Tak. Temat ciezki, ale są do znalezienia
ja jak dałem ogłoszenie w dziale market że kupię to na drugi dzień miałem 3 PW z ofertą sprzedaży więc nie jest tak źle

Napisany 24 grudnia 2013 - 20:13
Tak. Temat ciezki, ale są do znalezienia
moja omega w dziale "KLUBOWY GARAŻ"
Napisany 24 grudnia 2013 - 20:33
ja jak dałem ogłoszenie w dziale market że kupię to na drugi dzień miałem 3 PW z ofertą sprzedaży więc nie jest tak źle
Napisany 24 grudnia 2013 - 20:43
To poszukaj teraz
moja omega w dziale "KLUBOWY GARAŻ"
Napisany 23 kwietnia 2014 - 12:24
Napisany 23 kwietnia 2014 - 12:54
Jak będę zakładał aluminiowe pokrywy, to rozumiem, że sama uszczelka wystarczy i będzie sucho? Nie muszę dawać sylikonu dodatkowo? I w którym miejscu najlepiej, żeby był wlew oleju?
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 23 kwietnia 2014 - 13:06
Wlew oleju da się zrobić tylko w jednym miejscu, pod podszybiem z lewej strony. Silikon radzą delikatnie zastosować w narożnikach, ale delikatnie.
Napisany 23 kwietnia 2014 - 13:57
Z lewej strony patrząc od przodu na silnik? Da się wtedy wlać olej w miarę bezproblemowo?
Napisany 23 kwietnia 2014 - 15:41
Napisany 23 kwietnia 2014 - 15:55
Kuźwa, auto ma tylko jedną lewą stronę
Napisany 23 kwietnia 2014 - 17:05
W tym przypadku wlew oleju jest z prawej strony pod podszybiem i bez lejka ani rusz
Napisany 23 kwietnia 2014 - 17:27
czytaj ,proszę cie ,inaczej się nie da .ja już 2-gi raz zakładałem alu .Kuźwa, auto ma tylko jedną lewą stronę
Napisany 23 kwietnia 2014 - 17:39
czyli wlew zostaje po tej stronie, co w plastikach tylko pod podszybiem?
Napisany 23 kwietnia 2014 - 17:59
Tak nie do końca było przynajmniej u mnie w sumie zakładałem trzy razy. Dwa razy zawsze gdzieś ciekło , okazało się że nie ciekło od strony gdzie uszczelka przylega do głowicy tylko od strony pokrywy.Teraz została uszczelka wklejona na silikon w pokrywę a następnie całość przyklejona do głowicy ( silikon delikatnie po całości) i do tego auto odpalane dopiero następnego dnia by wszystko dokładnie wyschło. Teraz jak na razie jest suchoJak będę zakładał aluminiowe pokrywy, to rozumiem, że sama uszczelka wystarczy i będzie sucho?
Napisany 23 kwietnia 2014 - 18:16
Zapytam inaczej, bo jedni piszą - z lewej, inni - z prawej: czyli wlew zostaje po tej stronie, co w plastikach tylko pod podszybiem? I jak z tym sylikonem - tylko na narożniki na głowicach, czy na pokrywy też??
Napisany 23 kwietnia 2014 - 18:27
Właśnie zapomniałem dopisać że dwa razu tak robiłem i tak leciało. Trzeci raz przykręcałem na dwa zgrzyty.Tylko dokręć prawidłowo,bo inaczej to nawet silikon Ci nie pomoże
Napisany 23 kwietnia 2014 - 18:39
czytaj ,proszę cie ,inaczej się nie da .ja już 2-gi raz zakładałem alu .
Silikon nie jest taki niezbędny
uszczelki do alu pokrym Vectra 2.5 i uzyj c/hermetic (kiedyś tylko używany i sprawdzony)
silikon tylko na bałwankach
ja założyłem całość tak : ch czy h....remtik lany w pokrywe->uszczelka ,po gładzi zaworów(delikatnie) bum pokrywa i skrecone.
Nie odpalałem silnika przez..........długi czas .wynik :
nicnie cieknie ,a szczegółowo sprawdzałem i nic się nie dzieje .
można uzyc silikony ,ale jak Kto woli .
chyba wszystko jasne
otwierasz pokrywe silnika (czyt.maske) po lewej stronie ->korek wlewowy olej pod podszybie musi być .
powodzenia w szukaniu gdzie jest lewa strona
Jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. Jako że tak jak wspomniał A10 auto ma tylko jedną lewą stronę to wlew ma być po prawej stronie siedząc za kierownicą i po lewej stojąc przed autem przodem do niego czyli po przeciwnej niż jest w plastikach. Rozumisz ??
Tak nie do końca było przynajmniej u mnie w sumie zakładałem trzy razy. Dwa razy zawsze gdzieś ciekło , okazało się że nie ciekło od strony gdzie uszczelka przylega do głowicy tylko od strony pokrywy.Teraz została uszczelka wklejona na silikon w pokrywę a następnie całość przyklejona do głowicy ( silikon delikatnie po całości) i do tego auto odpalane dopiero następnego dnia by wszystko dokładnie wyschło. Teraz jak na razie jest sucho
Tylko dokręć prawidłowo,bo inaczej to nawet silikon Ci nie pomoże;)
I poczytaj http://forum.omegakl...ead.php?t=25866
Napisany 23 kwietnia 2014 - 18:51
też się zmartwiłem gdy wydałem 500zł na aluminiowe i po pierwszym założeniu i tak ciekło.Zmartwiłeś mnie
Napisany 23 kwietnia 2014 - 19:48
Jak się to czyta to po prostu ręce opadają
:0shoot:
Napisany 23 kwietnia 2014 - 19:59
O nie, ręce to mogą opaść, jak się wszystko poskłada ładnie, udrożni odmę, a świece dalej jacuzzi w oleju