potrzebuje magika do Dolotu , walka z obrotami 2,5 V6
Napisany 08 marca 2010 - 12:26
Napisany 08 marca 2010 - 13:38
bo jeśli ten 2 generacji to być może masz silnik krokowy od gazu i to może on ci szwankuje.
Napisany 09 marca 2010 - 17:45
Napisany 09 marca 2010 - 22:48
nie wiem jak krokowy wygląda od instalacji gazowej ... ale od reduktora idzie gaz przez filter , poniej sie rozgałezia na dwie rurki i do wtryskiwaczy ...
Napisany 09 marca 2010 - 22:58
Napisany 10 marca 2010 - 08:13

Napisany 10 marca 2010 - 08:58
Napisany 10 marca 2010 - 09:07
Napisany 10 marca 2010 - 09:22
A czy wężyk z ciśnieniem gazu branym z listwy, trójnika, specjalnego wyjścia z filtra idzie do czujnika ciśnienia oznaczonego najczęście PRESSURE? <-chyba, że masz Boschowski czujnik ciśnienia na filtrze to wtedy nie

Napisany 10 marca 2010 - 12:48
Mam to samo.Gaz Mam sekwencje BRC , reduktor Genius 1500
Mógłbyś podesłać fotki swojej instalacji (rozmieszczenie/podpięcie)- chętnie bym zobaczył. zygzakv6@interia.pl
Miałem kiedyś problem z falowaniem.
Podczas procedury autoadaptacji (przedostatni punkt jak pamiętam) przy zejściu z 3tys. obrotów silnik nagle się dławił, falował i cyrki robił. Autoadaptacja za każdym razem kończyła się niepowodzeniem w ten sam sposób i nie dało się jechać na lpg.
Gazownicy w końcu wgrali ustawienia z innej omegi i jest lux.
Zastanawia mnie jaka może być przyczyna.
Napisany 11 marca 2010 - 08:22

A czy z filtra idzie do czujnika cisnienia oznaczonego PRESSURE ? to nie wiem.. idzie odrazu chyba do wtryskiwaczy ? dzis porobie jakies foty jak trzeba i wrzuce ..
Napisany 11 marca 2010 - 08:57
Może się jednak okazać, że inne wersje BRC maja czujnik ciśnienia/podciśnienia. Wystarczy poszukać na Allegro.

Napisany 11 marca 2010 - 11:38
http://wyslijto.pl/plik/hrio2rx8jo
takie wtryski
http://wyslijto.pl/plik/r1w1nefeaf
a tak zrobiłem mu podcisnienie w kolektorze
http://wyslijto.pl/plik/k13yqrbuwf
Rece opadają ...
Napisany 11 marca 2010 - 15:06
Napisany 12 marca 2010 - 08:12
Napisany 12 marca 2010 - 10:54
Jak u mnie chodzi ładnie to u Ciebie też musi.w lewej listwie tzn /?? ... chyba bede jezdził i sie wkurw... bo nie ma madrego na ten cały gaz
Ja bym spróbował zmienić miejsce wpięcie podciśnienia - u mnie jest blisko przepustnicy.
Wąż wchodzi od góry i nie zbyt elegancko.
A tu ładnie z boku.

Nie mam żadnego falowania itp. wszystko działa jak należy
(jedynie o czym wspominałem wcześniej to nie można dokończyć autokalibracji).
http://forum.omegakl...49&postcount=12
Po niżej zdjęcia mojej instalacji. Węże do wtrysków długie, dysze wwiercona dobrze, pod lekkim kątem -obok wtrysków benzyny.
Instalacja działa ok - bez zarzutu.
Napisany 12 marca 2010 - 11:09
Taka idea: gregor198888 podjedź do gazowników zygzaka na regulację bądź naprawę. Przekażcie sobie namiary. Czasem opłaca się przejechać nasz piękny kraj jak długi i szeroki niż denerwować się i tracić niepotrzebnie czas i pieniądze. Jeżeli jednak kolega zygzak nie montował LPG w Polsce trzeba poszukać innego, autoryzowanego gazownika BRC najlepiej firmę Czakram z Tarnowa.
Napisany 12 marca 2010 - 12:01
I
Taka idea: gregor198888 podjedź do gazowników zygzaka na regulację bądź naprawę. Przekażcie sobie namiary. Czasem opłaca się przejechać nasz piękny kraj jak długi i szeroki niż denerwować się i tracić niepotrzebnie czas i pieniądze. Jeżeli jednak kolega zygzak nie montował LPG w Polsce trzeba poszukać innego, autoryzowanego gazownika BRC najlepiej firmę Czakram z Tarnowa.
Niestety tu jest pewien problem z dobrym warsztatem od brc.
Nie tylko Omegę gazowałem w Czakramie na okęciu (w-wa) i jak nie będę zmuszony to tam więcej nie pojadę. Próbowałem znaleźć jakiś warsztat i pojechałem zrobić sam przegląd w innym autoryzowanym zakładzie czakramu i z takim skutkiem że musiałem wrócić na okęcie po oryginalny filtr- nie chodziło o sam filtr, ogólnie to była jakaś masakra.
Ekipa na okęciu też nie poradziła sobie z autoadaptacją - powiedzieli że to przez olej który wyciekał z pokryw zaworów i gromadził się w gniazdach świec:o - ściema na maksa...
Nie znam dobrego gazownika (brc), którego mógłbym polecić, dlatego jak kiedyś będę zakładał lpg to nie brc.