Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pobieraczek >> ktos z was sie wkopal w to *** ??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
91 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   krasulec

krasulec
  • 255 postów

Napisany 12 kwietnia 2010 - 21:37

tak ja miałem taki problem ale nie pisze do nich nie loguje się i chyba odpuścili!!!
miałem zapłacić 7,90 a wysłali mi pisemko ze 120 PLN stwierdziłem ze troch ich poj....!jezeli masz zmienne IP to moga ci naskoczyc!! ja mam zmienne IP. bo lubię pograć w gry online i mam kilka kont na jednym !!
Dodany obrazekDodany obrazekDodany obrazek

#62 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 kwietnia 2010 - 06:33

ja mam zmienne IP. bo lubię pograć w gry online i mam kilka kont na jednym !!

Na zmiennym ip tak samo można namierzyć adres jak na stałym łączu :)

#63 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

Administrator

• 15 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 kwietnia 2010 - 07:08

ja mam zmienne IP. bo lubię pograć w gry online i mam kilka kont na jednym

jeżeli uważam, że dzięki temu jesteś anonimowy to jesteś w wieeeeelkim błędzie

#64 OFFLINE   krasulec

krasulec
  • 255 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 11:15

jeżeli uważam, że dzięki temu jesteś anonimowy to jesteś w wieeeeelkim błędzie

każdy ma swoje racje jak ktoś to napisał gdzie 2 polaków tam 3 teorie !
ja wiem swoje ! przy zmiennym IP jeżeli ktoś chce nas dorwać musi zgłosić się do naszego operatora sieci o ujawnienie danych!! a jak cie namierza jeżeli masz zmienne IP i siedzisz w McDonald??? taki przykład!! ale jak uważacie nie będę się kłócić swoje wiem!
pozdro
Dodany obrazekDodany obrazekDodany obrazek

#65 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 12:40

każdy ma swoje racje jak ktoś to napisał gdzie 2 polaków tam 3 teorie !
ja wiem swoje ! przy zmiennym IP jeżeli ktoś chce nas dorwać musi zgłosić się do naszego operatora sieci o ujawnienie danych!! a jak cie namierza jeżeli masz zmienne IP i siedzisz w McDonald??? taki przykład!! ale jak uważacie nie będę się kłócić swoje wiem!
pozdro

No to spróbuj torrentować z McDonnalda, wszystko zablokowane. Pobieraczka założył ktoś kto wiedział co jest w przepisach. Ty nie zapłacisz, ktoś inny zapłaci bo się będzie bał - proste. Mając podstawę prawną zdobędą na Ciebie namiar, a jak zadłużenie w wyniku oprocentowania urośnie do magicznych 300 zł wystąpią na drogę sądową i jeszcze poniesiesz koszty sądowe.

Oczywiście ja też bym nie zapłacił, ale po pierwsze - przeczytałbym na czym rzecz polega a nie ściągał piractwo z sieci. Komputer też kradziony?

#66 OFFLINE   krasulec

krasulec
  • 255 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 15:40

namiar na co ! przy każdym połączeniu nr IP sie zmienia ! jedyne czego mozna sie złapac to dostawcy ! masz w swoim kompie rejestr który ma zapisane nr ip wszystkie ! nawet jak mnie znajdziesz nie udowodnsz mi ze to ja ! mozesz sprawdzic po adresie e-mail jezeli masz wpisane autetyczne dane ! mozna namierzyc nawet ty w domu możesz ale nie będziesz mieć dokładnego adresu będzie podana np.miejscowość ,rejon, ... przerabiałem temat !!!
tak kompa mam z bp zakosiłem wczoraj w nocy jak tankowałem moja skradziona omke!! no ale szef wie lepiej wiecej i zawsze ma racje,
pozdro

#67 OFFLINE   Payatz

Payatz

• 1 090 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 16:09

namiar na co ! przy każdym połączeniu nr IP sie zmienia ! jedyne czego mozna sie złapac to dostawcy ! masz w swoim kompie rejestr który ma zapisane nr ip wszystkie ! nawet jak mnie znajdziesz nie udowodnsz mi ze to ja ! mozesz sprawdzic po adresie e-mail jezeli masz wpisane autetyczne dane ! mozna namierzyc nawet ty w domu możesz ale nie będziesz mieć dokładnego adresu będzie podana np.miejscowość ,rejon, ... przerabiałem temat !!!
tak kompa mam z bp zakosiłem wczoraj w nocy jak tankowałem moja skradziona omke!! no ale szef wie lepiej wiecej i zawsze ma racje,
pozdro

