Mandat w Niemczech
Napisany 04 czerwca 2013 - 22:48
1 kontrola i wszystkie mandaty wyalaza, i to u obcokrajowca:o
tu w pl kontrolowali mnie ze sto razy i nigdy nie doszli, ze nie zaplacilem mandatow tak na 2 kola:)
pl to jednak ma zalety:)
Napisany 05 czerwca 2013 - 11:26
to wołasz lawete i do aso i na ich koszt ci te srubki wkręcą, bez jaj panowie policja nie moze rozkrecać aut i dac ci śrubki w worku;)moi kumple mieli przeszukanie - policaje rozkrecili im tapicerke i nic nie znalezli, po czym oddali worek srubek
1 kontrola i wszystkie mandaty wyalaza, i to u obcokrajowca:o
bez przesady, takie numery to wyjdą tylko u ZOLL-a

Napisany 05 czerwca 2013 - 12:35
bez przesady, takie numery to wyjdą tylko u ZOLL-a
Byłem pasażerem auta na de blachach, gdzie prowadziła kobieta niemka i podczas przekroczenia prędkości normalna policja zagadała o jej poprzednich mandatach (zapłaconych) także oni też mają wgląd.
Napisany 05 czerwca 2013 - 13:15
chodzi o obcokrajowców,czytamy ze zrozumieniemprowadziła kobieta niemka i podczas przekroczenia prędkości normalna policja zagadała o jej poprzednich mandatach (zapłaconych) także oni też mają wgląd.

jakieś 7 lat temu każdy mandat szedł do/ przez swojego rodzaju sąd w Kiel czy Flensburgu i potem może się zdażyć że wyślą pismo o dopłate lub zwrot że za duży mandat. Z tym drugim jeszcze się nie spotkałem

Jak jest teraz to nie wiem bo pastuchowo przejezdzam tylko osobówką

Napisany 05 czerwca 2013 - 19:53
to wołasz lawete i do aso i na ich koszt ci te srubki wkręcą, bez jaj panowie policja nie moze rozkrecać aut i dac ci śrubki w worku
jasne.. policja jak chce, to moze wszystko. na wladze nie poradze...
Napisany 05 czerwca 2013 - 20:19
jasne.. policja jak chce, to moze wszystko. na wladze nie poradze...
Popieram, czują się bezkarni.
Napisany 11 czerwca 2013 - 01:04
Fotoradar tylko mnie hapnal po hanoverem, 100km/h bylo ja mialem 140, na navi 133