Czego najbardziej obawiasz się na drodze?
Napisany 17 grudnia 2010 - 17:21
Napisany 17 grudnia 2010 - 19:36
------------------------------------------------------
no i stało się jestem sobą , co komuś to wadzi
Napisany 17 grudnia 2010 - 19:53
Raz wyprzedzlaem samochody moja vectra kolo 140km/h wyprzedzilem ze 6 aut patrze dalej wolne zblizam sie do tira a ten bez kierunkowskaza zaczal wjezdzac do bazy
A ja się boję takich kogucików .. ta baza była gdzieś na autostradzie ? ..
bezczelny ten kierowca tira .. przecież powinien wiedzieć że kogucik tnie 140km/h ... i świnia jeden powinien liczyć te samochody i powinien się domyślić że jak już 6 wyprzedziłeś to jego też weźmiesz .. ci tirowcy to mają tupet.
Napisany 17 grudnia 2010 - 22:28
bezczelny ten kierowca tira .. przecież powinien wiedzieć że kogucik tnie 140km/h ... i świnia jeden powinien liczyć te samochody i powinien się domyślić że jak już 6 wyprzedziłeś to jego też weźmiesz .. ci tirowcy to mają tupet.
Nie wazne ile bym jechal. nawet jak bym 60 km/h mial to i tak powinien wlanczyc kierunkowskaz. No zebys wiedzial mial tupet. A nawet jak bym w niego wjechal to sprawe bym wygral.. Nie bylo znaku skrzyrzowania. Wjezdzal na teren prywatny . lini ciaglej nie bylo wiec mialem prawo wyprzedzac.
Napisany 18 grudnia 2010 - 00:20
Napisany 20 grudnia 2010 - 03:04
-Jak wszyscy - nieoświetlonych pieszych. Kiedyś jechałem w nocy poza miastem i najzwyczajniej zacząłem wyprzedzać jakiś samochód, daje na lewo i kiedy zrównałem się z wyprzedzanym pyknąłem długie i mym oczom ukazał się pieszy. Ostro dałem po heblach i na szczęście zdążyłem się jeszcze schować.

-Druga sprawa to dzikie zwierzęta wybiegające pod koła.
-Trzecia, właściwie nie wiem dlaczego, ale od zawsze boję się, że pęknie mi opona

Napisany 20 grudnia 2010 - 12:57

Napisany 20 grudnia 2010 - 14:04
Wykonując każdy manewr, czy to skrętu czy to wyprzedzania, czy jakikolwiek inny trzeba się upewnić czy nie spowoduje się zagrożenia i poinformować o tym innych uczestników po przez kierunkowskaz, kierowca tira tego nie zrobił, w myśl zasady większy ma pierwszeństwo, zawsze jak wyprzedzam tira to jestem nie pewny, robię to jak najszybciej i nerwowo patrze na jego kabinę czy nie skręci i w jego lusterko czy w ogóle widzi że wyprzedzam, trudno oni już tak jeżdżą, nie mówię że wszyscy, bo są wyjątki, ale już nie raz szerokie pobocze mnie ratowało, więc żadnemu z nich nie ufam
A nawet jak bym w niego wjechal to sprawe bym wygral
Pewnie że byś wygrał, tylko jak by CI się coś stało to już mało ważne kto zawinił, czasu się cofnąć nie da, zdrowia też CI nikt nie odda
Napisany 20 grudnia 2010 - 21:09
Napisany 20 grudnia 2010 - 21:24
Napisany 06 stycznia 2011 - 21:15
Napisany 07 stycznia 2011 - 06:41

Pozdrawiam
Napisany 12 stycznia 2011 - 17:29
Napisany 12 stycznia 2011 - 19:22
piesi... kto sporo jeździ, szczególnie porami wieczorowymi, po za miastami to wie o co chodziuważajmy jak chodzimy, bo możemy sobie i komuś innemu narobić problemów
Napisany 14 stycznia 2011 - 18:36
Napisany 15 stycznia 2011 - 01:15
Napisany 15 stycznia 2011 - 20:09
wyprzedzil mnie passat i nagle zachamowal
a ze deszcz byl
to dobrze ze lewy pas byl wolny i bylo gdzie uciekac
zeby nie przydzwonic w vw
Napisany 16 stycznia 2011 - 14:43
Bus zaczął nagle zwalniać dosyć ostro, ja się wychylam na przejście co jest przyczyną, patrzę i nie wierzę w to co widzę. W moich oczach pokazała się scena prosto z filmu akcji, z naprzeciwka nadjeżdża vectra na przeciwko, a obok niej naszym pasem mija ją vectra. Mnie w środku czyli busa i nadjeżdżające dwa samochody z naprzeciwka dzieliło 100-200 metrów, gdy vectra zjeżdżała na swój pas po wyminięciu vectry na swoim pasie dzieliły nas metry żeby doszło do tragedii. Jest mi przykro widząc ludzi, którzy myślą, że jak jest górka to nikt z zaniej nie wyjedzie !. Uważajcie kierowcy na górki i nie przeceniajcie swoich umiejętności.
[*].
Napisany 22 stycznia 2011 - 17:35
czegos takiego jak bylo dzisiaj
wyprzedzil mnie passat i nagle zachamowal
a ze deszcz byl
to dobrze ze lewy pas byl wolny i bylo gdzie uciekac
zeby nie przydzwonic w vw
To ja miałem ponad miesiąc temu dokładnie taką samą sytuacje że kierujący mercem wyprzedził mnie na łuku drogi i bez przyczyny ostro zahamował ja niestety już nie byłem w stanie uciec na lewy pas bo jechały auta z naprzeciwka lecz skręciłem kierownicą i uderzyłem w niego niby prędkość nie duża ale moja kochana omcia cały prawy przód rozwalony. Masakra

I dokładnie teraz boję się czegoś takiego czyli nie dającego się przewidzieć zachowania innych uczestników ruchu i często ich bezmyślności i głupoty

Napisany 29 stycznia 2011 - 10:05