mandat tylko za co ?
Napisany 23 października 2010 - 22:57
po kiego grzyba przyjąłes mandat? :-/
ano właśnie,
a poza tym pisałem o tym : http://forum.omegakl...16&postcount=52
i czekałem na opinie, tylko nie w tym temacie chyba co trzeba i się wszyscy zajęli in vitro i wojną polsko-polską... a po cichu coś co uderza w każdego

Napisany 24 października 2010 - 02:09
masz 7 dni na zlozenie pisma do sadu z prosba o anulowanie mandatu.
mozesz motywowac to tym, ze policjanci na ciebie "naskoczyli" i sie poddales sytuacji i przyjales mandat, teraz na spokojnie w domu stwierdzasz, ze zadnego wykroczenia nie popelniles itp.
a co naprawde sie stalo i za co dostales mandat napewno wiesz ty sam.
nie wnikam czy slusznie, czy tez nie. jak nie slusznie to za co chcesz placic??
przelej mi ta kase na konto, to lepiej ja wykorzystam

a jak dostales slusznie to nie ma sie teraz co nad soba uzalac, tylko wyciagnac wnioski na przyszlosc.
Napisany 24 października 2010 - 09:11
masz 7 dni na zlozenie pisma do sadu z prosba o anulowanie mandatu.
mozesz motywowac to tym, ze policjanci na ciebie "naskoczyli" i sie poddales sytuacji i przyjales mandat, teraz na spokojnie w domu stwierdzasz, ze zadnego wykroczenia nie popelniles itp.
świete słow , podam przykład z ''własnego'' podworka- moj znajomy miał taka sama sytuacje, po zjezdzie z ronda zatrzymał go STRAZNIK TEXASU wezwał policje i powiedział ze koles jezdzi po rondzie i SPECJALNIE piszczy:confused: policja wystawiła mandat na wniosek straznika. Koles go przyjał i nastepnego dnia odwołał sie do komendanta- po rozmowie na posterunku( okolo 3godziny) zostało mu to anulowane a powod :jump: brak znamion przestepstwa:pokoj: został pouczony ze ma wolniej jezdzic
------------------------------------------------------
no i stało się jestem sobą , co komuś to wadzi
Napisany 24 października 2010 - 09:31
świete słow , podam przykład z ''własnego'' podworka- moj znajomy miał taka sama sytuacje, po zjezdzie z ronda zatrzymał go STRAZNIK TEXASU wezwał policje i powiedział ze koles jezdzi po rondzie i SPECJALNIE piszczy policja wystawiła mandat na wniosek straznika. Koles go przyjał i nastepnego dnia odwołał sie do komendanta- po rozmowie na posterunku( okolo 3godziny) zostało mu to anulowane a powod brak znamion przestepstwa został pouczony ze ma wolniej jezdzic
straż gminna z tego co pamiętam nie ma prawa zatrzymywać pojazdów poza kilkoma konkretnymi przypadkami
Napisany 24 października 2010 - 10:28
ze mieszkasz w nieduzej miejscowosci czy miasteczku
panwie policjanci juz najprawdopodobniej wczesnij widzieli cie jak sie troche zabawiasz na drodze,
tej nocy ktora opisujesz znowy cie dojrzeli jak ci guma zagrala i pewnie im zaswitalo ze im jakis grosz wpadnie
zatrzymali cie zaczeli na ciebie najezdzac (czy slusznie to juz nie mi osadzac)
postraszyli mandatem bez punktow i zapewne tylko czekali az zaproponujesz ze zalatwicie to jak ludzie:D i wlozysz im 50 pod wycieraczke
ty pewnie byles tym skolowany i wystraszny i przyjoles mandat:(
w calym tym zamieszaniu wedlug mnie o to chodzilo ze oni poprostu chcieli sobie przyrobic na jakas duza flaszke:D ale im nie wyszlo;) a tobie sie oberwalo mandatem
Napisany 24 października 2010 - 10:29
odnosnie tego 97 punktu to "fajnie" jest, oni chyba sami dobrze przepisów nie znaja bo mi mówił ze za to przewiduje taryfikator 200zł i tyle, paranoja ogólnie. nastepnym razem nagrywam wszystko na dyktafon
bylo ich 4 więc wątpie zeby przyjeli, bym mial jeszcze sprawe podejrzewam. nastepnym razem jak bedzie ich mniej moge cos takiego zrobic tyle ze całosc nagram i materiał trafi na policje oraz do prasy. wole zaplacic wiecej niz dawac jakiemus <cenzura> w łape bez powodu
Napisany 24 października 2010 - 10:29
teraz odpuszcze, jak pisalem nie mam czasu na łażenie po sądach, ....
