Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

F1 sezon 2010

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
263 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   powazny

powazny

jedyny poważny

• 366 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 18 kwietnia 2010 - 10:34

masz swoje zdanie to ok...

no właśnie, mam swoje zdanie i mam prawo je wyrazić. a moim zdaniem marudzisz. ale jeżeli uderzyło to w Twój majestat, to z tego miejsca Cię publicznie przepraszam.

a teraz nie udawja niewiniątka... bo zrobiłęś to celowo z premedytacją

a czy ja się czegoś wypieram? zawsze to co myślę piszę celowo i z premedytacją.
w końcu po to mamy forum.

jak oglądałes jakiś inny wyścig to jest to tówj problem..

to sa tylko następstwa Twojej "munderj" wypowiedzi - znawco ludzi... i ich zachowań...

oszczędź sobie tego sarkazmu, to nie czas, miejsce, a przede wszystkim powodu do tego nie ma :kumple:

tak samo jak wjeżdżali do boksu też można mieć zastrzeżenia, z resztą Alonso zrobił to samo z Massą

jest walka, jest fun :D
przynajmniej w końcu coś się dzieje ;)

#142 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 18 kwietnia 2010 - 10:42

no właśnie, mam swoje zdanie i mam prawo je wyrazić. a moim zdaniem marudzisz. ale jeżeli uderzyło to w Twój majestat, to z tego miejsca Cię publicznie przepraszam.

nie chodzi o przeprosiny bo ja się na nikogo nie obrażam... tym bardzij na ludzi których nie znam...
co do mojego majestatu to nic ci do tego...

a Twoja wypowiedź która tu zacytowałem jest przykałdem kłamliwego i wrednego zachowania
bo po pierwsze
- komentowałes moją osobą i moją wypowiedź a nie to co się działo na wyścigu
a prosiłemzeby tego nei robić...
- z tego co piszesz to nie masz własnej oceny tego co się działo na torze i dookoła niego...

oszczędź sobie tego sarkazmu, to nie czas, miejsce, a przede wszystkim powodu do tego nie ma

zaryzykowąłeś wiec teraz przyjmij z godnościa to co napisąłem bo widze ze łatwiej ci oceniać ludzi któych nie znasz niż to co widzisz własnymi oczami...
ciekawe podejście do zycia...

#143 OFFLINE   Soseq

Soseq

Black is beautiful :)

• 3 425 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 kwietnia 2010 - 10:45

koniec!! raz prosiłem żeby był luz, macie coś sobie do powiedzenia to na PW następne wpisy nie związane z F1 zostaną nagrodzone bez wyjątków

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin

#144 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 10:47

ok ja już nic nie napisze nie na temat...

a tak wracając do wyścigu...
czy robert mówił coś na ten temat?? ... bo ... przegapiłem

#145 OFFLINE   powazny

powazny

jedyny poważny

• 366 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 10:50

koniec

a i owszem, nie ma co drzeć kotów :piwo2:
i dla Ciebie, giskard, też :piwo2:

czy robert mówił coś na ten temat

po wyścigu wyłączyłem więc nie wiem, ale pewnie powie to, co zwykle 'mieliśmy szczęście, pogoda dopisała, inni byli szybsi, ale się zbliżamy...' :D

#146 OFFLINE   centy

centy
  • 1 600 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 11:19

czy robert mówił coś na ten temat?? ... bo ... przegapiłem

Niestety Vectra odpuściła Polsatowi i teraz zamiast Polsatu sport i sport extra mam TVP sport i n sport, które nic nie puszczają, więc ja nic nie słyszałem.
Jestem zły!!!!!!
:jump:

#147 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 11:50

Robert powiedział że dla niego też dziwne jest że wyjechał SC,bo on nie widział powodu do jego wyjazdu.Także coś w tym jest.
Co do Hamiltona to powinien dostać karę,bo zachowuje się coraz gorzej.Zjazd do boksów jest jeden,Hamilton jechał po za torem i powinien przepuścić Vetela.

#148 OFFLINE   Soseq

Soseq

Black is beautiful :)

• 3 425 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 kwietnia 2010 - 12:21

Robert powiedział dokładnie to:

Robert Kubica
„To był ekscytujący wyścig i dobrze było zdobyć więcej punktów. Miałem słaby start i straciłem wiele pozycji, ale podjęliśmy dobrą decyzję o pozostaniu na slickach, gdy zaczynało padać i byłem w stanie awansować na trzecie miejce. Niemniej krytyczny moment mojego wyścigu nastąpił po drugim wyjeździe samochodu bezpieczeństwa, co zakończyło moje nadzieje na podium, gdyż straciłem całą dużą przewagę nad autami z tyłu. Mimo że nadal cieszę się z piątej pozycji, czuję się nieco sfrustrowany, że ominęło mnie podium.”

