Dawka paliwa
Napisany 31 października 2012 - 09:35
Na chwile obecną potrzebuje czegoś co ogarnie temat pompy w 100%
Napisany 31 października 2012 - 09:52
Ja w ogóle nie myślę o tym bo mi to wcale nie potrzebne. Chcę po prostu jakiegoś fejsa za jak najmniejsze pieniądze żeby przy własnym aucie podłubać i tyle.
Na chwile obecną potrzebuje czegoś co ogarnie temat pompy w 100%
z racji wolnej komunikacje z DDE tylko opelscanner.
Napisany 31 października 2012 - 23:09
z racji wolnej komunikacje z DDE tylko opelscanner.
A jaki fejs proponujesz do y25dt? bo dzis podpiąlem do op-coma i nie czytał mi korekcji wtrysków tzn były na "0'' a auto -com wogóle nie chciał sie połączyc...
Napisany 14 listopada 2012 - 09:22
Ad.3 To masz nastawnik do naprawy
a po czym stwierdzasz ze jest to nastawnik????
czy jak podjął bym sie wymiany tego cuda to dawke i tak musze jechac ustawic???
bo jak tak to bez sensu samemu sie bawic.
A i co wazne gdzie ten nastawnik znajde??? bo moze niema sensu grzebac?
Przy okazji postanowiłem sprawdzic czy niema błędów i wyskoczyło 64- obieg objętości wtrysku - mechanizm nastawczy pompy P68 dotyczy końcówki 1, 2, 39, 14, 21 na K70
Napisany 14 listopada 2012 - 16:03
Napisany 03 grudnia 2012 - 12:31
Tylko do diesli ale w omedze nie chcą robić....No nie wiem koles co robi pompy od bmw i innych mowil ze ustawia sie na 4 wiec sie nie spieram Dodam ze zaklad robi tylko pompy do diesli
ich strona http://diesel.cech-gdynia.pl/index.php
Na początku fajnie się gadało pytali jakie objawy i w ogóle dlaczego chce robić nastawnik a nie cała pompę??to powiedziałem ze chyba taniej a tak w ogóle to ile wymiana nastawnika bądź jego regeneracja z ustawieniem dawki to jakiś drogi koleś krzyknął 500zł
a później ze to jednak jest omega i trzeba do tego użyć jakichś przyrządów i mało miejsca i dużo rozbierania i za nastawnik się nie zabiorą.Ale koleś z którym gadałem na początku mówi ze zrobić można ale może będzie trzeba dołożyć jeszcze ze 100zł ale tez stawia ze to odpalanie na ciepłym to i tak wina pompy...
Czy 500zł za wymiane lub regeneracje nastawnika z ustawieniem dawki to normalna cena??
nie mam pojecia gdzie dokladnie musza grzebac i ile jest rozbierania wiec tak pytam.
Napisany 05 grudnia 2012 - 16:16
Tylko do diesli ale w omedze nie chcą robić....
Na początku fajnie się gadało pytali jakie objawy i w ogóle dlaczego chce robić nastawnik a nie cała pompę??to powiedziałem ze chyba taniej a tak w ogóle to ile wymiana nastawnika bądź jego regeneracja z ustawieniem dawki to jakiś drogi koleś krzyknął 500zł
a później ze to jednak jest omega i trzeba do tego użyć jakichś przyrządów i mało miejsca i dużo rozbierania i za nastawnik się nie zabiorą.Ale koleś z którym gadałem na początku mówi ze zrobić można ale może będzie trzeba dołożyć jeszcze ze 100zł ale tez stawia ze to odpalanie na ciepłym to i tak wina pompy...
Czy 500zł za wymiane lub regeneracje nastawnika z ustawieniem dawki to normalna cena??
nie mam pojecia gdzie dokladnie musza grzebac i ile jest rozbierania wiec tak pytam.
Nie wiem koleszko o co ci chodz omege robia tak samo ja bejce mi zrobili jestem bardzo zadowolony. Ogolnie to jak juz robic to caloa pompe i tak ci wyszczyszcza i ustawia nastawnik a i tak pompe warto zrobic jak chcesz pojezdzic autem jeszcze troche
Napisany 05 grudnia 2012 - 17:04
Napisany 06 grudnia 2012 - 07:56
A jaki fejs proponujesz do y25dt? bo dzis podpiąlem do op-coma i nie czytał mi korekcji wtrysków tzn były na "0'' a auto -com wogóle nie chciał sie połączyc...
Op com...
Napisany 06 grudnia 2012 - 18:49
Nie wiem koleszko o co ci chodz omege robia
kolego byłem pytałem i powiedział ze za omege nie chce sie brac
Napisany 07 grudnia 2012 - 08:02
Op com...
tak ale korekcji wtrysków i tak nie bedzie...chyba w y25dt nie ma takiej możliwości żadnym fejsem...
Napisany 07 grudnia 2012 - 08:07
tak ale korekcji wtrysków i tak nie bedzie...chyba w y25dt nie ma takiej możliwości żadnym fejsem...
o ile się dobrze orientuje to OPCOMem ale sprzętowym a tech 2 w serwisie to na 100%...
sorry,nie doczytałem do końca kolegi postu...moja wina ha ha..
Napisany 07 grudnia 2012 - 17:55
kolego byłem pytałem i powiedział ze za omege nie chce sie brac
To ciekawe moja zrobili wiec cos krecisz

Napisany 07 grudnia 2012 - 18:15
To ciekawe moja zrobili wiec cos krecisz
no nie będę się kłócił byłem powiedział koleś który był tam z tyłu na warsztacie ze omegi robić nie biedzie.... może tobie zrobili bo znajomy...?
Druga sprawa w necie znalazłem negatywne opinie o tym servisie....
Napisany 07 grudnia 2012 - 18:23

Napisany 07 grudnia 2012 - 19:01

No ale co mam mu pomóc jedzie do serwisu w którym mi robili omegę i pisze ze omegi nie robia. Dobra jednym sie uda innym nie skonczmy temat
[quote name='
Druga sprawa w necie znalazłem negatywne opinie o tym servisie....[/QUOTE']
A znajdz jakis co ma same pozytywy
Napisany 26 października 2013 - 16:21
Napisany 26 października 2013 - 20:14

Napisany 26 października 2013 - 20:32
Czy za dużą dawka (8,6) mg/suw może mieć wplyw na gorsze odpalanie na cieplym silniku ?
to zależy czy na zimnym czy na ciepłym taka dawka i w którym momencie go chcesz odpalić czyli jaki jest silnik ciepły czy zimny