Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

F1 sezon 2010

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
263 odpowiedzi na ten temat

#241 OFFLINE   ptygrys

ptygrys
  • 18 postów

Napisany 07 listopada 2010 - 11:16

To fakt że ciekawie. Ale kiedy ten Robert auto dostanie na miarę jego możliwości?? Bo co do umiejętności to chyba nikt nie ma zastrzeżeń?? No ale dziś i tak zapewne Pietrow nie da rady a i Hulkenberg spadnie . Za cienkie autko jeszcze ma. To kogo obstawiacie że stanie na podjum??

#242 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 07 listopada 2010 - 22:53

no po dzisiejszym wyścigu jestem nieco zniesmaczony postawą Roberta a może raczej jego teamu a mianowicie nie wiem dlaczego tak prędko zjechał do pita po nowe opony kiedy wszyscy z czołówki w jakiej jechał tego nie uczyniki a później toczył się przez wiele okrążeń za Hultenbergiem i stąd zamiast być conajmniej w piątce był dziewiąty , ja nie wiem czy te mądre głowy w teamie Roberta specjalnie to robią czy poprostu nie potrafią ustalić odpowiedniej strategii, nie wiem i pewnie nikt z nas tego się nigdy nie dowie chyba , że jak Robert odejdzie z Renault i sam o tym powie , jak niedokręcone koło to znowu inna gafa, eh pomału będzie tak jak w BMW było i nic nie osiągnie chłopak wiecznie jest dołowany i wstrzymywany a może dlatego że jest Polakiem?

#243 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 08 listopada 2010 - 08:43

no właśnie nie wiem czemu nie zjechał szybciej. Ja tam darłem się jak głupi żeby zjeżdżał. IMHO - jeśli jazda nie przynosi pozycji, a tu ewidentnie nic się nie działo w tej materii - to trzeba wyliczyć wsio i zjechać. Z moich wyliczeń (live timing zawsze mam otwarty, wraz z pozycją bolidów na torze) po 12 okrążeniu wyjechałby w okolicach 14 pozycji, przed Buttonem na czystym torze i mógłby śmigać do woli i być na koniec wyścigu przed Buttonem (miał czasy na jego poziomie).

A tu pupa

#244 OFFLINE   manbuba

manbuba
  • 384 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 08 listopada 2010 - 11:10

eh pomału będzie tak jak w BMW było i nic nie osiągnie chłopak wiecznie jest dołowany i wstrzymywany a może dlatego że jest Polakiem?

Skąd to wieczne poszukiwanie spisku? No i jeszcze motyw martyrologii narodu polskiego (a konkretnie jednego jego reprezentanta). Opinia niepoparta żadnymi faktami. yyy no chyba, że tym...

Dodany obrazek

Wracając do samego wyścigu to strategia była na tyle nieudana, że Renault powinno się cieszyć z jakichkolwiek punktów, gdyby nie kłopotu Baricza i Massy w boksach byłoby 11 miejsce. Absolutnym błędem było jak się okazało było zjechanie w tym samym czasie do boksów, co Hulkenberg, ponadto zespół wypuścił Kubicę zaraz za swoim super wolnym partnerem i to było główną przyczyną, bo przez kilka kluczowych okrążeń tempo było bardzo słabe.

#245 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 18:34

Skąd to wieczne poszukiwanie spisku? No i jeszcze motyw martyrologii narodu polskiego (a konkretnie jednego jego reprezentanta). Opinia niepoparta żadnymi faktami. yyy no chyba, że tym...

wydaje mi się że kolega ogląda inne wyścigi F1 , no przecież kilka wpadek zespół Renault zanotował z udziałem Roberta a nie wspomnę już o BMW jak jeździł to podobna sytuacja jak w teamie RED BULL gdzie faworyzowany jest Vetel.

