OP-COM - co sprawdzić i przy jakich warunkach
Napisany 17 marca 2010 - 18:45
Wydech jest okej, odkrecalem go zaraz za turbina i nie bylo zadnej zmiany w osiagach, czyli to raczej odpada.
Skoro tyle jest w automacie to tez lipa, nie powinien go ograniczac az o 38hp.
Generalnie EGR juz czyscilem a nawet testowo przelozylem z bmw 530d - nic nie dalo.
Wyczyszcze jeszcze jutro ten elektrozaworek, wiem jak to zrobic, czyscilem juz ten od sterowania lopatkami turbiny.
No to problem brakujacych konikow robi sie drsmatyczny :-/
aha - mam manuala oczywiscie. Odnosnie tego co zrobilem polecam zajrzec do mojego 2 tematu, link jest wyzej gdzies w tym podany. Dzieki za zainteresowanie :-)
Napisany 17 marca 2010 - 19:00
Barted podpowiedz gdzie szukać tych parametrów ?Pytam, bo wszystkie parametry porównałem z TISem i jedyne co znalazłem to zbyt wysokie wartości EGR. Zgodnie z TISem, przy maksymalnie wciśniętym pedale przyspieszenia, EGR powinien puszczać od 530 do 570 mg/suw.
Napisany 17 marca 2010 - 19:19
Barted podpowiedz gdzie szukać tych parametrów ?
Checking Procedure (Tech2) -> Learn and Training Mode -> Engine System -> Diesel -> Electronic Diesel Injection System EDC 15C4, Y25DT... -> Non Guided Electronic System Diagnosis -> i grupa B-xxx
Barted
Napisany 17 marca 2010 - 19:37
właśnie zasiadłem do TIS i znalazłem to dziadostwo wielkie dzieki, tyle że ja go mam po polskiemuChecking Procedure (Tech2) -> Learn and Training Mode -> Engine System -> Diesel -> Electronic Diesel Injection System EDC 15C4, Y25DT... -> Non Guided Electronic System Diagnosis -> i grupa B-xxx
Barted

Napisany 17 marca 2010 - 19:59
Napisany 18 marca 2010 - 13:38
Weź się przejedź jeszcze raz. Ustaw jako pokazywane parametry:
- obroty silnika
- dane z przepływki
- EGR
- ciśnienie doładowania
- prędkość auta
Nie da się ustawić na raz tych parametrów niestety. Wybór się ogranicza do danego bloku tylko, albo ja nie wiem jak ;-)
Póki co zrobiłem z EGR i ciśnieniem, potem dokręcę osobno przepływkę.
FILM1 i FILM2
Napisany 18 marca 2010 - 14:51
Kliknij w cokolwiek po lewej stronie i rozwinie ci się tabela.Nie da się ustawić na raz tych parametrów niestety. Wybór się ogranicza do danego bloku tylko, albo ja nie wiem jak