Ku przestrodze!
Napisany 17 marca 2015 - 15:35
Napisany 17 marca 2015 - 15:41
rowerzysta nie może przejeżdżać rowerem po pasach dla pieszych, wina jest obopólna.
To bezprzecznie, ale jezeli autobus stanął by przepuścic , to kierowca osobowego nie wiedział kto bedzie przechodził, powinien stanąć????MUSI!

Napisany 17 marca 2015 - 16:18
Będzie rozprawa sądowa o ustalenie winnego, sąd wezwie biegłego albo i dwóch, strony będą zwalać na siebie winę a na koniec sąd uzna współwinę obu.
A nas podatników będzie to kosztować $$$$$
O ile kierowca lekkomyślny bo mógł komuś krzywdę zrobić, mieć sprawę w sądzie, być skazanym to rowerzysta osioł dużo większy bo nie ryzykował sprawę w sądzie i zderzak a ŻYCIE!
Napisany 17 marca 2015 - 18:59
A jak by to kaleka na wózku inwalidzkim jechał, albo kobieta by wózek z dzieckiem prowadziła to czyja wina, kierowcy Opelka!!
Napisany 17 marca 2015 - 19:59
Dlatego, ja zawsze wolę być tym w samochodzie :tak:A jak by to kaleka na wózku inwalidzkim jechał, albo kobieta by wózek z dzieckiem prowadziła
Napisany 18 marca 2015 - 00:04
Jak ustrzeliłem rowerzyste PRZEJEZDZAJACEGO po przejściu dla pieszych (brak drogi rowerowej) to mu wypisali 500.Rowerzysta dostaje mandat 100zł
Napisany 18 marca 2015 - 16:35
Jak ustrzeliłem rowerzyste PRZEJEZDZAJACEGO po przejściu dla pieszych (brak drogi rowerowej) to mu wypisali 500.
No i mieli racje bo to on Ci wymusil pierwszenstwo. przez przejscie sie przechodzi z rowerem, tego juz w podstawowce ucza
Napisany 18 marca 2015 - 17:57
Dlatego, ja zawsze wolę być tym w samochodzie :tak:
i walic w rowerzyste, lub w pieszego???no tak..zawsze Ci nic nie bedzie fizycznie,gorzej z sankcjami za to..
Napisany 18 marca 2015 - 18:28
i walic w rowerzyste, lub w pieszego???no tak..zawsze Ci nic nie bedzie fizycznie,gorzej z sankcjami za to..
Z dwojga tfu tfu jak bym miał wybierać to też wolę w sądzie jak na cmentarzu i to powinni dzieciom wbijać od przedszkola. Racja racją ale jak o zdrowie idzie to za innych też warto myśleć i wychodząc zza autobusu spojrzeć.
Aniołkom w niebie będziesz się tłumaczyć, że miałeś pierwszeństwo?
Bo kierowca dostanie on 3 lata w zawieszeniu, 30tyś nawiązki i idzie z kumplami na piwo a Ty w dole 2x2x1
Napisany 18 marca 2015 - 19:25
Wgorzej z sankcjami za to..

Napisany 18 marca 2015 - 19:30
W
z sankcjami, maj lajf is de best walju for mi :tak:
hm...nie pij juz sam..poczęstuj kolege....

Napisany 18 marca 2015 - 19:50
No nie chcesz mnie chyba przekonać, że jak będziesz miał do wyboru pieszego, rowerzystę albo drzewo, to wybierzesz drzewo - bez względu na to czy masz pierwszeństwo, czy nie ??hm...nie pij juz sam..poczęstuj kolege....
:hmmm: no chyba, że ja jakiś głupi jestem, że cenię sobie swoje życie bardziej niż cudze :hmmm:
Napisany 18 marca 2015 - 21:31
Napisany 18 marca 2015 - 21:39
Wiadomo, że nikt nie chce nikogo mordować czy specjalnie przejechać, ale odruch jest taki żeby siebie ratować, dlatego częściej czołówka idzie na stronę pasażera, dlatego lepiej wychodząc zza autobusu wyjrzeć bo ktoś mógł się zagapić NIECHCĄCY a nam życia nic nie przywróci!
Napisany 19 marca 2015 - 08:15
O matko ludzie!
Wiadomo, że nikt nie chce nikogo mordować czy specjalnie przejechać,
oprócz sypusia:p
przypomina mi sie jak zareagowali ludzie, na instruktora nauki jazdy ktory mówił na kursie , zeby "TIR-em" nie zjezdzac na bok ,tylko walic do przodu przy wypadku,..wtedy instruktora zwolnili, ...nie był to sypuś????
Napisany 19 marca 2015 - 12:52
Ciekawe co by powiedzieli ci sami ludzie jakby kierowca TIRa uciekając przed zderzeniem z osobowka wjechal w przystanek autobusowy na którym by stala grupa ludzi...przypomina mi sie jak zareagowali ludzie, na instruktora nauki jazdy ktory mówił na kursie , zeby "TIR-em" nie zjezdzac na bok ,tylko walic do przodu przy wypadku
Czasem nie da się uniknąć pewnych rzeczy i trzeba wybrać "mniejsze zlo".
Napisany 19 marca 2015 - 13:25
Zależy, czy by to byli ci z przystanku, czy z osobówkiCiekawe co by powiedzieli ci sami ludzie jakby kierowca TIRa uciekając przed zderzeniem z osobowka wjechal w przystanek autobusowy na którym by stala grupa ludzi...

Napisany 19 marca 2015 - 21:45
Wiesz co mnie nie uczyli , ale wiem , że nie wolno bo mam prawo jazdy, a to już do czegoś zobowiązuje. Powiem szczerze , że jeżdżę przez przejście rowerem, z tym, że zawsze zwalniam patrzę dookoła co się dzieje , prawie się zatrzymuje i dopiero jadęprzez przejscie sie przechodzi z rowerem, tego juz w podstawowce ucza

Wiem że to grozi mandatem, ale z drugiej strony, w niektórych miejscach na odcinku kilometra więcej bym szedł, niż jechał więc po co ciągle złazić i włazić na rower??
Ulicą w tych miejscach nie jadę, bo bym tamował ruch, który jest dość spory, a auto rowerzysty bezpiecznie tam nie ominie

U nas brakuje dobrych ścieżek rowerowych i tu jest problem, a jak są to i tak są beznadziejnie ustawione z ulicami. Są miejsca , gdzie ludzie w samochodach nigdy nie wiedzą kiedy rowerzysta wyjedzie zza budynku czy też zza krzaków

Napisany 19 marca 2015 - 21:49
Napisany 19 marca 2015 - 21:57
juz nie jest bezpiecznie na naszych drogach,bo ci taki jeden zahamuje,zeby pania z dziecmi puscic,niewazne jak,byle sie udalo i wez tu potem cos ogarnij,teraz trzeba miec wyobrazniemoturem