Hopy. Sprzęgło wymienione.:like_it:
Jak narazie działa wszystko GIT.
Miałem niestety jeden wielki problem mianowiecie.
Po wyjeciu skrzyni zajeło mi to około 1h (samemu) wszystko sobie wyczyściłem odtłuściłem picuć glancuś skrzynia jak nówkaaz sie błyszczała.Wymieniłemuszczelniacz simmering na końcu skrzyni wymieniłem olej w skrzyni nowy włacznk wstecznego bo stary szwankował.Wiec wziołem sie za montaż spzęgła.wczesniej jescze okreciłem dwumase zeby ja dokłądnie wyczyścić .spowrotm przykręciłem itdczs na nowe kpl sprzegło.I w tym momencie przy dokręcaniu docisku jedna śruba mi cos niechce sie wkręcic myśle co jest cos krzywo .ja patrze a tu w dwumasie siedzi kawałek.połowa starej sruby co sie docisk przykreca.Poprostu załamka:masakra::masakra:ale jak to przecierz ja żadnej nieurwałem.tymbardziej niezauwazyłem zeby którejś brakowało.patrze w kanałą lezy kawałek łba ze śruba gdzies sie w trakie kiedys urwałą i wpadła do obudowy sprzyni..
i dlatego miałem nierównotarcze zjechana se myśle juz wszystko jasne
Ale c tu zrobc odkreciłem dwumase spowrotem i dawaj szybo do jakies tokarza czy cuś podobnego.bo samamu nawet nie próbowałembo śruba sie ułaała pekła 1cm w dwumasie głeboko naszczesie znalezłem Firme w Lublinie c mi to zrobił prawie od reki wykręciło ta srubkę i zgarneli całe 20zł Po drodze dokupłem sobie identycne śrubki szt 3 to sa siudemki jakies wytrzymałosciowe za całe 2zł złozyłem i jak narazie wsio git jeszcze z garażu niewyjechałem ale sprzegło mieciutie i bierze od samego dołu .poprostu Malinaaa.gdyby nie ta srubka w dwumasie i czas na oczekiwanie na czesci rozebranie wyjecie skrzyni wymiana sprzegła zamkneła by sie z 3 h jak nie mniej.Dzikuje tuaj wszystkim za wzkazówki i porady.:like_it: