Pomogles mi wiec teraz ja sprobuje pomoc Tobie
Wiesz co? w mojej ocenie skoro regenerowales tarcze to jakis badziewny material musial zostac uzyty i stad pył. Chociaz glowna przyczyna awarii jest napewno wadliwie dzialajacy docisk. Tarczy jeszcze miales sporo, nieraz wymienialem sprzeglo w Omedze i z zasady nawet do nitow byly tarcze pozjezdzane i sprzegla jeszcze sie nie slizgały. Wymien docisk, tarcze rowniez na nowe, upewnij sie ze wysprzeglik nie cieknie ani lozysko na nim nie halasuje i skladaj
powodzenia
A wie c tak.

Wysprzęglik jest suchutki,jak go wciskałem reką to elegancko sie wciskał z w miare jakimś tam opore,i normalnie odskakiwał czyli że spręzyna chyba co jest w środku jest sprawna .Ogolnie wysprzeglik ok. Łozysko jest tez eleganckie nie hałasuje,wymieniane było na nowe jak nabijałem ostatnio okładziny na tarcze sprzęgła.Więc kupie nowa tarcze i docisk.Jedyne co mnie teraz zastanawia czy to faktycznie to że ślizgało mi sie strasznie sprzęgło na kazdym biegu, to była wina tego syfu pyłu z nabitej okładziny(******* materiał) chyba był. Bo aż dziw bierze że tak szybko sie może zjechać tarcza.tym bardziej ze docisk naprawde niewyglada na jakos nadmiernie zużyty. puźniej postaram sie zrobic fotki tarczy i docisku i dwumasy możę zrobi sie troche jaśniej odnośnie mojego problemu. teraz musze jeszce wymienić ten simmering na koncu skrzyni zna ktos może wymiar bo na allegro niemoge nigdzie takiego znaleśc.I poduszke tylna skrzyni bo sie rozleciała ze starości ale ona widze jest na allego.i olej do skrzyni i płyn hamulcowy bo mi wyciekło sporo przy okazjo sobie wymienei cały.Ok ale sie rozpisałem dam znać puxniej co i jak mi poszło.