Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Kąt wtrysku

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
22 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   arczon82

arczon82
  • 1 193 postów

Napisany 24 maja 2011 - 22:02

Dokładny tak wtrysku powinien miec 0.90 mm plus/minus 2 mm
znajdz kogos sprawdzonego kto robi w dieslach i on ustawi ci taka wartosc zegarem..... wtedy bedziesz miał pewnosc ze jest ok

Bo inni mechanicy potrafia czasem pogorszyc a nie poprawic:d

Odgrzeje troszkę temat, mam pytanko gdzie ustawiałeś kąt wtrysku i jak po takim czasie pracuje ci auto czyli odpalanie, spalanie, moc i praca silnika i czy dobrze ci ten mechanik to zrobił?

#22 OFFLINE   roobo

roobo
  • 726 postów

Napisany 24 maja 2011 - 22:32

Panowie dziś kolega sprawdzał mi na fejsie kąt wtrysku i pokazał 3.5* czy to jest dobrze czy nie?

rzeczywisty czy zadany ? 3,5 wydaje się być jeszcze w normie - a jaki jest przy ponad 90 stopniach na blacie ? Jak będzie mocno odbiegał od normy (tolerancji) to komputer wywali błąd 34 i "powers out"..........

#23 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1 640 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 maja 2014 - 22:57

pacjent Omega 2.5TD automat.... problem ? w trasie pali 12-13l ...wolę nie myślęć ile to temu człekowi pali na mieście...

dawka oki, błędów brak wtrysk sterujący oki i inne pierdy też....

Zadany kąt wtrysku na jałowych wacha między 2.5CA a 4.0CA :hmmm: , a pożądany kąt wtrysku jest ustawiony na 2.5CA podczas gdy Opel Scanner twierdzi że powinno być od 2.8 do 3.5.Dodatkowo po odpięciu przestawiacza kąta wtrysku nie ma żadne różnicy w pracy silnika(powinien klepotać jak stary jelcz) , tylko zmienia sie wartość CA na 6 i nic więcej....

może być że przestawiacz kąta wtrysku papa?