Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Spoty wrocławskie

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
485 odpowiedzi na ten temat

#121 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 09 stycznia 2010 - 13:54

Ja odpadam z kilku powodów. Po pierwsze ciężko gdziekolwiek jest pojechać dzisiaj a po drugie jak wyjadę z chodnika to później nie będę miał gdzie zaparkować. U mnie pod blokiem na ulicy pod śniegiem jest lód i nie ma jak wjechać lub wyjechać z/pod krawężnik. Właśnie wróciłem z uczelni i na mieście jest tragedia. Już nie mówię, że całe auto miałem w takiej zaspie, że ludzie musieli mnie wypychać :o Odemnie (z bocznej kamiennej) na uczelnie na Inowrocławską jechałem 40 minut :mad: Dzisiaj jest idealny dzień żeby zostawić auto pod domem i pójść po :piwo: lub :piwo::piwo: i więcej i delektować się widokiem zasypanych aut :D

Pozwolę sobię zacytować opis Letisa z gadulca:
Tyle dzwonów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze popatrz, o popatrz!:D
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#122 OFFLINE   jarecky

jarecky

## za miedzą :-( ##

• 286 postów

Napisany 09 stycznia 2010 - 16:45

U mnie dzisiaj też masakra z tym śniegiem,dzisiaj wpadłem chyba z 6 razy w zaspe śniegu:o parkując pod domem.Dawno tyle śniegu u mnie nie widziałem,ale za to blacharze będą mieli co klepać;) i w końcu doceniłem tc:D
Oddam 3,2 v6 w dobre ręce :D

#123 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 09 stycznia 2010 - 23:31

No ja dziś jak z pracy jechałem to tak jak mówicie . We wrocku nie ma jak wjechać na chodnik żeby zaparkować sam żeby wjechać na podwórko u siebie musiałem troszkę odśnieżyć ale omcia nie źle dała radę :) . Póżniej szybko po zakupki i do poniedziałku rano nie ma co samochodu ruszać .

#124 OFFLINE   ZWIRAS

ZWIRAS
  • 8 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 10 stycznia 2010 - 11:05

Dawno tyle śniegu u mnie nie widziałem,ale za to blacharze będą mieli co klepać i w końcu doceniłem tc

Siemka;) U Was "na dole" to może i się przydaje to TC, ale u mnie tylko przeszkadza w podjeżdżaniu pod górki :D U nas to dopiero fajnie sypnęło:jump:

#125 OFFLINE   jarecky

jarecky

• 286 postów

Napisany 10 stycznia 2010 - 13:11

Siemka;) U Was "na dole" to może i się przydaje to TC, ale u mnie tylko przeszkadza w podjeżdżaniu pod górki :D U nas to dopiero fajnie sypnęło:jump:

U was to pewnie łańcuszki bardziej przydatne:)Ja wykopałem swoje i wrzuciłem do bagażnika na wszelki wypadek:D

#126 OFFLINE   ZWIRAS

ZWIRAS
  • 8 postów

Napisany 10 stycznia 2010 - 13:15

Nieee ... ani razu nie dałem się "zaobrączkowac" też uciążliwy temat, bo przed asfaltem trzeba ściągac. Najlepsze rozwiązanie to dobre i nowe zimówki ;)

#127 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów

Napisany 10 stycznia 2010 - 13:35

Na śniegu bardziej przydaje się śnieżynka (w automacie ofcoz) i momentami lepiej jest odłączyć TC, szczególnie jak się chce lecieć bokiem :D
Auto kosmetyka
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#128 OFFLINE   jarecky

jarecky

• 286 postów

Napisany 10 stycznia 2010 - 13:40

lepiej jest odłączyć TC, szczególnie jak się chce lecieć bokiem :D

Dokładnie za godzinke jade polatać:D:D:D

#129 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów

Napisany 10 stycznia 2010 - 13:44

Zatankowałem do fulla LPG dzisiaj i chyba też gdzieś się przejadę :jump: Jestem ciekawy czy na parkingu na cmentarzu osobowickim będzie miejsce :p
Auto kosmetyka
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#130 OFFLINE   ZWIRAS

ZWIRAS
  • 8 postów

Napisany 10 stycznia 2010 - 13:47

Fajnie macie, placyki, parkingi itp. U mnie jak już jest jakiś, to tak aut nawalone że przejśc nie idzie :mad:

#131 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów

Napisany 10 stycznia 2010 - 19:39

Znów odśnieżyłem omegę, próbowałem wyjechać na ulicę ale na lodzie bez łańcuchów i Salomon nie pojedzie ;) Kilku ludzi wypchnęło mnie i zacząłem Powolny Objazd Miasta :) Byłem na trzech parkingach i wszędzie :pupa: albo tyle śniegu, że tylko traktorem się przejedzie albo pełno zaparkowanych aut :mad: Fuksem udało mi się znaleźć miejsce pod blokiem i wjechać na krawężnik :) Omega stoi do jutra, póki co za dużo śniegu i lodu żeby szaleć :( dobrze, że przynajmniej te główniejsze drogi są w miarę przejezdne
Auto kosmetyka
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#132 OFFLINE   *SEBEK*

