Krew mnie zalewa patrząc na ceny paliw!!!
Napisany 11 grudnia 2010 - 17:29

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 11 grudnia 2010 - 18:02
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem
http://figop.digart.pl/
Napisany 11 grudnia 2010 - 18:52

Napisany 11 grudnia 2010 - 19:16

Nie chce mi się liczyć, ale tak na ślepo .. 5 minutowa produkcja wystarczyła by mi do końca świata

Dziś tankowałem na Orlenie .. 4,89 Pb95 ..
edit:
tak sobie luźno policzyłem .. odległość do księżyca wg Wikipedii to 384403 km .. czyli licząc 10l/100 km to by wychodziło 38'440 litrów x 4,8 zł = 184'512 zł ... x2, bo będziemy chcieli jeszcze wrócić na ziemię to ok 369'024 zł .... jedziemy ?

Napisany 11 grudnia 2010 - 19:22
Co zrobić jak tak samo wychodzi kupić biletzreszta tyle ludzi narzeka, a auta i tak w wiekszosci tylko z kierowca jezdza

Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 11 grudnia 2010 - 19:39
Napisany 11 grudnia 2010 - 21:46
Napisany 12 grudnia 2010 - 08:47
Napisany 12 grudnia 2010 - 10:11
Ciekawe że jeszcze żaden z gazsceptyków nie napisał: "skoro was nie stać na paliwo to kupcie sobie tico".....
A co tu pisać. Każdy chyba umie swoje pieniądze liczyć . Ja mogę od siebie dodać że mnie by najmniej nie było by stać jeździć omegą na benzynie i nie chodzi o to że ceny podskoczyły o te parę groszy. I pewnie jak mówisz jeździł bym jakimś dużo mniejszym samochodem jeżeli nie było by opcji gazu.
Napisany 12 grudnia 2010 - 10:58