ja dla mnie to przyznanie sie do winy, i przed policja i tu na forum
nastepnym razem nagrywam wszystko na dyktafon
tylko ze tego nagrania nie bedziesz mogl wykorzystac.
niestety, ale jezeli chcesz miec nagranie audio, to musisz miec zgode osob nagrywanych. co za tym idzie przed nagrywaniem musisz takie osoby poinformowac o swoim zamiarze.
jak zrobisz to bezprawnie, to no coz.
jak cie oskarza to bedziesz musial miec czas na sady.
Napisany 24 października 2010 - 10:53

czyli zawsze w takim przypadku stoje na przegranej pozycji bo ich bylo wiecej, co innego mogą mi mówic podczas zatrzymania i co innego w sadzie jakbym sie odwołał. przeciez to chore
Napisany 24 października 2010 - 11:02
a jak wyglada sprawa z łapowkami policji np dla lekarzy ? bo ich raczej o tym nie informuja
tyle ze to pewnie podpada pod podejrzenie przestepstwa czy cos i moga w takiej sytuacji
czyli zawsze w takim przypadku stoje na przegranej pozycji bo ich bylo wiecej, co innego mogą mi mówic podczas zatrzymania i co innego w sadzie jakbym sie odwołał. przeciez to chore
a czy ktos wczesniej napisal, ze nie mozesz miec swiadkow??
ilosc zalezna od twoich znajomosci itp.
w mysl slynnego zdania "sąd, sądem, ale sprawiedliwość po naszej stronie musi byc"
chociaz sie tak teraz zastanawiam, jezeli policjant jest w mundurze, czyli wykonuje swoja prace, to chyba nie trzeba miec zgody na nagrywanie.
ale tutaj nie jestem pewien.
osoba prywatna na 100% musi byc poinformowana o nagrywaniu
Napisany 24 października 2010 - 11:13
niestety, ale jezeli chcesz miec nagranie audio, to musisz miec zgode osob nagrywanych. co za tym idzie przed nagrywaniem musisz takie osoby poinformowac o swoim zamiarze.
jak zrobisz to bezprawnie, to no coz..
Kolego policjanta na służbie mogę sobie nagrywać i filmować do woli, mam do tego prawo i nie może mi tego zabronić, co innego jeśli jest po służbie, wtedy jest osobą prywatną, a jeżeli jest z jakiś tam jednostek specjalnych to sobie może maskę na twarz założyć tak jak to robi AT, ale zwykłego "krawężnika" mogę sobie nagrywać w trakcie jego pracy... tym bardziej jeśli jestem w miejscu publicznym...
Napisany 24 października 2010 - 11:19
Napisany 24 października 2010 - 11:34
Niestety by nie zniechęciło ich i poszedłby wniosek o ukazanie do Sadu Rejonowego .
Może i tak ale jakby kolega się upierał na swoim i zaznaczam do końca konsekwentnie że to nie ja..to może inaczej by się to skończyło.. Policjant w takiej sytuacji mógłby każdego z nas zatrzymać i powiedzieć że bokiem z piskiem na skrzyżowaniu jechałem..nie bać się dyskusji z nimi a jak nie to sąd... i mówię nie zawsze wygrywają ..miałem kilka spotkań na ulicy z nimi i nie mieli do końca pewności jak mnie ukarać i za co i odpuścili..
