Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Krew mnie zalewa patrząc na ceny paliw!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
750 odpowiedzi na ten temat

#81 OFFLINE   lefuu

lefuu

Zadawanie dziwnych pytań

• 200 postów

Napisany 17 grudnia 2010 - 20:10

Gaz po 2.60 u mnie na stacji Bliska - Bez komentarza ,,,,

#82 OFFLINE   Wicurek

Wicurek

jeszcze tu bywam czasem

• 338 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 17 grudnia 2010 - 20:36

od 2.49 do 2.67 lpg o pb ponad 5zł nie wspominam

#83 OFFLINE   damianos5000

damianos5000
  • 60 postów

Napisany 17 grudnia 2010 - 22:10

mnie tam wzrost ceny gazu nie rusza...
i tak tankuje za 50,- :D

#84 OFFLINE   dany5

dany5
  • 1 045 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 17 grudnia 2010 - 22:12

ha ha

#85 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów

Napisany 17 grudnia 2010 - 22:13

Świetne podejście :D

#86 OFFLINE   Szynka

Szynka

AutoDetailing

• 1 493 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 18 grudnia 2010 - 07:55

Kurde, jeździcie luksusowymi limuzynami i te "pare" groszy podwyżki Was wkurza Nie żartujcie sobie - noblesse oblige

Szczególnie, że 3/4 z tych co tutaj stękają mają LPG. Ale postękać fajna sprawa :)

#87 OFFLINE   adampoznan

adampoznan
  • 18 postów

Napisany 18 grudnia 2010 - 08:37

ja w nocy za poznaniem na jednej ze stacji shell tankowałem juz za ponad 5 zl masakra poprostu. a gaz juz prawie 3 zl kosztuje wiec jeszcze jakos wytrzymuje chociaz powole tez to sie przestaje oplacac

#88 OFFLINE   dany5

dany5
  • 1 045 postów

Napisany 18 grudnia 2010 - 08:47

ja w nocy za poznaniem na jednej ze stacji shell tankowałem juz za ponad 5 zl masakra poprostu. a gaz juz prawie 3 zl kosztuje wiec jeszcze jakos wytrzymuje chociaz powole tez to sie przestaje oplacac

opłaca sie zawsze to różnica ponad 2zł na każdym litrze

#89 OFFLINE   adampoznan

adampoznan
  • 18 postów

Napisany 18 grudnia 2010 - 08:52

ale ponoc cena LPG ma wzrosnac i niby bo prawdy nie znam ale roznica miedzy Pb95 a gazem ma wynosic zaledwie ok 1 zł. a jakby nie patrzac kazde auto wiecej spali LPg niz paliwa. to wtedy wyjdzie na to samo tylko zasieg pojazdy sie zwiekszy :-) zawsze jakis plus

#90 OFFLINE   dany5

dany5
  • 1 045 postów

Napisany 18 grudnia 2010 - 09:03

ale ponoc cena LPG ma wzrosnac i niby bo prawdy nie znam ale roznica miedzy Pb95 a gazem ma wynosic zaledwie ok 1 zł. a jakby nie patrzac kazde auto wiecej spali LPg niz paliwa. to wtedy wyjdzie na to samo tylko zasieg pojazdy sie zwiekszy :-) zawsze jakis plus

od 10 lat jeżdze na lpg i co roku słysze że przestanie sie opłacać i kolejne auta gazuje i cały ten okres mi sie opłaca

#91 OFFLINE   adampoznan

adampoznan
  • 18 postów

Napisany 18 grudnia 2010 - 09:05

ja mam drogie auto na LPG i jak narazie jak w portwelu mam 20zl to i tak mi sie oplaca zalac gaz:-) wiecej przejade poki co:-) z tym sie jak najbardziej zgodze. zwłaszcza ze omega swoje lubi pochłonac

#92 OFFLINE   Boscorelli

Boscorelli

Jest blacha musi być rdza

• 464 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 18 grudnia 2010 - 15:19

Kurde, jeździcie luksusowymi limuzynami i te "pare" groszy podwyżki Was wkurza Nie żartujcie sobie - noblesse oblige

:smiech: luksusowa to może ona była, z 15 lat temu, teraz stać na tą "luksusową limuzynę" większość polaków, za parę groszy można ją kupić

#93 OFFLINE   adampoznan

adampoznan
  • 18 postów

Napisany 18 grudnia 2010 - 15:50

no to fakt :-)

#94 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 grudnia 2010 - 16:28

luksusowa to może ona była, z 15 lat temu, teraz stać na tą "luksusową limuzynę" większość polaków, za parę groszy można ją kupić

Ty tak nie gadaj, bo po Polonezach i Fiatach to jest luksusowa limuzyna. A problem to jest, że za parę groszy, potem na paliwo i naprawy brakuje :smiech:

#95 OFFLINE   Boscorelli

Boscorelli

Jest blacha musi być rdza

• 464 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 18 grudnia 2010 - 17:12

że za parę groszy, potem na paliwo i naprawy brakuje

No otóż to, trzeba mierzyć siły na zamiary i liczyć się z konsekwencjami, przecież nie ma auta bezawaryjnego, kupisz nowe i też trzeba płacić za naprawy itp. co nie zmienia faktu że cena i jakość paliwa w Polsce graniczy z absurdem

