Chyba polecam ASO Opla.
Napisany 28 września 2009 - 19:39

Napisany 28 września 2009 - 20:39
Bo to był serwis Rolls Roycecena kosmiczna...

Napisany 28 września 2009 - 21:06

Ja tam jestem zadowolony i tej wersji niezłomnie będę się trzymał

Napisany 28 września 2009 - 22:17
hmmm, no nie wiem czy taki kosmos w porównaniu z tym co zapłaciłem wczesniej i co za to otrzymałem. Z pewnoscią jakis nechanik zrobiłby to taniej, na jakims pasku za który by dal 30 zł a mi powiedział, ze dał 120 zł i rolce która zaczęła piszczeć po 10 tyś km. ale to była sytuacja awaryjna. Jeszcze pare km i pasek poszedł by sie rypać w pi*** i czekała by mnie laweta. Po drugie auto jest na firmę, wole dać na auto niż do US
![]()
Ja tam jestem zadowolony i tej wersji niezłomnie będę się trzymał
rolka napinacza w ASO oryginal 100 pln, pasek kolo 100 (bosch szedl w oryginale chyba) to zobacz ile cie skroili za robote

Napisany 29 września 2009 - 17:27
No stówę utargował, więc nie jest źlerolka napinacza w ASO oryginal 100 pln, pasek kolo 100 (bosch szedl w oryginale chyba) to zobacz ile cie skroili za robote

Napisany 29 września 2009 - 19:50

Moi mechanicy też kroją, ale są dobrzy, nie narzekam.
Napisany 29 września 2009 - 20:53

Zastanawiam sie czy nie przejść na ASO zupełnie. Mam ceny brutto a nie jak u wiekszosci mechaników:
Siggi: Ile zapłacić za usługę?
Mechanik: 100zł
S: to poprosze fakture
M: Ale to ja musze jeszcze VAT doliczyć....
I na tym sie kończy zwykle spiewka.
Mam do wymiany szybę czołową. Pytałem ile to bedzie kosztowało w oplu. Wymiana 150zł. Tyle co u wiekszosci mechaników. Wiem, ze wielu z was pochodzi ze wsi bądz z maych maist. Luz, sam pochodze z małego miasta i wiem jakie ceny sa u mnie a jakie w duzym miescie. Ostatnio wymieniałem chłodnicę klimy, kupiłem jakąs podróbę i zawiozłem do machera. Wiecie ile wziął za wymiane? 200zl a na moje "czemu tak drogo" powiedział, ze on sobie rąk za 50 albo 100zł brudzić nie będzie. Tak to jest. Wczoraj za wyważenie 2 kół pod wrocławiem zapłaciłem 40 zł. Dużo? Wg mnie ok jak przyglądnąłem się pracy kolesia to jest mistrzem a byłem juz w wielu zakładach wulkanizacyjnych.
Wrzucam fotki mojej omy. Pasek który strzelił....made in germany. Ciekawe czy na prawde

Napisany 29 września 2009 - 21:04
Napisany 29 września 2009 - 21:06
Nie denerwuj się daj się kolegom pośmiać, taka brzydka pogodaNie rozumiem tych głupich usmiechów . Zapłaciłem bo co miałem zrobić?
Większość w takiej sytuacji zrobiłaby to samo.
Napisany 29 września 2009 - 21:27

Napisany 29 września 2009 - 21:30
Chłodnicę klimatyzacji kolego
No fakt tego się nie da samemu zmienić, a zostało bu Ci na nabicie i odgrzybienie klimy.
Wiem, wiem, ja też nieraz nie chce nic robić i wolę zapłacić i mieć spokój, bo o to Ci chyba chodzi ??
Napisany 29 września 2009 - 22:00
Napisany 30 września 2009 - 08:12
Siggi ma dużo racji, czasami warto zapłacić za usługę 10-20% więcej, a zrobić to od ręki z gwarancją i fakturą i jest to fakt niezaprzeczalny !
A co z ludźmi, którzy mają dwie lewe ręce do mechaniki ... mają czytać porady ?
Nie róbcie sobie żartów.
Tak to już jest, że nie wszystko można lub nawet nie powinno się robić samemu.
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 30 września 2009 - 13:40
poprostu jestesmy w uni i już nieługo wszystkie ceny będa unijne oprócz wypłaty

ja również wole pojechac do warsztatu który daje gwarancje i jest sprawdzony...
zapłace troche wiecejej ale czasmi można się potargowac i ogólnie jest gitara...
Napisany 30 września 2009 - 13:56
Napisany 30 września 2009 - 14:19
I tu się zgadzam jak najbardziaj.Kolega zadowolony z usługi i z kasy jaka za to zapłacił.Ma gwarancję oraz fakturę co przy prowadzeniu działalności lub rozliczaniu sie z szefem jest bardzo ważne., przynajmniej kolega jest zadowolony z roboty i to się liczy
:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY''

Napisany 30 września 2009 - 14:39