Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

sprzeglo i zimny silnik /szarpie podczas jazdy

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 01 lutego 2007 - 18:36

nie wiem co jest grane ale autko zaczelo normalnie jezdzic... :shock: nic nie szarpie... jak wczesniej... i teraz nie wiem co robic... brac sie za sprzeglo czy nie... moze to szarpanie nie bylo w ogole ze sprzeglem zwiazane... :roll: :?: :?:
z gory dzieki za kazda ospowiedz...

#22 OFFLINE   gmurawsk

gmurawsk
  • 2 023 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL

Napisany 01 lutego 2007 - 19:24

Wodę masz w skrzyni zamiast oleju i zamarza.

Radziłbym pojeździć i poobserwować co się będzie działo. Może olej masz zbyt brudny w skrzyni i do wymiany się nadaje i zabardzo gęstnieje. Nie wiem kiedy go kupiłeś i czy po kupnie sprawdzałeś olej w skrzyni. Często żeby nie wyła to się trociny ładuje z olejem.

#23 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów

Napisany 01 lutego 2007 - 21:08

gmurawsk, a jaki najlepiej olej?? bo mam jakis "Valvoline cos tam 80 albo 95 juz nie pamietam" do mostu go wlałem... t0o taki tez do skrzyni??
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#24 OFFLINE   gmurawsk

gmurawsk
  • 2 023 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL

Napisany 01 lutego 2007 - 21:29

Opel zaleca tylko co 15000km sprawdzanie poziomu oleju i uzupełnianie go. ( tak pisze książka) Ja tak też też czynie i leję olej zakupiony w oplu. Nigdy nie wnikałem jaki to jest. Cena jest około 35-40 zł za litr.

#25 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów

Napisany 03 lutego 2007 - 12:33

no i problem rozwiazany :grin:
a tkwil poprostu w swiecach a ja podejrzewalem sprzeglo... ehhh... bo ze mnie taki mechanik jak... :wink:
wymienilem swiczki i odrazu wszystko ok... dopiero dzis go wyczulem ze chodzi na 3 cylindrach bo przycisnalem troche z nerwow i na wyzszych obrotach zalapal na 4 cylki i poszedl plynnie... odrazu lepiej silniczek chodzi... a pewnie skrzynie trzeslo bo silnik nie rowno chodzil... ale i tak musze lozysko wymienic... a jeszcze apropo zasilania jakie kable najlepiej kupic :?: swiece mam BOSCH'a...
pozdrawiam
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