i jeszcze wypowiedź Witalija

Witalij Pietrow
„Jestem zadowolony, że ukończyłem swój pierwszy wyścig w Formule 1 i zdobyłem pierwsze punkty. To był trudny wyścig i ciężko było podejmować właściwe decyzje. Na początku, gdy zaczęło padać niektórzy kierowcy zjechali po przejściówki, ale my postanowiliśmy pozostać na slickach, co było dobrą decyzją. Potem zacząłem rozmawiać przez radio z zespołem, aby uzgodnić kiedy mamy zmienić opony na przejściówki i ponownie udało nam się zrobić to w odpowiednim czasie. Gdy zmieniłem opony na przejściówki po raz drugi, wiedziałem, że ważne będzie dbanie o opony, ale nie wiedzieliśmy czy będzie dalej padało, czy będzie przesychało. Niemniej cały czas naciskałem, inżynierowie mówili, że mam dobre tempo i na ostatnich okrążeniach miałem kilka ładnych manewrów wyprzedzania, zwłaszcza Schumachera i Webbera, przez co zyskałem kolejne pozycje.”

źródło formula1.pl

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin

#149 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 12:27

Soseq to są wypowiedzi oficjalne dla mediów,natomiast tuż po wyścigu Robert powiedział wprost,że nie rozumie dlaczego SC wyjechał po raz drugi,ponieważ on jadąc po torze nie widział takiej potrzeby.

Hamilton i Vetel dostali jedynie reprymendę.

#150 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 13:50

natomiast tuż po wyścigu Robert powiedział wprost,że nie rozumie dlaczego SC wyjechał po raz drugi

i o to mi chodziło - dzięki
:)

a kto podejmuje decyzje o wyjeżdzie sc??

#151 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 14:04

Wielce sprawiedliwy Charlie Whiting,główny sędzia zawodów.
Co do Hamiltona to czuję że będziemy mieli powtórkę z 2008 roku,jeżeli chodzi o sędziów.

#152 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 17:39

Wielce sprawiedliwy Charlie Whiting,główny sędzia zawodów.

ciekawe jaką bryką pomyka? czy nie przypadkiem - miecio...

#153 OFFLINE   EPRZ

EPRZ

Symulant

• 115 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 19:43

Dobre pytanie
Jakoś się toczy

#154 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów

Napisany 18 kwietnia 2010 - 20:45

sie pewnikiem kiedyś wyjasni
a tym razem czekamy na następny wyścig...
bo widac natura sprzyja robertowi.... zespół tez
:peace:

#155 OFFLINE   kiepski

kiepski

alee o so chodziiii ... ?

• 19 postów

Napisany 22 kwietnia 2010 - 21:59

No w Hiszpanii już chyba raczej deszczu nie będzie ale Renia walczy więc dobre perspektywy no a potem w Monako może dużo wywalczyć :) a tam już deszczu można się spodziewać ;)

#156 OFFLINE   manbuba

manbuba
  • 384 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 23 kwietnia 2010 - 07:18

No w Hiszpanii już chyba raczej deszczu nie będzie ale Renia walczy więc dobre perspektywy no a potem w Monako może dużo wywalczyć :) a tam już deszczu można się spodziewać ;)

No w Monaco nawet w przypadku braku deszczu Renault nie jest bez szans. Ma najmniejszy rozstaw osi i dobrą przyczepność mechaniczną co na bardzo wolnych zakrętach powinno stanowić przewagę nad innymi.

#157 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 23 kwietnia 2010 - 07:21

ja tak analizowałem i Pszczoła się zbliża do czołówki. W pierwszym wyścigu był 1,8 sek za pierwszym w kwalifikacjach, ale teraz w chinach brakło im już ledwie 0,8 sek - czyli się zbliża, jeśli chodzi o okrążenia kwalifikacyjne. Wiadomo że peną rolę odgrywa tu specyfika toru, ale jest coraz lepiej :). Muszą na pewno popracować nad aero, tylko czy wtedy za bardzo im opon nie będzie rezać

#158 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów

Napisany 23 kwietnia 2010 - 07:42

jak na razie opony to mocna strona reni...

#159 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 23 kwietnia 2010 - 10:47

ja tak analizowałem i Pszczoła się zbliża do czołówki. W pierwszym wyścigu był 1,8 sek za pierwszym w kwalifikacjach, ale teraz w chinach brakło im już ledwie 0,8 sek - czyli się zbliża, jeśli chodzi o okrążenia kwalifikacyjne. Wiadomo że peną rolę odgrywa tu specyfika toru, ale jest coraz lepiej :). Muszą na pewno popracować nad aero, tylko czy wtedy za bardzo im opon nie będzie rezać

No właśnie kiedy poprawią aero to nie będą rezać opon bo będą mieli lepszą przyczepność.To przy słabym aero oponki zjada bo się cały czas ślizgają:)

#160 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 23 kwietnia 2010 - 11:20

ale już teraz nie zjeżdżają i mają dobre wyniki na oponach. Mnie zastanawia - większy docisk = większa masa aero bolidu = szybsze zużycie opon - tak to sobie tłumaczę

opony mają większe obciążenia wtedy przenoszone