Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Niedomkniete/odchylone drzwi z jednej strony- Prosze o pomoc

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 grudnia 2009 - 18:38

ja wiem tylko ja tak szedłem po najmniejszej linii oporu ;)

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#22 OFFLINE   thomsoneq

thomsoneq
  • 154 postów

Napisany 14 grudnia 2009 - 22:32

no nie wiem , mi to się wydaje że dół dostał tzn próg może i podłoga i ktoś to za słabo wyciągnął i drzwi są za bardzo dołem do środka i przez to góra odstaje jak nawet zawiasy przestawi że góra dojdzie to środek będzie za głęboko tutaj trzeba by dołem odsadzić żeby góra doszła ale wtedy szpara będzie na dole akurat tej wielkości o ile za mało próg wyciągnięty ale to tylko takie moje dywagacje bez fachowego oka się nie obejdzie

Jestes blacharzem ? przepraszam, ze tak wyskakuje tutaj ale chce kogos kto zrobi mi to dobrze i sumiennie, a widze, ze z Zabrza jestes wiec daleko do siebie nie mamy :)

#23 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1 254 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 grudnia 2009 - 22:32

Drzwi ustawia się bez problemu, ramkę szyby można naciągnąć ale szyby już nie. Sądząc po zdjęciach, według mojej oceny, mojej, na podstawie zdjęć, artysta blacharz podciągnął drzwi tak, aby się ładnie zamykały, ale według swojej - blacharza - wiedzy nie odważył się odginać ramek szyby, bo szkła się nie da nadciągnąć. Dobrze życzę, ale jeżeli wg zdjęć każde z drzwi ma jakiś mały choćby feler to ciężko jednoznacznie osądzić, że naraz każde z drzwi się skrzywiło (tym bardziej, że przy obecnej cenie używanych drzwi, kupuje się inne, byle proste i zdatne do malowania).

#24 OFFLINE   thomsoneq

thomsoneq
  • 154 postów

Napisany 15 grudnia 2009 - 15:09

Chcialbym Podziekowac za pomoc i wskazowki dotyczace mojego problemu.
Drzwi zostaly poprawione a mianowicie dogiete do srodka tak jak przedmowcy pisali.
Wiec uszczeleczki ladnie przylegaja i juz mi nic nie cieknie do srodka :D
Dziekuje jeszcze raz.
Podrawiam Serdecznie

#25 OFFLINE   ZIEMBA

ZIEMBA
  • 471 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 15 grudnia 2009 - 19:18

A nie mówiłem:D A co niektórzy chcieli go wkładac na rame i prostowac:szpital: