Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Przeszukanie samochodu.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
30 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Eddek

Eddek

Superupierdliwiec

• 110 postów

Napisany 23 września 2009 - 15:42

No wlasnie o to mi sie rozchodzi, Ja wtedy stracilem dowod za to, ze znacznik byl tylko ciut ciut ponizej reszty bieznika (i tylko od wewnetrznej strony opony - tutaj wielkie hura dla mikro-rond). Przy czym nie byl na gladko z bieznikiem. No, ale bylem daleko od domu i w razie cos nie chcialoby mi sie jezdzic 250km, zeby sie sadzic o 0.2mm, wiec machnalem na to reka, tym bardziej, ze mandat mi juz wlepil za co innego. W kazdym razie, idzie mi o te razace usterki. Wiadomo jest, ze silniki na ogol sa spocone itp. Jakie sa granice razacych usterek? Bo t ojest jak na razie kwestia szerokiej interpretacji.

#22 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 września 2009 - 15:55

No wlasnie o to mi sie rozchodzi, Ja wtedy stracilem dowod za to, ze znacznik byl tylko ciut ciut ponizej reszty bieznika (i tylko od wewnetrznej strony opony - tutaj wielkie hura dla mikro-rond). Przy czym nie byl na gladko z bieznikiem. No, ale bylem daleko od domu i w razie cos nie chcialoby mi sie jezdzic 250km, zeby sie sadzic o 0.2mm, wiec machnalem na to reka, tym bardziej, ze mandat mi juz wlepil za co innego. W kazdym razie, idzie mi o te razace usterki. Wiadomo jest, ze silniki na ogol sa spocone itp. Jakie sa granice razacych usterek? Bo t ojest jak na razie kwestia szerokiej interpretacji.

no własnie szeroka interpretacja niestety ustawodawca nie określa jednoznacznie kryteriów wpis rażące usterki nadal obowiązuje i puki tak jest policjant musi również tak to interpretować ale tak jak pisałem wcześniej pomimo wszystko generalnie często jest tak , że to w.g uznania swojego oczywiście w ramach rozsądku powinien policjant przyjąc ocenę na drodze w/g mnie takie tam 0,2 mm na bieżniku oczywiście w lecie to można by jeszcze przymknąć oko ale jeżeli było by to w zimie to już nie tu też chodzi jednak o bezpiecześstwo własne i innych uczestników na drodze.

#23 OFFLINE   Eddek

Eddek

Superupierdliwiec

• 110 postów

Napisany 23 września 2009 - 15:59

Byl to dokladnie 20 kwietnia ub.r., niedziela, w powietrzu kolo 15*C i sucho :) Zreszta, probowalem mu mowic o tym, ale stwierdzil "a jak nagle zacznie padac?" I tu sie rozmowa skonczyla...

#24 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów

Napisany 23 września 2009 - 16:00

Byl to dokladnie 20 kwietnia ub.r., niedziela, w powietrzu kolo 15*C i sucho :) Zreszta, probowalem mu mowic o tym, ale stwierdzil "a jak nagle zacznie padac?" I tu sie rozmowa skonczyla...

no widzisz i to jest ta osobista interpretacja jednostkowa policjanta , nic tu nie poradzisz

#25 OFFLINE   RAFI22DTI

RAFI22DTI
  • 909 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 23 września 2009 - 17:54

no widzisz i to jest ta osobista interpretacja jednostkowa policjanta , nic tu nie poradzisz

a ja Wam pany powiem ze jak w aucie bedzie wsio tip-top to najbardziej upierdliwy policjant sie do niczego nie przyczepi... ;)

#26 OFFLINE   Eddek

Eddek

Superupierdliwiec

• 110 postów

Napisany 23 września 2009 - 18:42

A ty masz cisnienie w oponach dobre? :D

#27 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów

Napisany 23 września 2009 - 19:08

a ja Wam pany powiem ze jak w aucie bedzie wsio tip-top to najbardziej upierdliwy policjant sie do niczego nie przyczepi... ;)

co racja to racja tylko nie zapomnij powietrza na zimowe zmienić niedługo

#28 OFFLINE   RAFI22DTI

RAFI22DTI
  • 909 postów

Napisany 23 września 2009 - 19:16

co racja to racja tylko nie zapomnij powietrza na zimowe zmienić niedługo

az takie cffane to one nie som :D

A ty masz cisnienie w oponach dobre? :D

mam dobre bo dopompowywalem dzis :D i musialem dzis 19 PLN wydac na nowa gasnice... bo stara sie wylegalizowala :D

#29 OFFLINE   MarcoFox

MarcoFox

Zbanowany

• 268 postów

Napisany 23 września 2009 - 19:23

3 zł kosztuje legalizacja :cool:

#30 OFFLINE   RAFI22DTI

RAFI22DTI
  • 909 postów

Napisany 23 września 2009 - 19:41

3 zł kosztuje legalizacja :cool:

a jak mam jezdzic gdzies i szujac to wiesz.. bylem akurat w auchanie i wzialem bo 19zl to nie majatek

#31 OFFLINE   MarcoFox

MarcoFox

Zbanowany

• 268 postów

Napisany 24 września 2009 - 05:05

też tak robiłem i w swoim i w słuzbówkach i teraz mamy chyba ze 20 gasnic :D
więc raz do roku bierzemy kilka i jedziemy do ISKRY i po zawodach