Ale się nie unoś, bo nie ma o co Naprawdę nie wpadłeś na to że taki dostawca ADSL'a (np. Netia, TPSA) trzymają rejestr IPków które przydzielają swoim klientom podczas każdego ich łączenia? Oni mają d**ochron a dodatkowo (OIDP) jest taki zapis w ustawie telekomunikacyjnej. Tym niemniej nie przypominam sobie żeby był kiedykolwiek problem z namierzeniem komputera (klienta) który korzystał ze zmiennego IP, o czym najlepiej świadczy niedawna sprawa napisy.org i innych. Jeżeli uważasz że w takich sprawach korzysta się z IP Locator i tym podobnych narzędzi (a świadczy o tym fakt, który argumentujesz niedokładnym adresem, rejonem itp.) to jesteś w bardzo poważnym błędzie. Śmiać mi się chce na myśl że Policjant siada przy kompie, odpala jakieś 'who is' i sprawdza do kogo należy domena, albo po IP próbuje dostać adres. Nie dostaniesz w otwartej formie adresu, bo jest ochrona danych osobowych. Jednak jeśli prokurator (bądź w tym przypadku - Sąd) wystąpi do providera o dane ich klienta, który w dniach tych a tych korzystał z tego a tego IP - to te dane dostaną - nic się nie martw.

Nawet jeżeli nie będą w stanie udowodnić że Ty jako osoba korzystasz z danego komputera bądź łącza - obarczony karą zostanie właściciel łącza którego sprawa dotyczy. Dlatego właśnie we wszystkich kafejkach, wifi pointach i tego typu hot-spotach masz zablokowane pewne porty, które uniemożliwiają pobieranie nielegali z torrentów etc. Oczywiście wszystko można ominąć, wystarczy trochę wprawy, ale nie to jest kwestią sporu. Po prostu, informuję Cię z pełną świadomością, że Twoje zmienne IP w kwestii namierzenia właściciela tegoż łącza jest jak najbardziej możliwe, w związku z tym mylisz się myśląc że Cię tak nie namierzą.

Inna sprawa czy właścicielom pobieraczka będzie się chciało z każdym użytkownikiem w ten sposób przechodzić całą procedurę. A mogą, bo mają Twoje IP, i nic więcej nie potrzebują. Zmienne IP w zasadzie jest wprowadzone po to żeby nie stawiać FTPów, gdyż zawsze tą usługę można sprzedać dodatkowo. Kolejna kwestia, czy serwis 'sprzedający' nielegal będzie miał na tyle czelności aby wystąpić z powództwem, bo to jakaś masakra jest, nie przypuszczam aby to co zamieszczali było legalne.

Kwestia legalności oprogramowania mocno mi leży na sercu, ale nie ganię Ciebie czy nikogo innego - bo nie każdego stać. Martwi mnie natomiast pewne 'przyzwolenie społeczne' oraz to, że ktoś kradnący dany utwór za pośrednictwem takiego czy innego medium najczęściej nie ma żadnych wyrzutów sumienia, bo jest to praktyka powszechna i nie specjalnie w naszym kraju ścigana.

#68 OFFLINE   krasulec

krasulec
  • 255 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 17:10

ja jestem bardzo spokojny! po prostu przerabiałem temat w teorii wszystko jest ok ale w praktyce nie jest to łatwe !! w tp dostaniesz się do większości użytkowników poprzez login i hasło admin i wyskoczą ci dane użytkownika bo nikt tego nie zmienia!!przyznaje to co napisałeś to prawda !!

#69 OFFLINE   studzin

studzin
  • 289 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 19:26

A mogą, bo mają Twoje IP, i nic więcej nie potrzebują.

Do tego jeszcze potrzebują datę i godzinę dostępu.

W praktyce bardzo łatwo jest uzyskać dokładny namiar na delikwenta, ale do tego trzeba dodatkowego kwitka(np. orzeczenia sądowego o udostępnienie tych danych), bo musimy pamiętać o ustawie ochrony danych osobowych i provider nie może od tak po prostu udostępniać takich danych.

#70 OFFLINE   Payatz

Payatz

• 1 090 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 20:09

Do tego jeszcze potrzebują datę i godzinę dostępu.

No wiadomo, wiadomo. Przy każdym łączeniu przypisują klientowi IP + znają długość trwania sesji.

W każdym razie należy sobie zdawać sprawę że tylko wprawnych hakerów nie namierzą inni wprawni hakerzy (dostatecznie szybko)

#71 OFFLINE   studzin

studzin
  • 289 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 22:09

Wszystko się da pytanie tylko jakimi funduszami się dysponuje:)

#72 OFFLINE   Jaszczur

Jaszczur
  • 29 postów

Napisany 14 kwietnia 2010 - 13:46

W tej dyskusji jest jeszcze jedna żecz na którą nikt nie zwrócił uwagi a mianowicie adres IP to jedno i może być zmienny, pomijam już fakt że dla danego klienta do dyspozycji jest bodajże pula 20 adresów. Ale czy zmienisz sobie MAC Adres ???? no i tu jest pies pogrzebany każda karta siecieowa ma swój własny MAC którym się rozgłasza i teraz policjant potrzebuje minute żeby ustalić że z tego komputera były wykonywane nielegalne czynności a później (nawet jeżeli usuniesz wszystko z dysku ) odzyskują dane i pokazują ci co ciekawego miałeś na dysku :D
To nowa era robi ci z mózgu szlam, za swoje ruchy ty odpowiadasz sam!!!!

