Tarcza nie ma sprezyn - za tlumik drgan robi tutaj kolo dwumasowe.
Szkoda kasy... Dlugo to nie polata.
ale ja chyba nie mam dwumasa z tego co mi mowil mechanik ... w tym silniku chyba jest sprzeglo starego typu a na tarczy sa sprezyny...
Napisany 01 sierpnia 2011 - 19:40
Tarcza nie ma sprezyn - za tlumik drgan robi tutaj kolo dwumasowe.
Szkoda kasy... Dlugo to nie polata.
Napisany 01 sierpnia 2011 - 22:20
Napisany 02 sierpnia 2011 - 09:06
Jezeli sloneczko jest cale i nie jest zjechany, to moim zdaniem jest ok, zreszta sam wlasnie jestem w trakcie wywalania skrzyni, coby sie przekonac jak wyglada po 250 ktys
Tak sobie mysle co moze dzwonic, a przeciez w tarczy sa sprezynki amortyzujace, moze ktoras jest peknieta?
Napisany 05 sierpnia 2011 - 11:05
Napisany 05 sierpnia 2011 - 15:12
Musisz zdemontować docisk i sprawdzić, bo pewnie przedtem nie był ściągany.
Napisany 05 sierpnia 2011 - 15:27
Napisany 05 sierpnia 2011 - 15:50
Napisany 05 sierpnia 2011 - 17:08
Zrobiles foto tarczy wiec pokaz te sprezynki jezeli mozesz...w tarczy sa sprezynki amortyzujace, moze ktoras jest peknieta?
Napisany 05 sierpnia 2011 - 17:22
Zrobiles foto tarczy wiec pokaz te sprezynki jezeli mozesz...
Napisany 07 sierpnia 2011 - 10:16
Napisany 09 czerwca 2012 - 15:05
Napisany 09 czerwca 2012 - 22:39
Witam. Podlacze się do tematu bo też mam podobny problem ze skrzynią. Przy okazji sorry zaodkopanie tematu z zeszłego roku
Mianowicie gdy jechałem za granicę to tuż przy Niemczech, gdy startowałem z przyautostradowego parkingu podczas zmiany biegów usłyszałem dziwny jazgot ze skrzyni. Pod koniec podróży zauważyłem, że gdy go wciskam czuć tak jakby stawiał dziwny opór i przeskakiwał, a na sam koniec wpadł prawie w podłogę i nie mogłem zmienić biegu. Na szczęście wybiłem go lekko manewrując gazem. Pedal sprzęgła udało mi się jakimś cudem wcisnąć i odbił na właściwe miejsce. Dojechałem na miejsce ale boje się teraz gdziekolwiek nim ruszać. Sprzęgło trochę mi się ślizgało gdy jechałem załadowany i ruszałem pod górkę. Doradźcie mi co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Czy wymiana sprzęgła wystarczy?
Dodam że to jest 2.5TD 97r.