*SEBEK*
  • 6 postów

Napisany 11 stycznia 2010 - 12:11

Witam kolegów, powiem że warunki na latanie omegami są niesamowite, troszkę pojeździłem w sobotę i muszę powiedzieć że drift non stop :), jedyna uciążliwość - wacha za szybko zchodzi :)

#133 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów

Napisany 11 stycznia 2010 - 12:37

Oto długo oczekiwana wiadomość ;)
Byłem dzisiaj na Niskich Łąkach. Rozmawiałem z kierownikiem i powiedział, że godzina wynajęcia kosztuje 200zł. Zanim powiedział mi cenę, powiedziałem jemu, że wstępnie chcemy wynająć na 4 godziny. Trzeba umawiać się z tygodniowym wyprzedzeniem. Nie wiadomo czy za tydzień lub dwa będzie jeszcze śnieg. Ja wiem, że muszę odpuścić w tym miesiącu bo z kasą cienko :(

Witam kolegów, powiem że warunki na latanie omegami są niesamowite, troszkę pojeździłem w sobotę i muszę powiedzieć że drift non stop :), jedyna uciążliwość - wacha za szybko zchodzi :)

A gdzie masz jakieś dobre miejsce, żeby nie było za dużo ani za mało śniegu? Chyba, że na ulicach :)
Auto kosmetyka
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#134 OFFLINE   letis

letis

MEWA SQUAD

• 118 postów

Napisany 12 stycznia 2010 - 19:19

Hehe ale ja dzisiaj miałem dzionek "klubowy" :) Z ranka widziana srebna omcia z naklejkami klubowymi (rejestracje coś O? ?????) obtrąbiona i obmygana ale kierownik chyba nie skojarzył :p później kolega OMEGATOR na drodze do Św. Katarzyny obmigany, a chwile po 16 stwierdziliśmy z jednym z kolegów z klubu że jego taty omcia ma uszkodzoną lambde :p normalnie chciało by się zaśpiewać : " Tyle omeg w całym mieście nie widziałeś tego jeszcze popatrz o popatrz :p " Pozdrawiam serdecznie

#135 OFFLINE   OMEGATOR

OMEGATOR

OMEGOS CARAVANOS

• 722 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 2.0i 8v C20NE

Napisany 12 stycznia 2010 - 19:49

Hehe ale ja dzisiaj miałem dzionek "klubowy" :) Z ranka widziana srebna omcia z naklejkami klubowymi (rejestracje coś O? ?????) obtrąbiona i obmygana ale kierownik chyba nie skojarzył :p później kolega OMEGATOR na drodze do Św. Katarzyny obmigany, a chwile po 16 stwierdziliśmy z jednym z kolegów z klubu że jego taty omcia ma uszkodzoną lambde :p normalnie chciało by się zaśpiewać : " Tyle omeg w całym mieście nie widziałeś tego jeszcze popatrz o popatrz :p " Pozdrawiam serdecznie

No ja zauważyłem troszke póżno ale pomachałem.Wołałem na radyjku ale chyba miałeś wyłączone. A czy ten kolega to nie przypadkiem Owca z kaśki i nowy nabytek jego taty?

#136 OFFLINE   letis

letis

MEWA SQUAD

• 118 postów

Napisany 12 stycznia 2010 - 21:08

A cb wyłączone bo antena w bagażniku. A co do kolegi to faktycznie Owca z nowym nabytkiem taty (złota omcia 2,5 w kombiku) :p

#137 OFFLINE   Owca

Owca
  • 270 postów

Napisany 13 stycznia 2010 - 18:52

Co złego to nie ja :tank: Mam malutkie pytanie gdzie mogę dostać uszczelkę pod antenkę ?
letis gąbkę mi urwałeś :stary: musiałem kleić
letis tak poza tym ile Ci pali 2.0 bo chyba nosze za ciężkie buty albo coś się sypie 16l/100km

#138 OFFLINE   letis

letis

MEWA SQUAD

• 118 postów

Napisany 13 stycznia 2010 - 19:11

a tak średnie spalanie to w granicach 12l ale teraz takie warunki ze pewnie trochę więcej. a do gąbki się nie przyznaje sama odpadła :p ale dzięki gąbce podłączyłem dzisiaj podgrzewanie spryskiwaczy u siebie :)

#139 OFFLINE   Owca

Owca
  • 270 postów

Napisany 13 stycznia 2010 - 19:26

Samo nic się nie dzieje:D A tak poza tym jak jesteś w kaśce to daj znać i na jakiegoś :piwo::piwo: trzeba się zaszczepić bo grypa panuje :pije:
Kiedy jakiś spocik kolejny ? Coś boczkiem boczkiem . Moja propozycja to 23.1 o 18.00
na aqa bo pod manoliom nie ma gdzie polatać bez przypału

#140 OFFLINE   CCinek

CCinek
  • 14 postów

Napisany 15 stycznia 2010 - 00:03

Co do polatania to mogę zaproponować Factory. Sklep zamykają o 21 i można sobie polatać do woli, poza tym osobiście nie widziałem jeszcze ani razu niebieskich w tym rejonie.