popychacz hydr. a zalany olej
Napisany 28 stycznia 2008 - 22:34
Napisany 31 stycznia 2008 - 16:09
Napisany 31 stycznia 2008 - 21:31
[B]
Napisany 01 lutego 2008 - 07:31
Napisany 01 lutego 2008 - 10:45
[B]
Napisany 01 lutego 2008 - 11:43
taka diagnoze mozna tylko postawic po wykomnaniu podstawowych czynnosci jak: sprawdzenie cisnienia oleju manometrem, sprawdzeniu sprezania (ewentualnie proba olejowa)
sprawdzałem ciśnienie i było dobre tak samo nie bierze oleju stan sprawdzam regularnie ogólnie silnik chodzi bardzo ładnie trzyma obroty nie szarpie nie kopci nie grzeje sie denerwuje mnie tylko to klekotanie o którym pisałem wyżej no i osad który zauwazylem
Napisany 01 lutego 2008 - 12:01
Tez zmienialem w poprzedniej omce 2.0 16V i dalej stukalo, tylko u mnie nawet na cieplym slychac bylo 1 moze 2 a cisnienie rowniez bylo w normie.hmm ja u siebie zmieniłem komplet popychaczy ale to klekotanie ustaje dopiero kiedy silnik sie nagrzeje nigdy nie mialem tak ze cichły 3s czy 30s po odpaleniu czy powinienem sie bac ze tak długo to trwa??
Ten typ tak. Napewno przebieg tez robi swoje, ale to przypadlosc tego silnika.ciśnienie w porzadku wiec co może jeszcze tak stukać???? wydaje mi sie ze ustaje to dopiero przy około 90stopniach denerwuje mnie to na tyle ze aż zacząłem myśleć o sprzedaży auta:(
Wymieniasz popychacze a reszta czesci jest stara, czyli juz troche zuzyta i moga sie juz nie dopasowac idealnie do nowych popychaczy. Moga byc walki juz troche zuzyte.
Nie przejmuj sie popychaczami, volume na 50% i w droge.sprawdzałem ciśnienie i było dobre tak samo nie bierze oleju stan sprawdzam regularnie ogólnie silnik chodzi bardzo ładnie trzyma obroty nie szarpie nie kopci nie grzeje sie denerwuje mnie tylko to klekotanie o którym pisałem wyżej no i osad który zauwazylem
Napisany 19 lutego 2008 - 20:02
Mi też się rozcykal popychacz w moim silniku i tez powymianie oleju z tym, że ja wlalem 0w40 mobila, auto jest dzis na noc w ASO by na zimnym sprawdzic dokladnie ale na 90% to popychacz, jak jest cieply silnik to slychac to ciszej i glownie w srodku auta :bad: , sprobuje zwrocic auto do komisu w ktorym kupilem bo niby dali jakas gwarancje na silnik na 5 tys km albo 3 miesiace. W zasadzie to auto jezdzi prawidlowo, tylko klekotanie jakos nie pasuje do mv6. Cena za remont w UK jest taka, ze taniej jest poszujac nowe auto he he.
Napisany 22 lutego 2008 - 17:02
Napisany 22 lutego 2008 - 22:10