Napisany 12 grudnia 2010 - 12:26

Napisany 12 grudnia 2010 - 12:49
pozdro
Napisany 12 grudnia 2010 - 13:21
i tak się ludzie straszą tym 1% VATu więcej. Najbardziej mnie śmieszy jak przychodzą do mnie do firmy i kupują styropian, wełne, kleje żeby przeleżały zimę bo potem będzie drożej, ale nie rozumieją że np. 3.500zł za styropian, po nowym roku zapłacili by tylko 35zł więcej...
ty chyba nie za bardzo w polskich realiach zyjesz. Vat oczywiscie wzrosnie o 1 % ale podwyzki beda "mimochodem" duzo wieksze - nie zdziwie sie jak od 3-10 % zalezy od atrykulu.
Napisany 12 grudnia 2010 - 17:47
Mnie też drażnią podskakujace ceny wachy
wczoraj zalałem za 300 PLN i nie zamknałem zbiornika do końca, dwa miesiące temu lałem za tyle samo i jeszcze mi zostało na zimnego brąka
coraz poważnie zastanawiam sie nad sekwencja ale szkoda mi mojego silniczka nie mniej jednak jak 95 dojdzie do 5 PLN za litra będę zmuszony co mi nie leży . Zobaczymy co po nowym roku będzie sie działo
Nawet nie czekaj. Jeżeli masz zamiar założyć to każdy dzień przejeżdżony na benzynie to pieniądze których już nie odzyskasz.
Napisany 12 grudnia 2010 - 18:50
Napisany 12 grudnia 2010 - 18:53
No i widzicie Panowie. W tym kraju musi być złodziejstwo, korupcja itp rzeczy żeby przeciętny obywatel mógł jakoś żyć i "coś" mieć, bo ta BANDA przy żłobie myśli tylko o swoich portfelach
. W radiu dzisiaj słyszałem, że u nas i tak nie jest najgorzej bo w Niemczech paliwo kosztuje ok 6 zeta. Nooooo LUUUUUUUDDDDZZZZZZZIIEEEEEE!
! DAJCIE MI ZAROBIĆ SPOKOJNIE 2500-3000 EURO I NIECH BĘDZIE PO 6 zł za litr
:mad:
Idę się położyć w śniegu bo mi ciśnienie skoczyło
Trawa jak zwykle jest zielensza po drugiej stronie rzeki.Tak, Kolego... ale ile funciaków zarabiasz? 1500 może 2000 ? może więcej? Dla mnie to tak (patrząc na sytuację Anglika) jakbym zarabiając 2500zł płacił za paliwko 1,19zł/litr. Prosty przelicznik... byłoby ok jeżeli rozumiesz mój tok rozumowania. A My tu mamy tak... ceny zachodnioeuropejskie z zarobkami wschodnioeuropejskimi
. I to wk*^^@$
Po pierwsze podwyzki paliwa sa i beda. Chcby z racji problemow BP z wyciekiem z odwiertu Macondo. Stracili na tym jak pamietam 11bln Funtow i teraz musza to odrobic (inwestorzy maja w nosie jak). Przy tym reszta odrabia sobie. Druga sprawa to wlasnie jest okres sporych inwestycji wiekszosci firm naftowych i te na to pieniadze nie sa drukowane tylko ida ze sprzedazy.
Poza tym kryzys skonczyl sie na papierze, a rzady chyba kazdego kraju musza coraz glebiej siegac ludziom do kieszeni szukajac kasy. Czy to Polska czy Grecja, Hiszpania czy prawie zbankrutowana Irlania oraz pozornie bogata Wielka Brytania. Wszedzie sie szuka kasy i oszczednosci.
W UK w pazdzierniku podatek poszedl o 1p i od stycznia idzie o kolejne 0.76p. Do tego od stycznia podatek idzie z 17.5% do 20%.
U nas paliwo skoczylo z 121.9 na 126.9 w tydzien i co mamy zrobic?
Jezeli chodzi o zarobki to oprocz zarobkow policz koszty. Pomijam polskie miliony na zmywaku i wezme realne zarobki 8-12 Funtow/h. 40h tygodniowo to 1400-2000 miesiecznie. Po potraceniu podatku wychodzi 1200-1800. I teraz policz 700-800 na mieszkanie, 100-150 na podatek za mieszkanie, 150 na oplaty, kolejne 50-100 na media. Policz ile zostaje na zycie.
Do tego policz ok 200 Funtow za podatek drogowy co rok, ok 400-500 rocznie za ubezpieczenie. Jezeli powiesz, ze oboje pracuja to jest druga wyplata to Ci powiem, ze godzina u niani kosztuje 4 Funty. Jezeli pracujesz 8h to dziecko zostawiasz u niej na 9. Policz ile to daje.
Jezeli nie masz sprowadzonej mamy do opieki nad dzieckiem, nie kombinujesz mijania sie zona idac na nocke, nie mieszkasz katem w pokoiku u znajomych czy nie garujesz po 12h to zapewniam Cie, ze nie jest wcale kolorowo...
Napisany 12 grudnia 2010 - 18:56
Tak jak mówisz . Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .Jezeli nie masz sprowadzonej mamy do opieki nad dzieckiem, nie kombinujesz mijania sie zona idac na nocke, nie mieszkasz katem w pokoiku u znajomych czy nie garujesz po 12h to zapewniam Cie, ze nie jest wcale kolorowo...
Napisany 12 grudnia 2010 - 19:43
Szyper> im szybciej sie zdecydujesz tym szybciej sie zwroci. Instalka nie bedzie droga do tego silnika. A tam gadanie, ze szkoda silnika...zanim zajezdzisz silnik od gazu predzej rudy podobi ci dziury w podlodze, albo odpukac zaliczysz dzwona po drodze i tyle ci bylo po silniku. A jak masz zdrowy silnik to do gazu jak znalazl. Kiedys widzialem jak warsztat gazowy sie oglaszal, ze montuja gaz tylko do aut w dobrym stanie technicznym.
pozdro
Chyba masz racje z ta ruda co prawda ostatnio robilem generalke blachy bo mi wlew paliwa zarlo

Pozdrawiam
Napisany 12 grudnia 2010 - 20:05
wystarczy że paliwo poszło do góry... wzrosły koszty transportu... zaraz wszystko podrożeje...podwyzki beda "mimochodem"

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 13 grudnia 2010 - 19:14