Napisany 24 października 2010 - 11:47
Kolego policjanta na służbie mogę sobie nagrywać i filmować do woli, mam do tego prawo i nie może mi tego zabronić, co innego jeśli jest po służbie, wtedy jest osobą prywatną, a jeżeli jest z jakiś tam jednostek specjalnych to sobie może maskę na twarz założyć tak jak to robi AT, ale zwykłego "krawężnika" mogę sobie nagrywać w trakcie jego pracy... tym bardziej jeśli jestem w miejscu publicznym...
zanim to napisalem, to juz edytowalem swojego posta. cytowanie selektywne??
Napisany 24 października 2010 - 13:12
przyjalem mandat bo nie mam czasu na jakies głupoty i łazenie po sądach ale to co mi powiedział ten hipokryta
sam sobie odpowiedz

jak zrobisz to bezprawnie, to no coz.
jak cie oskarza to bedziesz musial miec czas na sady
święte słowa.
pewnie im zaswitalo ze im jakis grosz wpadnie
sądzisz , że liczyli na łapówkę? czy , że mandat jakiś wystawią ? jeżeli myślisz o tym drugim to pieniądze za mandaty nie idą do puli na Policję a na konkretny urząd wojewódzki.
Napisany 24 października 2010 - 13:44
przyznaje jechalem szybciej niz przewiduja przepisy ale nie były to predkosci 150 czy ile mi tam próbowali wmówic, a piszczenie na rondzie to nie moja wina ze jest tak wyprofilowane i ze mam juz ziomowki. a palenia gumy co mi tez probowali wmówic nie mialo miejsca bo najzwyczajniej w swiecie nigdy tego nie robilem i nie potrafie
odnosnie nagrywania to widze sprzeczne opinie, mozna policjanta podczas słuzby w mundurze nagrac czy nie ? bo jak pisalem zawsze to jakas podkladka jesli sprawa by trafila do sądu
Napisany 24 października 2010 - 14:47
możesz nagrać każdego jednakże bez jego zgody publikować wizerunku publicznie już nie i w tym tkwi problem oczywiście w Sądzie jako materiał pomocniczy ponieważ nagranie audio czy wideo dowodem nie może być poprostu nie zostanie taki materiał jako dowód w sprawie uznany.odnosnie nagrywania to widze sprzeczne opinie, mozna policjanta podczas słuzby w mundurze nagrac czy nie ? bo jak pisalem zawsze to jakas podkladka jesli sprawa by trafila do sądu
Ja wiem , że masz żal do policjantów , którzy wystawili ci mandat jednakże nie stosownym jest co najmniej wydawanie zbyt pochopnych opinii o człowieku gdyż policjant też człowiek a określenia typu pies czy krawężnik nie należą do przyjemnych i tym bardziej na forum użwywanych.
w tym przypadku policjant ten chyba nie ma dla siebie żadnej wartości używając podobnych określeńmój znajomy policjant sam tak na siebie mówi ze jest kraweznikiem
dziękuję uprzejmieprzepraszam jesli urazilem.
Napisany 24 października 2010 - 15:39
sądzisz , że liczyli na łapówkę? czy , że mandat jakiś wystawią ? jeżeli myślisz o tym drugim to pieniądze za mandaty nie idą do puli na Policję a na konkretny urząd wojewódzki.
mysle o tym pierwszym
byla noc, mieli go juz na oku od jakiegos czasu i chcieli wykorzystac okazje
niestety jest wielu w tym zawodzie ktorzy potrafia wykorzystac swoja posade na dorobienie na boku
niestety jest tak ze wielu policjantow bierze i nie boja sie tego
na szczescie coraz bardziej sie boja:)
Napisany 24 października 2010 - 18:02
Napisany 24 października 2010 - 18:18
jak znajdę linka do tego to wrzucę
znalazłem http://www.wykop.pl/...-zdjec-policji/
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.