zamiana kierownicy ze sterowaniem
Napisany 01 sierpnia 2006 - 12:47
Chyba dobrze wstawiłem temat a mianowicie:
czy można zamienić do mv6 96r kombi kierownice ze zwykłej na taką ze sterowanie radia/cd ???
Napisany 01 sierpnia 2006 - 15:49
Napisany 02 sierpnia 2006 - 11:25
Napisany 06 sierpnia 2006 - 16:50
jednak nie jest to duzy problem - tylko pare kabelkow, kiedys widzialem strone w necie gdzie byly do tego schematy jak znajde to podam linka
co do tasmy to mozna cala kierownice z tasma kupic za jakies 200zl na allegro od angola
Napisany 17 sierpnia 2006 - 21:59
moje pytanie jest podobne jak zrobic zeby te magiczne guziczki dzialaly
zakupilem radio cdr 500 ( ktos oryginalne za granica wymontowal ) i kiedy chcialem je podlaczyc stwierdzilem brak kilku przewodow wlasnie tych z kierownicy ( kierownica jest ta ze sterowaniem ) kostka jest wyposazona tylko w te od wyswietlacza i to dziala ale sterowania nie ma
zapytam sie jeszcze co moze byc innego popsute za wyjatkiem radia bo to jest w 100 procentach sprawne i ile przewodow ma byc w tej kostce
Napisany 12 września 2007 - 21:08
Czy inna jest również kostka do podłączenia nowej taśmy - jeżeli taka istnieje, bo jak na razie nie wiem, I teraz opcje są dwie - albo w kostce są podpięte piny(prawie w domu) albo pinów brak i nie będzie zasilania przycisków a wtedy czeka mnie rzeźba w instalacji...
Przerabiał już ktoś, bo zanim zacznę zakupy wolę się poradzić :mrgreen:
EDIT: aha a może za radiem jest jakaś osobna kostka do sterowania, bo jak na razie to wolę poduchy nie ruszać

Napisany 12 września 2007 - 21:50
na studio24.prv.pl masz wszystko opisane w dziale piloty
Potrzebujesz kiery ze sterowaniem i nową taśmę airbagu - taką pod sterowanie. tam jest kostka pod którą podpinasz sterowanie. Z drugiej strony zwijaka wychodzą 2 przewody kolor niebieski bodajrze z czerwonym paskiem. To są przewody od sterowania. I już. Delko obsłuży to sterowanie. Z tego co pamiętam te przewody powinny wychodzić z złącza ISO A w twoim radiu numery 1 i 2 czyli patrząc na radio z tyłu dolna kostka najbardziej po lewej górny i dolny.
Jeśli jakieś pytania w tym temacie wal śmiało. Właśnie go przerabiam
Pozdrowienia
Napisany 12 września 2007 - 21:57
Sluchaj to jest banalnie proste
na studio24.prv.pl masz wszystko opisane w dziale piloty
Potrzebujesz kiery ze sterowaniem i nową taśmę airbagu - taką pod sterowanie. tam jest kostka pod którą podpinasz sterowanie. Z drugiej strony zwijaka wychodzą 2 przewody kolor niebieski bodajrze z czerwonym paskiem. To są przewody od sterowania. I już. Delko obsłuży to sterowanie. Z tego co pamiętam te przewody powinny wychodzić z złącza ISO A w twoim radiu numery 1 i 2 czyli patrząc na radio z tyłu dolna kostka najbardziej po lewej górny i dolny.
Jeśli jakieś pytania w tym temacie wal śmiało. Właśnie go przerabiam
Pozdrowienia
widze ze sie sam dokopales, mialem podeslac na priva ale nie dotarlem caly do domu i po wypadku zabronili mi sie zblizac do kompa :bad:
dodam ze do nowej tasmy potrzebna jest wtyczka - jest inna, no i kierownica z poduszka i guzikami
Napisany 12 września 2007 - 22:11
Teoretycznie powinno, a jak to jest w prakatyce?
Napisany 12 września 2007 - 22:20
Napisany 12 września 2007 - 23:11
O tym mówie
Załóżmy ze juz mam nową kierownicę (czyli po 96), nową poduszkę, zwijak ze sterowaniem, ale nie mam tych przycisków co w aukcji wyżej. Czy będą pasowały do kiery?
Napisany 12 września 2007 - 23:20
Napisany 13 września 2007 - 20:01
http://www.allegro.p..._ii_zafira.html a tak wygląda moja kierownica

Napisany 13 września 2007 - 20:17
Napisany 13 września 2007 - 20:25

Napisany 13 września 2007 - 20:35
Napisany 13 września 2007 - 20:53
Napisany 13 września 2007 - 21:21
Napisany 05 października 2007 - 18:09
Dzisiaj założyłem kierownicę ze sterowaniem zamiast mojej (miałem starego typu ze starym zwijakiem i zamieniłem na nowego typu z nowym zwijakiem - nie pasuje! wszystko się w sumie jakoś pomieściło ale kierunkowskaz mi teraz nie odbija. Nowy zwijak ma jakieś inne mocowania i stąd pytanie co trzeba jeszcze zmienić żeby to zadziałało. Przeciez kolumny kierownicze mamy takie same.
Teraz drugie pytanie - do sterowania radiem wychodza 2 kabelki - szary oraz niebiesko czerwony. Co z czym połączyć - na studio24.prv.pl było napisane że jeden w gniazdo A pin 2 w kostce do radia a drugi masa - no i tak zrobiłem i nic.