Po wymianie pompy wysokiego cisnienia nie pali - help!!!
Napisany 12 marca 2010 - 18:14
po wymianie pompy (bosch 0445010009) nie odpala ... jakies sugestie ? zaznaczam, ze jest to nowa pompa na 100% sprawna .
Napisany 13 marca 2010 - 09:57
Napisany 13 marca 2010 - 10:11
wszyscy mówią o odpowietrzeniu .... tylko jak to zrobić ... próbowałem wszelkimi sposobami opisanymi na forum i nie tylko ...i d...pa jak nic nie leciało tak nie leci - ani kropli diesla no może minimalnie . boje sie by nie rozwalić rozrusznika bo poradzono mi bym kręcił aż załapie ... i niby nic trudnego wejście paliwa-powrót i wysokie ciśnienie 3 rurki i jeden czujnik ...a skubana nie pali
Napisany 13 marca 2010 - 10:19
Załatw sobie kogoś, kto Cię pociągnie, wbij 3 bieg i niech ciągnie póki nie odpalisz, szkoda rozrusznika.wszyscy mówią o odpowietrzeniu
Napisany 13 marca 2010 - 10:32
Napisany 13 marca 2010 - 10:40

Napisany 13 marca 2010 - 11:21
Pozdro
Napisany 13 marca 2010 - 17:11
dokładnie tak jak napisał krzysiek może ty masz pompę wysokiego ciśnienia zajechaną i niepodaje paliwa chodzi o tą pod fotelem pasażera, a kompa chodzi o podłaczenie go do fejsu żeby sczytać błędy jak sąSpróbuj odpiąć od pompy przewód idący na szynę od pompy wysokiego ciśnienia. Przekręć kluczyk na pozycję zapłonu i daj zrobić robotę pompie ciśnienia wstępnego ona daje 3,5 bara i powinna Ci odpowietrzyć pompę wysokiego ciśnienia.
Napisany 13 marca 2010 - 19:20
Autko pali jak złoto.
A odpowiadając koledze DamianSz na wstępie napisałem ze pompa wysokiego ciśnienia jest nowa i ze to własnie o odpowietrzenie tej pompy chodziło ... wiec na 100 % nie jest zajechana

a z pomocą przyszła mi sprężarka i wszystko pięknie ruszyło.
nie wiem jak u was ale u mnie są 3 pompy paliwa ..
1) w baku (w sumie nad )
2) pod maska (razem z grzałką i filtrem)
3) wysokiego ciśnienia również pod maska ściślej pod kolektorem
a co do błędów jedyny jaki się pojawił to brak ciśnienia na listwie .... ale i z tym sobie poradziłem

Tak czy inaczej dziękuje wszystkim za pomoc i jeśli są jakieś pytania co do montażu tej ze pompy chętnie służę pomocą

Pozdrawiam
Napisany 13 marca 2010 - 19:44
to masz jakieś inne cuś bo u nas też są trzy, pierwsza tak jak napisałeś bak, druga jest pod podłogą na wysokosci siedzenia pasażera (wysokiego ciśnienia i o tej pompie pisałem że może jest zajechana) jak ta niedziała to pompra CR1 niedostanie paliwa i silnik niezapali, a 3 to ta którą wymieniłeś czyli CR, układ paliwowy od baku przez pompę CR do baku odpowietrza właśnie ta pod siedzeniem, jeśli możesz to proszę zrób zdjęcie tej pompy numer 2 co masz pod maską i tego ogrzewacza kolo filtra.nie wiem jak u was ale u mnie są 3 pompy paliwa ..
1) w baku (w sumie nad )
2) pod maska (razem z grzałką i filtrem)
3) wysokiego ciśnienia również pod maska ściślej pod kolektorem
Napisany 19 maja 2017 - 16:56
Napisany 20 maja 2017 - 15:41
Ma ktos namiar na autora chce zapytać jak poradził sobie z problmem
przecież napisał
http://forum.omegakl...lp/#entry450987
trzecie zdanie w tym poście
Napisany 20 maja 2017 - 17:03
No napisał ze z pomocą przyszła sprężarka a ty rozumiesz coś z tego bo ja nie bardzo co gdzie jak dlatego chcialem z nim pogadać albo dowiedzieć się jak to zrobicprzecież napisał
http://forum.omegakl...lp/#entry450987
trzecie zdanie w tym poście
Napisany 20 maja 2017 - 17:07
No napisał ze z pomocą przyszła sprężarka a ty rozumiesz coś z tego bo ja nie bardzo co gdzie jak dlatego chcialem z nim pogadać albo dowiedzieć się jak to zrobic
zrobił ciśnienie w zbiorniku i wymusił przepływ paliwa
Napisany 20 maja 2017 - 17:23
miales z czymś takim do czynienia ?zrobił ciśnienie w zbiorniku i wymusił przepływ paliwa
Napisany 20 maja 2017 - 19:15
miales z czymś takim do czynienia ?
miałem, szczególnie jak nie ma ręcznej pompki paliwa i przewody paliwowe były puste
Napisany 20 maja 2017 - 19:23
Jak możesz wejdź na skrzynkę wiadomości tam pogadamymiałem, szczególnie jak nie ma ręcznej pompki paliwa i przewody paliwowe były puste
Napisany 20 maja 2017 - 20:20
Chwilę na plaku i szybko się odpowietrzy