2,5v6 cdx

Słabe ogrzewanie
Napisany 16 stycznia 2018 - 18:49
Napisany 16 stycznia 2018 - 21:02
Napisany 09 lutego 2018 - 18:55
przy tych mrozach u mnie na H1 nawet letnie nie leci tylko chlod,,,
Napisany 11 lutego 2018 - 20:08
na ciepelko, teraz malo jezdze to jakos dam rade chce wszystko zrobic naraz, uszczelki wycieki termostat ,itd
Napisany 18 sierpnia 2018 - 22:33
Witam U mnie nie działa LOW zimne w 3.0 V6. W ustawieniu LOW leci lekko ciepławe powietrze czyli pewnie trójdrożny działa i większość cieczy powraca do silnika a co zostaje daje mi to lekkie ciepło. Pytanie jak klimatronik reguluje temperature powietrza w sensie od low do hi, jakieś zawory tam są elektryczne czy co, coś w nim mam zrąbane
Napisany 19 sierpnia 2018 - 19:31
Witam U mnie nie działa LOW zimne w 3.0 V6. W ustawieniu LOW leci lekko ciepławe powietrze czyli pewnie trójdrożny działa i większość cieczy powraca do silnika a co zostaje daje mi to lekkie ciepło. Pytanie jak klimatronik reguluje temperature powietrza w sensie od low do hi, jakieś zawory tam są elektryczne czy co, coś w nim mam zrąbane
Napraw klimatyzację ,to będziesz miał zimne na LOW i wszystko wróci do normy
Napisany 21 sierpnia 2018 - 21:10
Nie no w trybie eco powinno lecieć powietrze normalne jak na zewnatrz a u mnie jest ciepławe. A jeszcze zobaczę bo nie założyłem jeszcze tej klapki co jest blisko dmuchawy, co przez nią się do odmy można dostać, może stamtąd ciągnie od silnika ciepło. I spalinami czuć bardziej jakoś ostatnio
Napisany 22 sierpnia 2018 - 17:51
Napisany 01 września 2018 - 16:07
koledzy, może ktoś mi pomóc? zauważyłem ostatnio podczas jazdy, że mając nawiew ustawiony na HI to dmucha ciepłym, a gdy ustawiłem temp na 26-27 stopni to na nogi dmuchało raz ciepłe, raz zimne, na zmianę. Jadę autem i się zastanawiam, czemu mi zimno w nogi, a tu podmucha chwilę ciepło i zaraz znów zimnym na tej temperaturze. O co chodzi? Pompa wody wymieniona razem z rozrządem w lato. tak samo zauważyłem, że im niższą temp ustawię tym szybciej/mocniej wieje wentylator w kabinie. dam na 20 stopni to dmucha jakoś, dam na 19 to obroty wzrastają po czasie maleją. rozumiem, że na podstawie czujnika temp w kabinie klimatronik chce obniżyć tempo w kabinie do tej zadanej, tak?
Napisany 23 września 2018 - 22:15
Napisany 29 grudnia 2019 - 20:53
Witam. Też mam problem z ogrzewaniem - ciągle leci zimne powietrze. Dzisiaj postanowiłem bliżej przyjrzeć się tematowi. I ku mojemu zdziwieniu stwierdziłem że wentylatory zaczynają pracować praktycznie na zimnym silniku. Silnik nie osiąga większej temperatury niż 85 stopni. Co może być przyczyną?
Dzisiaj dalszy dzień testów i zauważyłem że wentylatory startują w momencie odpalenia klimy - gdy włączę eco to się wyłączają (temperatura cieczy nie ma znaczenia) - nie wiem czy to właściwy objaw. Termostat chyba sprawny ponieważ górna rura bardziej gorąca niż dolna. Nie wiem co o tym myśleć?
Edytowany przez Adamaxrs, 30 grudnia 2019 - 20:22.
Napisany 03 stycznia 2020 - 19:42
Witam. Też mam problem z ogrzewaniem - ciągle leci zimne powietrze. Dzisiaj postanowiłem bliżej przyjrzeć się tematowi. I ku mojemu zdziwieniu stwierdziłem że wentylatory zaczynają pracować praktycznie na zimnym silniku. Silnik nie osiąga większej temperatury niż 85 stopni. Co może być przyczyną?
Dzisiaj dalszy dzień testów i zauważyłem że wentylatory startują w momencie odpalenia klimy - gdy włączę eco to się wyłączają (temperatura cieczy nie ma znaczenia) - nie wiem czy to właściwy objaw. Termostat chyba sprawny ponieważ górna rura bardziej gorąca niż dolna. Nie wiem co o tym myśleć?
Nie wiem czy to ma związek z moim problemem, ale miałem identyczne objawy i nie długo po tym rozszczelniła mi się klima.