Chyba polecam ASO Opla.
Napisany 30 września 2009 - 15:51
Siggi - najważniejsze zebyś był zadowolony. Bo tu 3/4 wypowiadających sie to mechanicy wiec im łatwo krytykować. I jeszcze jedna sprawa, żaden sąsiad który zrobi wam rozrząd nie da wam gwarancji.
Napisany 30 września 2009 - 15:55
A jak sam sobie wymienie ???I jeszcze jedna sprawa, żaden sąsiad który zrobi wam rozrząd nie da wam gwarancji

Napisany 30 września 2009 - 15:58
Wolę zrobić sam i wiedzieć, że mam dobrze, że mam dobrze, bądź jak coś spieprze, to wiem jak do tego podejść następnym razem, gwarancją dla mnie jest niższy koszt naprawy, a za zaoszczędzone pieniądze mogę kupić prezencik do kluski.A jak sam sobie wymienie ???
Napisany 30 września 2009 - 16:14
Wolę zrobić sam i wiedzieć, że mam dobrze, że mam dobrze, bądź jak coś spieprze, to wiem jak do tego podejść następnym razem, gwarancją dla mnie jest niższy koszt naprawy, a za zaoszczędzone pieniądze mogę kupić prezencik do kluski.
Tak, ale jeśli Ty źle ustawisz sobie wałki i Ci porozpiernicza osprzęt w silniku - to musisz zapłacić sam. A jak tak zrobią na serwisie, to już jest ich problem.
Tak samo jest z częściami które możemy kupić taniej i sami dać mechanikom - ok, założą i jak będzie git to nic się nie dzieje. A jak się okaże że jest wada fabryczna (np. sprzęgła) to my możemy reklamować u sprzedającego, ale nasz mechanik nam za darmo nie wyjmie tego sprzęgła, i następnego nie założy, prawda? I najczęściej kończy się tym, że musimy kupić drugie żeby było od razu na podmianę przy zdejmowaniu pierwszego, i dopiero wtedy będziemy reklamować pierwsze - bo kto nam da 'na zapas'? A mechanikery swoje podejścia mają

Ale w ogólności też wolę sam robić - aczkolwiek pewnych spraw się nie dotykam - ogólnie blachy czy wyposażenie wnętrza, dolot etc. sam - silnik, zawiecha - mechanik. Nie wszystko można, ale można sporo. Ogólnie na miejscu Siggiego zrobiłbym dokładnie tam samo składając gęste dziękczynienia, że mi się ten pasek nie zerwał w czasie jazdy

Napisany 30 września 2009 - 19:41

Napisany 29 października 2009 - 18:34
Napisany 17 grudnia 2009 - 08:33
Dla porównania, byłem u mnie w Sycowie (miescina pod Oleśnicą) u miejskiego speca który zeskanował mi auto róznymi programami i powiedział ze nic nie widzi ale wymieniłby czuj. temp. powietrza i przepływkę bo jak wypnie jedno albo zdrugie z układu to auto chodzi lepiej po czym skasował 50zł a ja głupi kupiłem nowy czujnik temp powietrza za 65zł. Dobrze, ze przepływki nie kupiłem.
Pointa: co by nie mowic o ASO (ze ździera) to jak widać zachowali sie bardzo ok. Nie mówie ze warto tam jechać z byle pierdółką i serwisować auto tylko tam ale w beznadziejnych przyp[adkach sa bardzo pomocni i paradoksalnie dzieki nim zaoszczędziłem kupę kasy (nowa przepływka).
Pozdrawiam.
Napisany 17 grudnia 2009 - 09:08
poniewaz gdyby wykryli jeden bład zapłaciłbyś te 167zł, a sprawdzając np. u tego speca jak go okresliłeś za jeden błąd zapłaciłbyś 50zł.
W tej chwili zaoszczeędziłeś ta kasę ,ale następnym razem może juz nie być tak pieknie.
Dla przykładu u mnie w ASO Podłączenie pod Techa kosztowało w zeszłym roku 120zł, ale ma mozliwość w ciągu 3miesiecy przyjeżdzać na diagnostyke za free.
Napisany 17 grudnia 2009 - 12:24
Napisany 17 grudnia 2009 - 15:39