Posiadam opla omege C(bfl)z silnikiem 3.0V6 i nowa instalacja gazową BRC (zrobilem ok 14 tys/km) i pojawił mi sie pewien problem..auto sprawuje sie calkiem dobrze ale ma dziwne objawy nie zaleznie od warunkow drogowych czy pogody co jakis czas a nawet czesciej zaczyna szarpac i przerywac na wysokich obrotach czyli od ok 4000obr/min czasami od 4500... jest to bardzo uciazliwe i stresujace przy wyprzedzaniu!

Instalacja jest nowa mam ja ok roku bylem z tym u mojega gazownika ktory ja zakladal i 3 razy ustawialismy mapy lpg wzgladem benzyny i juz bardziej nieda sie ich zgrac zostal tez wymieniony filtr fazy lotnej i dalej nic nie pomoglo..

Wiec teraz mam pytanie czy ktos ma lub mial podobne objawy?? czeka mnie wymiana uszczelki pod pokrywa wiec moge przy okazji wymienic te kable i siece tylko zastanawiam sie czy to cos da?? bo na benzynie auto spisuje sie elegancko...sam juz niewiem czy to wina instalacji ustawienia czy osprzetu(kable itp.)na poczatku tak niebylo dopiero od jakiegos czasu mam to szarpanie...prosze o pomoc i z gory dziekuje..