Witam. Jako że ostatnio miałem przyjemność pośmigać po lotnisku, stwierdziłem że tak dalej być nie może :evil: Swap na MV6 jest konieczny. W związku z tym zaczełem sie rozglądać za silnikiem. Wychodzi na to że silnik to żaden koszt, w jednej firmie nawet wezmą w rozliczeniu moj X20XEV :smile: A teraz pare pytań
:
Czy bedą pasować łapy silnika??
nie nie będą, poduszki są też inne mimo że wyglądają na takie same, nie wiem jakie różnice są w ławie pod silnik bo katalogowo mają inne numery.
Czy zawiecha na przodzie jest inna w MV6??
tylko przednie sprężyny, oraz hamulce przednie.
Czy moja skrzynia bedzie pasować (z tego co widze w tis-ie to chyba ta sama skrzynia) i czy wytrzyma???
będzie i wytrzyma, ale od razu mówie że wał napędowy jest inny, ma większe zabieraki i gumowe sprzęgła, można to wymienić później,
Czy most jest ten sam i czy wytrzyma??
most jest taki sam, różni się tylko tym że dla 2.0 był mały zabierak, ale skoro zostajesz przy skrzyni z 2.0 to nie stanowi to problemu, z tymże przełożenie mostu 3.90, w MV6 3.70 do rocznika 96, po roczniku 96 też 3.90
Jak z osprzętem- czy alternator,pompa wspomagania, sprężarka klimy to to samo W X30XE??
NIE, sprężarka klimy jest jedynie taka sama, ale przewody i elektryka klimy to inna bajka
I jeszcze czy chłodnice są takie same??
NIE, ale będzie chodzić na 2.0, Mv6 ma dwa wiatraki z przodu i dodatkowe obiegi - elektryczne pompy wodne, chłodnica jest inna z lekka
No i jak narazie to by było na tyle. Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuje
PROPONUJE ZADZWONIĆ DO MOJEGO KUMPLA Z PARCZEWA I ZAWIEŹĆ AUTO, SWAP SAM SIĘ ZROBI BEZ ZBĘDNYCH ZASTANAWIAŃ SIĘ

!! TEŻ PRZYJMIE TWÓJ STARY SILNIK[/b][/i]