#73 OFFLINE   studzin

studzin
  • 289 postów

Napisany 14 kwietnia 2010 - 14:40

Mac adres jest zdecydowanie łatwiej zmienić niż adres ip narzucony przez providera. Macmakeup.exe i wio. Jak już ktoś chce robić wałki to najrozsądniej jest się podpiąć pod jakieś prywatne wifi i wtedy wykrycie jest naprawdę utrudnione. Oczywiście po zakończeniu "akcji" mało wskazane jest dalsze korzystanie z takiego łącza.

#74 OFFLINE   Jaszczur

Jaszczur
  • 29 postów

Napisany 16 kwietnia 2010 - 14:25

Mac adres jest zdecydowanie łatwiej zmienić niż adres ip narzucony przez providera. Macmakeup.exe i wio.

Ja to wiem ty to wiesz ale grono ludzi nie :D w niektórych kartach sieciowych w ustawieniach karty możesz zmienić MAC ale to już inna historia :D
To nowa era robi ci z mózgu szlam, za swoje ruchy ty odpowiadasz sam!!!!

#75 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 21 czerwca 2010 - 17:44

I znowu mi to przyslali:mad:
Szanowny Panie porada,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 18.03.2010 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

roman porada
37-620 horyniec zdroj
mysliwska 6

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 18.03.2010 to 192.168.8.63, proxy: 81.26.0.21. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.p...ER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - r.porada@wp.pl
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieracz...CumdclKN6+EtWI=

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

#76 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 21 czerwca 2010 - 18:14

Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

:smiech2::smiech2::laugh::laugh:
skąd oni to wzieli??

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

szkoda że nie dali Ci terminu w godzinach:D
jakiś nowy termin,system płatności??

#77 OFFLINE   Diablopol

Diablopol
  • 320 postów

Napisany 22 czerwca 2010 - 06:56

192.168.8.63 - ja też mogę mieć taki nr ip. ... Tak swoją drogą, to jest zewnętrzny ip ??

Ale nieźle straszą... nie powiem :) Zabezpieczeni pod każdym względem. Ciekaw jestem czy przyjdzie pozew ...

#78 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

Administrator

• 15 postów
  • Województwo: małopolskie

Napisany 22 czerwca 2010 - 08:35

pinie78 nie wiem czemu się dziwisz że:

Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

przecież już dawno tak jest, że providerzy mają obowiązek przechowywać dane dot. połączeń, a w szczególności, która końcówka w jakich godzinach była aktywna i pod jakim adresem była widoczna w sieci.

vis1966 odnośnie zaś tego adresu, który oni pojadą jaką proxy to jest to adres należący do Politechniki Świętokrzyskiej.

192.168.8.63 - ja też mogę mieć taki nr ip. ... Tak swoją drogą, to jest zewnętrzny ip

tak, możesz mieć taki sam adres, gdyż to jest adres wewnętrzny, ale od jakiegoś czasu w dosyć prosty sposób na stronach www, można pokazać jaki masz adres IP zewnętrzny, jak i wewnętrzny.. dodatkowo jeżeli pobieraczek wymaga instalacji jakiegoś programu to w tym programie już mogą wszystko.

vis1966 odnośnie zaś samego pobieraczka to proponuje Ci odpowiedzieć im, że złamali prawo (zapoznaj się z http://www.uokik.gov...hp?news_id=1970) i dalsze próby wyegzekwowania nienależnej kwoty zostaną przez Ciebie potraktowane próby wyłudzenia i złożysz doniesienie do sądu odpowiedniego do swojego miejsca zamieszkania.

w razie problemu zapoznaj z tematem Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta, który ma obowiązek zająć się taką sprawą i reprezentować Cię przed sądem ZA DARMO!

#79 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 11 marca 2011 - 20:30

uwaga na strone pobieraczek.pl. bardzo dużo ludzi wtopiło. strona daje niby za 10 dni za darmo korzystanie z plików. po 10 dniach przychodzi info ze wtopiłes i musisz zabulić podand 90zł

a dokładnie to moja żonka nie chcący się tam zalogowała

czytajcie dokładnie regulaminy ze zrozumieniem

śledzę temat na tej stronce, http://forumprawne.o...ci-zaplaty.html

sprawa bardzo poważna. dokładnie mam to samo co inni użytkownicy tamtego portalu. tylko że u mnie to dopiero początek

szlag mnie trafia. kasy nie ma a tu złodziejom sie okaże że będzie trzeba zapłacić
Powyższy Post Wyraża Jedynie Opinię Autora W Dniu Dzisiejszym.
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny

NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem

http://figop.digart.pl/

#80 OFFLINE   Soseq

Soseq

Black is beautiful :)

• 3 425 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 11 marca 2011 - 20:36

figop poczytaj sobie tu
http://forum.omegakl...ght=pobieraczek

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin