Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

2.5 DTI Zapieczony wtryskiwacz Y25DT

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
46 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   Giienek

Giienek
  • 8 postów

Napisany 03 stycznia 2015 - 20:20

no własnie paliwa koło wtrysku nie było, ale wtrysk był cały aż pod ten oring w nagarze. pewnie jakiś "fachowiec" w pośpiechu o niej zapomniał :D :masakra:

#42 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 03 stycznia 2015 - 20:41

co do rozdętej końcówki to w tym miejscu lał i tam była większe temperatura, co do podkładki jesteś pewny że nie jest na dole w kanale wtryskiwacza ? radze dorobić sobie przyrządzik ja to zrobiłem z kija od miotły i przyklejałem drobny papier 500 i w górę do końca do docierania siedzenia w głowicy.

#43 OFFLINE   Giienek

Giienek
  • 8 postów

Napisany 03 stycznia 2015 - 20:49

Czyscilem gniazdo i świecilem latarka i w gnieździe jej nie zauważyłem, a na wtrysku tez jej nie byłoi tak samo nie było żadnego śladu na wtrysku po niej :-D a nad tym przyrządem muszę pomyśleć w końcu trzeba jakoś ten nagar dokładnie usunąć :-) ile kosztuje w waszych okolicach regeneracja jednego wtrysku ?

#44 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów

Napisany 04 stycznia 2015 - 08:44

ASO Pawli w Stalowej Woli 380 PLN drugi etap.

#45 OFFLINE   Giienek

Giienek
  • 8 postów

Napisany 04 stycznia 2015 - 16:25

a jak to właśnie jest z tymi etapami regeneracji ? co w danym etapie jest wymieniane i co robione ? i na czym polega szlifowanie komory wtryskiwacza ? :)w moich okolicach tzn w Zamościu koszt regeneracji wtryskiwacza to 430-460 u jednego mechanika, natomiast u drugiego to uszczelnienie 100zł, szlifowanie komory 350zł a wymiana rozpylacza 600zł :masakra:

#46 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów

Napisany 04 stycznia 2015 - 17:26

ja robiłem tu ASO PAWLIK najpierw Twój wtrysk zostaje poddany weryfikacji na maszynie i zostaje rozebrany i obejrzany pod mikroskopem i wtedy pada werdykt jaki etap można przeprowadzić, 1 to chyba tylko czyszczenie, 2 to już wymiana końcówki docieranie siedzeń i pełna kalibracja, 3 etap to prawie nowy wtrysk tylko korpus zostaje stary.

#47 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

Drewniane samochody?

• 1 829 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 05 stycznia 2015 - 01:29

i na czym polega szlifowanie komory wtryskiwacza ?

Dokładnie ta operacja, to frezowanie gniazda wtryskiwacza, wykonywana specjalnym przyrządem. Wykonuje się w/w w celu dokładnego uszczelnienia wtryskiwacza w gnieździe głowicy.

Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją :p