a ze tak zapytam - jak klikniesz w tym info-techu na "lokalizacja" to nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie?
ps. na moje to jest usrojstwo, które przelicza ilość impulsów z ABS na wychylenie wskazówki zegara.
Gdzie to jest - nie wiem.
No i tak samo ja pisałem wyżej w którymś ze swoich postów, stąd też hipoteza, że umiejscowione jest to urządzenie za zegarami... obok zdechłej myszy :mrgreen:
Ja tego INFO-TECHa nie obsługiwałem, tak tylko przez ramie patrzyłem mechanikowi, myślę, że mechanik by skorzystał z opcji "lokalizacja", ale coś mi się zdaje, że to tylko na schemacie pokazuje lokalizacje, nie wiem, zapytam go jeszcze.
Edit:
No i pytałem, powiedział, że po kliknięciu tej lokalizacji wyskakuje właśnie to co widać w tym linku, mówił, że w większości aut pokazuje lokalizacje w samochodzie (zdjęcie fizyczne), a w tym przypadku tylko takie zdjęcie części jest.
Na schemacie to to idzie prosto do kompa głównego.
Nic, pozostaje może targnąć się na rozebranie tych zegarów, jak coś namierzę to dam znać.
Edit:
Właśnie wygooglałem
taki wątek na innym forum.
Z niego wynika, że to ustrojstwo może być gdzieś zespolone z pompą ABS

Jak by ktoś miał blisko jakiś dobry autoryzowany serwis Opla i podskoczył z wydrukowanym tym zdjęciem może by rozjaśnili co nie co ??