomkierowcą
Chyba jednym z bardziej niebezpiecznych zachowań jest gwałtowne hamowanie na widok pojazdów uprzywilejowanych.
tak to robia idioci, inaczej nie potrafie tego nazwac
Napisany 23 styczeń 2011 - 10:04
Jest to najgłupszy manewr jaki robią inni kierowcy.
PS.
Mam gorącą prośbę do osób pracujących w naszym fachu - Napiszcie mi na PW ile was jest na Forum razem z nick-ami bo mam pewne pytanie do Was jak u Was w Pogotowiach czy w innych firmach (Falck,Gregor, itp.) wygląda pewna sytuacja związana z ustawą o Ratownictwie Medycznym a nie chcę zaśmiecać tymi szczegółami technicznymi forum bo to w sumie tyczy się tylko nas a w zasadzie naszej pracy.
Jak?? => Tak!!
Napisany 30 maj 2011 - 23:26
Eh wystrczy trochę na na bok. Pozdrawiam rob
Napisany 31 maj 2011 - 10:00

Jak robię coś nie tak to mnie poprawcie bo sami wiecie lepiej jak wam należy ustąpić drogi

Napisany 04 czerwiec 2011 - 10:25

Napisany 12 lipiec 2011 - 13:48
Napisany 14 lipiec 2011 - 15:11
Napisany 14 lipiec 2011 - 16:14
bo w takiej sytuacji stojąc w korku nie podjeżdża się pod sam zderzak tylko zostawia trochę miejsca żeby mieć możliwość wykonania jakiegoś ruchu, ja zawsze tak robię i nigdy nie miałem problemu z zjechaniem i ustąpieniem miejscanie ma gdzie zjechać. Niewiadomo co robić.
Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013
II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin
Napisany 14 lipiec 2011 - 17:08
Napisany 16 lipiec 2011 - 00:38
nigdy w życiu nie zdażyło mi się wjechać na chodnik pod krawężnik, niestety nie jestem skory niszczyć sobie zawieszenia
jak patrze jak niektórzy wjeżdżają na chodniki to aż się uśmiecham

Napisany 16 lipiec 2011 - 09:51
i w takim większym mieście jak łódź, wawa, poznań, wrocek itp... gdzie na jednym skrzyżowaniu masz około 50-100 aut niech połowa z nich zachowa się tak jak Ty to mamy omawianą sytuację, ja śmiem twierdzić że ludzie tak sie zachowujący są albo upośledzona i nigdy nie powinni dostać prawa jazdy, albo są egoistami, ludźmi płytkimi co mają wjak patrze jak niektórzy wjeżdżają na chodniki to aż się uśmiecham.

Wyobraź sobie że to właśnie ten pojazd uprzywilejowany jedzie do kogoś z Twojej rodziny, a zamiast szybko dojechać na miejsce ten że pojazd musi sie użerać z ludźmi tego pokroju, a Ty pretensje będziesz miał do kierowcy, że przyjechał kilka sekund za późno :pokoj: chcesz by ktoś był w porządku wobec Ciebie to bądź w porządku wobec innych, czy to pojazd uprzywilejowany czy inny...
Włącz myślenie, to nic nie boli...
Napisany 16 lipiec 2011 - 12:20
i w takim większym mieście jak łódź, wawa, poznań, wrocek itp... gdzie na jednym skrzyżowaniu masz około 50-100 aut niech połowa z nich zachowa się tak jak Ty to mamy omawianą sytuację, ja śmiem twierdzić że ludzie tak sie zachowujący są albo upośledzona i nigdy nie powinni dostać prawa jazdy, albo są egoistami, ludźmi płytkimi co mają w
życie ludzi co jadą np. w karetce, lub policji i straży co jadą na interwencję
Wyobraź sobie że to właśnie ten pojazd uprzywilejowany jedzie do kogoś z Twojej rodziny, a zamiast szybko dojechać na miejsce ten że pojazd musi sie użerać z ludźmi tego pokroju, a Ty pretensje będziesz miał do kierowcy, że przyjechał kilka sekund za późno :pokoj: chcesz by ktoś był w porządku wobec Ciebie to bądź w porządku wobec innych, czy to pojazd uprzywilejowany czy inny...
Włącz myślenie, to nic nie boli...
i pod tym podpisuje się obiema rękami
strasznie mnie drażni taki egoizm, jak jedzie pojazd uprzywilejowany to trzeba zjeżdżać i tyle
Napisany 16 lipiec 2011 - 19:39
wiadomo czasem jest brak miejsca albo inna okoliczność gdzie nie ma możliwości ustąpić i wtedy mówi się trudno. Najbardziej drażnią mnie osoby które na chama chcą zjechać i w momencie gdy wykonują manewr zgaśnie im samochód albo wymyślą coś innego i komplikują innym życie. W takim wypadku jeżeli ktoś panikuje i nie potrafi zjechać niech lepiej się nie rusza bo może gorzej utrudnić przejazd i może nasz kolega do takich należy że nie zjeżdża ponieważ nie potrafi
dragonstawiki pamiętaj za takie nie zjechanie możesz być odpowiedzialny za śmierć drugiej osoby wiec teraz policz sobie ile razy nie zjechałeś i pomnóż to przez osoby które nie udało się przez ciebie uratować jeżeli było tego sporo można uznać cię za morderce
ps byłem kierowcą karetki i wiem jak jest na drodze i ile osób jest takich jak nasz kolega
Napisany 10 maj 2012 - 12:40
a Tobie dragonstawiki życzę, żebyś kiedyś nie ustąpił przejazdu rozpędzonemu wozowi strażackiemu

Napisany 07 czerwiec 2012 - 11:26
Napisany 07 czerwiec 2012 - 11:55
Jak?? => Tak!!
Napisany 07 czerwiec 2012 - 14:55
no to pojechałeś, przez taki 1,2 czy 3 wjazdy pod chodnik to już pół zawieszenia do wymianyniestety nie jestem skory niszczyć sobie zawieszenia
mają tyle miejsca na drodze ze bez problemu objadą mnie i innych użytkowników
i jeszcze ze 2 tiry też objadą szczególnie w korku
inni myślą a Ty nie.sory za stwierdzenie ale w opisywanej sytuacji po prostu nie myśliszjak patrze jak niektórzy wjeżdżają na chodniki to aż się uśmiecham