problem ze sprzęgłem
Napisany 25 lutego 2015 - 20:39

Napisany 25 lutego 2015 - 20:44
Napisany 25 lutego 2015 - 20:57
Jest jakieś łączenie rurki i dalej wężyk idzie do skrzyni chyba,kiepske dojście jest.:pokoj:
Dojscie kiepskie ale dasz rade

Napisany 25 lutego 2015 - 20:58
Jest jakieś łączenie rurki i dalej wężyk idzie do skrzyni chyba,kiepske dojście jest.:pokoj:
tak to to łączenie , stojąc przed autem masz dobre dojście od góry.
Napisany 25 lutego 2015 - 21:01
Napisany 25 lutego 2015 - 21:02
kolego wężyk rozpinasz w połowie mniejwiecej medzy zbiorniczkiem a skrzynia jest taka zawleczka wysuwasz ja i wyciagasz węzyk.Mi wyjecie skrzyni wymiana sprzegła z wyczyszczeniem jej umyciemzajeła około 3godz samemu .najgorzej jest odkrecic śruby na górze skrzyni kiepskie podejscie kluczem oczkowym 19 troche od doło z kanału troche z głry i dasz rade ja za 3 razem jak ja wyciągełem to z zamnietymi oczami.Ogólnie jesli masz kanał i kpl kluczy dasz rade prosta sprawa.
Napisany 25 lutego 2015 - 21:05
A przy skrzyni , a dokładnie to na górze wchodzi . To od skrzyni idzie go odkręcić, ma wgl jakiś luz czy na styk jest?
Nie odkrecisz przy skrzyni bo wezyk wchodzi do skrzyni i tam jest skrecony z przewodem do wysprzeglika
w połowie mniejwiecej medzy zbiorniczkiem a skrzynia jest taka zawleczka wysuwasz ja i wyciagasz węzyk
O tym zapomnialem

Napisany 25 lutego 2015 - 21:08

Napisany 25 lutego 2015 - 21:10
Oki mam wypięte . Dzięki za rady. A co do dojścia z tymi górnymi śrubami to ciężko,ale jakoś ogarne to
Jak odkrecisz wal i poduszke skrzyni to silnik na poduszkach sie troche przekrzywi. Wtedy kilka przedlozek na grzechotke i pojdzie bez problemu

Napisany 25 lutego 2015 - 21:11
Nie odkrecisz przy skrzyni bo wezyk wchodzi do skrzyni i tam jest skrecony z przewodem do wysprzeglika
O tym zapomnialemDokladnie. Metalowe laczenie
Ja robiłem to tak odkrecałem najpierw wał i zabezpieczenie takie małe od drązka zmiany biegów puzniej skrzynie odkrecałem od silnika puzniej poduszkę z pod skrrzyni opierałem na deska ch na kanale odpinałem czujnik od wstecznego i jeszcze jaką wiazke cchyba od sondy bo p[rzypieta jest obok sprzyni wezyk od wyskprzeglika rozpinasz tak jak napisałem wczesniej i wysuwasz skrzynie do tyłu i po zawodach. samo wyjecie nie powinno ci zając wiecej jak 2 godz. szkoda ze nie jesteś z lubelskiego to bym Ci pomół

Napisany 25 lutego 2015 - 21:14
Napisany 25 lutego 2015 - 21:16
A no szkoda,ale myśle ,że uda mi się zmienić to sprzęgło. ? Bynajmniej mam taką nadzieje;)
Pamietaj że przy montazy nowej tarczy potrzebny ci bedzie ,albo stary wałek od skrzyni albo tak jak ja robiłm przedłuzka długa nasadka 13 i troche tasmy izolacyjnej żeby dobrze po środku ustawic tarczę.
Napisany 25 lutego 2015 - 21:20
Napisany 25 lutego 2015 - 21:22
Mam taki przyrząd do centrowania tarczy. To o to chodzi??? Sorki że pytam,ale pierwszy raz grzebie przy omedze,która tak dobrze się sprawowała , ale chyba odjechała .
Dokładnie jak masz to to dasz sobie rade. Taki plastikowy stożek z gwintem.Naprawde nic Nie pękaj dasz rade proste jak drut .Mam na mysli wymiane sprzegła ew wsyprzęglika.
Napisany 25 lutego 2015 - 21:22
Mam taki przyrząd do centrowania tarczy. To o to chodzi??? Sorki że pytam,ale pierwszy raz grzebie przy omedze,która tak dobrze się sprawowała , ale chyba odjechała .
tak
Napisany 25 lutego 2015 - 21:40
Oki napewno dam znać.
Napisany 25 lutego 2015 - 21:41
Pużniej po ustawieniu tarczy już nic nie trzebna kombinować,tylko wszystko poskręcać i będzie dobrze???
Wyczysc wszytko dokladnie z pylu. Jak tarcze wycentrujesz i skrecisz docisk to nic nie musisz robic. Oczywiscie o ile wysprzeglik i lozysko sa dobre.
Napisany 25 lutego 2015 - 21:44