Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Chla jak smok ^^

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
25 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   seb xd

seb xd
  • 21 postów

Napisany 17 marca 2010 - 13:49

Jeśli chodzi o przejechanie tych 200 km to musiałbym płakać płacąc za ten gaz, bo pewnie całą butle by mi wyssało xD Ostatnio zrobiłem 100 km tylko po mieście, krótkie odcinki i weszło ok 27 l lpg, jako, ze jestem na bezrobociu to mi witki opadły xD
Co do tych 5,5 l wzięło mi tylko tyle z powodu tego, ze zrobiłem jeden dłuższy odcinek ok 20 km po mieście bez dłuższego postoju, tak to za pewno weszło by więcej. Jestem zszokowany spalaniem w trasie omegi które wyniosło mi 3,9l / 40km. W obecnej sytuacji finansowej nie jestem wstanie przejeździć tych 200km i zalać go do pełna. Obawiam się, że będę musiał przenieść się na coś mniejszego :/

#22 OFFLINE   Pabloo

Pabloo
  • 388 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 17 marca 2010 - 16:39

Jestem zszokowany spalaniem w trasie omegi które wyniosło mi 3,9l / 40km.

W trasie masz bardzo ładne spalanie. A może instalacja jest rozregulowana i na niskich obrotach mieszanka jest za bogata (ale aż 28/100...)? Masz instalację ze śrubą regulacyjną? Przyczyn dużego spalania może być wiele. Na marginesie - jest już kilka podobnych tematów. Lektura godna polecenia.

#23 OFFLINE   seb xd

seb xd
  • 21 postów

Napisany 17 marca 2010 - 21:43

Przejrzałem już podobne tematy i niestety nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. No z tym spalaniem w trasie to też się ździwiłem , to było tak, że zalałem go do pełna, silnik był już rozgrzany, przejechałem kawałek miasta, później trasa, znowu z 8 km miasto i zalałem i weszło mi w ten oto sposób te magiczne 3,9l xD i to w cyklu trasa-miasto, jeździłem wieczorem :)
Tak to I gen ze śrubą, co pojadę na regulacje to mi na słuch ustawiają, aż w końcu sam się wziąłem za regulowanie Bo szkoda mi było dać partaczom 30zł za każdym razem jak g... zrobią:p Raz zrobili to na analizatorze, ale bez większego rezultatu xD

Mam małą dziurkę w obudowie parownika której zapewne nie powinno być.

#24 OFFLINE   Pabloo

Pabloo
  • 388 postów

Napisany 18 marca 2010 - 10:44

Jeśli masz możliwość to wrzuć fotkę swojego parownika, na której będzie widać tę dziurkę. Może łatwiej będzie coś powiedzieć. Na forum jest wielu naprawdę dobrych fachowców.
PS.
Ja właśnie przed chwilą odebrałem od listonosza zestaw naprawczy do parownika. Podziałam wieczorem:)

#25 OFFLINE   DAFik

DAFik
  • 480 postów

Napisany 18 marca 2010 - 18:38

Mam małą dziurkę w obudowie parownika której zapewne nie powinno być.

Powinna być. Nooo chyba, że masz kompensację ciśnienia , to wtedy nie powinno być.

#26 OFFLINE   Pabloo

Pabloo
  • 388 postów

Napisany 03 kwietnia 2010 - 15:16

Zregenerowałem parownik. Wymieniłem przy okazji filterek i trójnik ze śrubą regulacyjną (pękł przy zdejmowaniu węży). Na razie wyregulowałem wszystko na słuch. Spalanie w mieście spadło z prawie 17 litrów na 14,15 l:) W wolnej chwili skoczę na regulację na analizatorze. Może jeszcze się poprawi:)