#96 OFFLINE   adampoznan

adampoznan
  • 18 postów

Napisany 18 grudnia 2010 - 18:16

niektorzy ledwo uzbierali na ta limuzyne:-) wiec te pare groszy na to paliwo stwarza bol w portfelu:-)

No otóż to, trzeba mierzyć siły na zamiary i liczyć się z konsekwencjami, przecież nie ma auta bezawaryjnego, kupisz nowe i też trzeba płacić za naprawy itp. co nie zmienia faktu że cena i jakość paliwa w Polsce graniczy z absurdem

paliwo coraz gorszej jakosci a ceny wieksze. pozniej powoli wszystko nawala i nic tylko sie w limuzynie rozsiasc i rozpłakac:smiech:

#97 OFFLINE   cyp3k

cyp3k
  • 518 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 18 grudnia 2010 - 23:22

Moim zdaniem nie ma co ogladac sie na ceny paliw bo one i tak beda szly w gore, niestety jezeli kogos nie stac na tankowanie na stacjach to trzeba troche pokombinowac - uzyc tej naszej jakże polskiej cechy. Ci ktorzy maja gaz to jeszcze mozna im na prawde pozazdroscic ale ja tylko patrze jak ON wskoczy do 5,0zł a benzyna na 5,50zł. Pamietajcie, po zimie bedzie lato i wakacje :)

Prawde powiedziawszy to za kazdym razem kiedy jade w trase chociazby "1", to krew mnie zalewa i dopada odwieczne pytanie, gdzie jest ta pierdzielona akcyza ?
Nie mam skrupułów żeby sobie czasami czerwona zalac, bo tak, bo jest taniej o prawie 1zl na litrze. Po dłuższej wyprawie mam chociazby na taki "termostat" ktory to lubi sie zepsuc albo na inna ******** do auta. Miec a nie miec ? :) A akcyzy z paliwa nie ma, place mandaty, place podatki, vaty i inne wymysły żeby "lepiej sie zylo", tylko efektow nie widac.
Troche robiac OT: Dzisiaj w faktach mowili cos o urzedzeniach ktore maja monitorowac auta przejezdzajace na czerwonym swietle, kolejna kasa splynie. Ale zawsze łatwiej tak niż zbudować bezpieczne i mniej kolizyjne skrzyzowania i wydłużyć o te 3-4sek. interwał skrzyżowania... (zeby bylo puste) a nie ze jedno ledwo zdazy sie zmienic a z drugiej juz zielone.

#98 OFFLINE   bratyslaw

bratyslaw
  • 166 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 grudnia 2010 - 01:25

Troche robiac OT: Dzisiaj w faktach mowili cos o urzedzeniach ktore maja monitorowac auta przejezdzajace na czerwonym swietle, kolejna kasa splynie. Ale zawsze łatwiej tak niż zbudować bezpieczne i mniej kolizyjne skrzyzowania i wydłużyć o te 3-4sek. interwał skrzyżowania... (zeby bylo puste) a nie ze jedno ledwo zdazy sie zmienic a z drugiej juz zielone.

Takie już istnieją - ostatnio dostałem komplet kolorowych fotek z Tarczyna :)

#99 OFFLINE   michauu

michauu
  • 182 postów

Napisany 19 grudnia 2010 - 02:45

w tarczynie wala z przodu , z boku, z tylu, z gory i z dolu.....jak zaczelo pstrykac to myslalem, ze karetka jedzie....i dostalem 300 i 6pkt :) foty wala cala dobe :)

wracajac do tematu mnie nie boli spalanie auta, ale to mnie wk..wia, ze w poniedzialek tankuje na ful za xxx zl a we wtorek o 8zl drozej

komunikacja miejska tez nie jest tania, roznica w dojezdzie do pracy, miedzy komunikacja miejska, a omi wynosi miesiecznie ok 70zl. Autobusami jade 1.2godz, a autem 20minut

liczac....dziennie tracilbym 2 godziny, jezeli podzielimy te 70zl przez 20dni roboczych to wychodzi 3.5zl za godzine....za tyle marznalbym w autobusie, mialbym podeptane buty itp....wole jednak tracic 10zl dziennie i 2 godziny wiecej dziennie spedzac z moja coora i zona niz gnic w autobusie....

#100 OFFLINE   adampoznan

adampoznan
  • 18 postów

Napisany 19 grudnia 2010 - 04:01

komunikacja miejska tez nie jest tania, roznica w dojezdzie do pracy, miedzy komunikacja miejska, a omi wynosi miesiecznie ok 70zl. Autobusami jade 1.2godz, a autem 20minut

liczac....dziennie tracilbym 2 godziny, jezeli podzielimy te 70zl przez 20dni roboczych to wychodzi 3.5zl za godzine....za tyle marznalbym w autobusie, mialbym podeptane buty itp....wole jednak tracic 10zl dziennie i 2 godziny wiecej dziennie spedzac z moja coora i zona niz gnic w autobusie....

jak najbardziej z tym sie zgodze! juz wole wydac cut wiecej i jechac wygodnie w cieplym i swoim a nie marznac i czaic sie na jakies wolne miejsce czy cos w tym stylu!