Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

szarpie , strzela w filtr powietrza

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
44 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 stycznia 2013 - 15:22

Ja tak tylko odświeżę kotleta bo autor posta nie zakończył go żadnymi informacjami co się dalej działo z autem :(

Miałem podobny przypadek ostatnimi dniami , wymieniłem czujnik wału (najpierw EPSa i mi w ogóle nie zapalił) Zakupiłem nowiuśki Oryginalny Siemensowski , z wypalonym śladem w miejscu gdzie jest GM z nr i aby została ostatnia cyfra ;) ale dalej to samo, cewka - to samo. Oczywiście błąd się pojawiał na wale , jak zimny rano odpala, rozgrzeje się i pupa i co się okazało pany czujnik położenia wałków po rozgraniu dostawał wariacji jakichś dziwnych i on sadził błędami :) Dzisaj podmieniałem i założyłem na razie używkę , ale trzeba będzie za niedługo pomyśleć o nówce :)

Dodam jeszcze że mi poszarpuje z małych obrotów przy ruszaniu czy dawaniu gazu ale zaraz ide ogarnąć świece bo chyba przerwa za duża a błędu nie wywala :)

#42 OFFLINE   kapssel

kapssel
  • 7 postów

Napisany 02 czerwca 2013 - 17:40

Witam,kupiłem omegę z 98r 2.0 16v na zwykłym gazie,problem mam taki że na gazie strzeliła dość mocno,i od tej pory wcale niechce zapalić na benzynie,są takie objawy jakby prad nie dochodził na pompke paliwa,po tym strzale oberwało sie przepływomierzowi,wyrwało ten drucik w nim,czy to może być przyczyną ze nie odpala na benzynie?Na gazie pali odrazu.Pompka sprawna sprawdzona na krutko działa.Pozdrawiam

#43 OFFLINE   Franc

Franc

Aptekarz Też Lekarz :)

• 79 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 02 czerwca 2013 - 20:42

Witam,kupiłem omegę z 98r 2.0 16v na zwykłym gazie,problem mam taki że na gazie strzeliła dość mocno,i od tej pory wcale niechce zapalić na benzynie,są takie objawy jakby prad nie dochodził na pompke paliwa,po tym strzale oberwało sie przepływomierzowi,wyrwało ten drucik w nim,czy to może być przyczyną ze nie odpala na benzynie?Na gazie pali odrazu.Pompka sprawna sprawdzona na krutko działa.Pozdrawiam

Przepływomierz masz do wymiany, inaczej nie pojeździsz. Miałem tak z pół roku temu, kupiłem ori używkę (nie pamiętam za ile) i śmiga. A jak założysz to jedź od razu do gaziarza bo będziesz musiał co chwila kupować przepływki. Dobry i tani jest gazman w Ruścu 25km za EBE jak na Wieluń lecisz, jak będziesz chciał namiary na niego to pisz na PW

#44 OFFLINE   kapssel

kapssel
  • 7 postów

Napisany 03 czerwca 2013 - 15:00

Dzięki Franc,czyli mówisz że to wina wybuchu przepływomierza ze pompa nie korbi?? Zmieniłem już świece na nowe i przewody i teraz jest lala nie strzela wcale.Niestety przepływka poszła sie ..... .Ja mam gazownika w Pajęcznie tez dodrze ustawia,a ten wybuch miałem na drudi dzień po zakupie omegi.Koleś mówił że świece i rzewody zmieniał okazało się że przewody były popękane a świece wypalone :/ Pozdrawiam

#45 OFFLINE   kifffor

kifffor
  • 80 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 03 czerwca 2013 - 17:59

Witam od wczoraj mam chyba problem z tymi rozjechanymi mapami :/ omega 2.5v6 rano jak jest zimny silnik po odpaleniu szarpie jest słaby i wreszcie gaśnie :/...czy do czasu naprawy będzie się to pogarszało czy bedzie tak jak jest :/