#246 OFFLINE   rafipl

rafipl
  • 418 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 20:04

zniesmaczony bylem po tym wyscigu. szczegolnie zalamany tym co dzialo sie po zjechaniu SC :/ to byla masakra. jeden wielki burdel. w momencie gdy kierowcy sa juz dublowani to po pojawieniu sie SC jest dla nich wyscig zrujnowany i tak jak w przypadku Roberta - jakby sie nie postaral dojechalby max 8 do mety bo mial kolko w plecy... a dla przykladu ROSBERG byl w PitLane 3razy i byl przed robertem :) beznadzieja :/
w dodatku beznadziejna strategia... BUTTON zjechal jako jeden z pierwszych i prosze jak wysoko zakonczyl wyscig ;/ massa byl tak samo daleko z tylu a po zjechaniu do PIT wyjechalby mniej wiecej tak jak BUT (albo przed albo za) i gdyby nie problem z kolem to by ukonczyl przed robertem...
a robert caly czas w koreczku sobie jechal ;) wszyscy przed nim poradzili sobie z HUL ale niestety on nie umial :(
i w dodatku ponoc przelozenia 7go biegu okazaly sie za krotkie...

ale juz niedlugo robert bedzie jezdzil w Lotusie ;) wiec bedzie lepiej :]

#247 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 08 listopada 2010 - 20:15

nawet nie chce mi się nic pisać...
tragedia... z tymi pit-stopami...
zaliczył dubelka...
i pomyśleć ze red bule mają ten sam silnik...
ale to juz koniec sezonu...

#248 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 08 listopada 2010 - 20:22

Niestety ale obawiam się że następny sezon nie będzie się różnił od obecnego,chłopaki z Renówki dopiero szukają dużego sponsora,a to oznacza że samochód znowu będzie nie dopracowany,obym się mylił.

#249 OFFLINE   manbuba

manbuba
  • 384 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 08 listopada 2010 - 22:33

wydaje mi się że kolega ogląda inne wyścigi F1 , no przecież kilka wpadek zespół Renault zanotował z udziałem Roberta a nie wspomnę już o BMW jak jeździł to podobna sytuacja jak w teamie RED BULL gdzie faworyzowany jest Vetel.

Człowieku, piszesz o spiskach przeciwko Polakowi w F1. W tym samym wyścigu Rubens Barichello musiał przez dwa kolejne okrążenia zjechać do boksu, w zeszłym sezonie gdy w Barcelonie startował z pole position zespół wymyślił mu strategię 3 pitstopó- jak to wyszło? Zachęcam do sprawdzenia wyników. Nie wspomnę o jego przeszłości z Schumacherem. Dlatego nie pisz tekstów, że kogoś prześladują za to, że jest Polakiem. Do tego stwierdzenia mam zastrzeżenia. Każdy zespół popełnia błędy. Jak chcesz szukać prawdziwych spisków to odsyłam do Suzuki 1989 i 1990, do tego, kto był wtedy szefem FIA i jacy kierowcy walczyli wtedy o tytuł. Może jak zgłębisz temat będziesz mógł coś więcej powiedzieć o teoriach spiskowych w F1. I może wtedy to Ty będziesz oglądał te same wyscigi co ja.

#250 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 17:22

Dlatego nie pisz tekstów, że kogoś prześladują za to, że jest Polakiem. Do tego stwierdzenia mam zastrzeżenia.

ja wiem jakie wyścigi oglądam tego nie musisz mi mówić a i swoje zdanie też zamierzam mieć w tej kwestii , którą podniosłem bo tak ja to widzę a więc nie wiem dlaczego taka flustracja z Twojej strony , wiedz kolego, że mamy demokrację i wolność słowa.

Wracając do tematu ostatniego wyścigu w Brazylii to nie tylko ja miałem zdanie , że w teamie Renault są problemy na pit stopach i coraz częściej się one pojawiają ale prowadzący również wspomniał coś o tym fakcie , oczywiście nie zaprzeczam , że w innych teamach też zdarzają się wpadki ale w/g mnie co do Roberta zbyt często.

#251 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów

Napisany 13 listopada 2010 - 20:09

ale lipa...
gest Pietrowa jak go pokazali po w świadczy jednoznacznie...
groził piąchą... patologia ....

robert ma strasznego pecha co do zespołów

#252 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 13 listopada 2010 - 22:45

Giski ty podpierdzielasz czy serio piszesz??

