odgrzebuję trochę temat. mam pytanko ile powinna kosztować mniej więcej dobra nowa przepływka do 2.0 16V '98? oryginał w tym roczniku to jest Siemens czy jeszcze jakieś inne były?
w Łodzi w Oplex mają jakieś zamienniki po 150 zł i oryginały po 340 zł - przynajmniej tak mówią. interesuje mnie tylko oryginał i zastanawiam się czy cena jest odpowiednia.
mam nadzieję, że nie pogorszy się nic po wymianie a wręcz polepszy - i teraz pytanie czy coś muszę robić po wymianie na kompie i co dokładnie - czy wystarczy trochę pojeździć na PB czy LPG? błędów nie ma, kiedyś wyskoczyły raz albo dwa na Techu. auto jeszcze jakiś czas temu chodziło lepiej, żwawiej i silnik miał bardziej miękką pracę, teraz pali litr więcej i w zimne dni odczuwalnie gorzej chodzi. stawiam na przepływkę choć błędu nie pokazuje.
pamiętam jak jakieś 3 tygodnie temu jak było ciepło powiedzmy równe 20 st. C, omega zbierała się jak nigdy, silnika nie było słychać tylko mruczał, nawet na klimie zero spadku mocy, tak jakby wszystko grało... przyszły chłodniejsze dni i jest gorzej.. co sądzicie?