Bo Petardzioch z Wiborga cieszył się że mu dobrze poszło i pokazał że jest ok :) - polecam oglądanie F1 w 720p :D - widać jak na dłoni (a może już w przyszłym roku będzie 1080p lub i)

Ostatni wyścig i w sumie nie wiem komu kibicować - mam tylko nadzieje że będzie się działo - a zanosi się że będzie :D - szkoda że Vet pierwszy startuje - bo mogło być ciekawie gdyyza miast vet znalazł się tam But :D

#253 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 10:27

Ja też widziałem kciuka a nie pięść,cieszy się chłopak że w końcu mu się udało pokonać Roberta.
Co do tego kto ma zdobyć majstra to wszyscy tylko nie "sztywny palec",nie zdzierżę tego i mój telewizor będzie w niebezpieczeństwie.
Start może być ciekawy,zobaczymy co wykombinuje rakieta z Wyborga,on będzie chciał być na siłę przed Robertem:),a to nic dobrego nie wróży.

#254 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 11:11

Fredek na majstra bo helmutów nie lubię

#255 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 16:37

Nooooooooooo wreszcie Robert pojechał jak się należy a w zasadzie to całkiem nieźle się to poukładało w Q ale też tym razem plus dla załogi za szybki PIT , ogólnie mógł Robercik być conajmniej przed Rosbergiem w generalce , a że palec mistrzem to mi się nie podoba.

,nie zdzierżę tego i mój telewizor będzie w niebezpieczeństwie.

ciekawe jak tam Twój telewizor to przetrwał?

#256 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 16:50

Właśnie go składam:D,spełnił się najgorszy scenariusz,no ale cóż na to poradzić.
Wyścig ogólnie bardzo fajny tylko Ferrari mnie zawiodło a już w szczególności Alonso,no ite gesty do Pietrowa po wyścigu......żal.
Za to Robert fantastycznie.

#257 OFFLINE   brodaMV6

brodaMV6
  • 209 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 17:14

Ja uważam,że Vettel zasłużenie został mistrzem.Pomijając wszelkie sympatie do poszczególnych kierowców to jednak w skali całego sezonu naprawde był najlepszy.
Miejmy nadzieje,że zmieni sie coś dla Roberta w przyszłym sezonie i bedzie tylko lepiej:)

#258 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 18:30

Ależ emocje - kutwa mać :D

No czad nieprzeciętny - może nie poszło jak chciałem, ale było dość ciekawie. Do ostatniej chwili liczyłem że to niebieskie reno się rozsypie, a nie chciało i wygrało :D

A wyścig w wykonaniu Kubicy - no zrobił co mógł - i nawet ładnie to wyszło :D

#259 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 19:36

niebieskie reno się rozsypie, a nie chciało

i ja tak liczyłem...

Giski ty podpierdzielasz czy serio piszesz

siedział jeszcze w samochodzie... i kamera zrobiła mu zblizenie...
nie mam screena... ale tak widziałem...
a widzieliście kto zasiadał w blidzie F1 marki reno.... sam dziadzia mróz... Władimimir...

oj robertowi to się nie wiedzie.....

a tak sobie myśle, że jak byczek fernando... dał ciała... to może by tak roberta w przyszłym roku do fiata... chociaz to nieststy ale fiacina...

pozdr

#260 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 20:53

Najlepszy wyścig z tego rocznego gp.
Liczyłem ze hamilton wygra wyścig (a vettel w stresie popełni błąd) ale .. tak czy siak, nie rozczarowałem się. Panowie pokazali klase (W szczegolności Kubica i Petrov).
Alonso .. tego pana zostawie bez komentarza. Całe szczęście, że nie wygrał..
Massa .. ten Pan skończył się po wypadku. Alguersuari niezle go zatrzymał.

Renault zostało zaproszone przez Red Bulla na after party :D oklaski dla Kubicy i Petrova od mechaników RBR :D to coś znaczy :D

A teraz ... trzy miesiące przerwy :(