jak upadles,to musialo bolec co??
Sprawdź i powiedz
Napisany 03 kwietnia 2014 - 17:37
Napisany 03 kwietnia 2014 - 22:01
Napisany 03 kwietnia 2014 - 22:15
Nie bój się :nie: dopóki jesteś w samochodzie to jesteś twardszy niż pieszy :tak:Ja tam się boję pieszych, bo pojawiają się wszędzie. Najgorzej, jak ci wyleci na ciemną ulicę nie na przejściu.
Napisany 04 kwietnia 2014 - 07:11
jakaś nowość w PoRD??Jak pieszy podchodzi do jezdni, nie ma świateł, a jest zebra, to trzeba się zatrzymać
Nie bój się dopóki jesteś w samochodzie to jesteś twardszy niż pieszy
Napisany 04 kwietnia 2014 - 12:33
A dla mnie to jest pewien rodzaj selekcji naturalnej, nie myślisz nie żyjesz :tak: To są te same typy, co dają się na wnuczka wykiwać, w Amber oszczędności potopili i za komuny dawali zaliczki przypadkowym domokrążcom na pralki i lodówki.
Napisany 09 kwietnia 2014 - 20:56
jakaś nowość w PoRD??
mam jadąc do pracy jedną drogę ok 1,4 km, przejścia co 200m i ja mam co 200m heblować??:bredzisz:
Napisany 17 kwietnia 2014 - 06:49
nie wybieram się :nie:mrogal proponuję pojeździc po Londynie.
dostałem info pocztą "pantoflową", że u nas też trzeba:tak:Tam trza się bac pieszych.
Specjalne przejścia
Napisany 17 kwietnia 2014 - 07:15
Napisany 17 kwietnia 2014 - 09:44
no i jest nius:wszystko zostało postawione na głowie.
w strefie obowiązuje w Radomiu 30 km/hMamy nadzieję, że ulice objęte strefą staną się bardziej przyjazne dla niechronionych uczestników ruchu, czyli dla pieszych i rowerzystów - wyjaśnił rzecznik Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji
Napisany 17 kwietnia 2014 - 15:00
a piszę to, bo jestem wqw jak się traktuje kierowców:zalamka: na "wiele" zdarzeń tego typu w moim regionie tylko jedna się ciągnęła w kierunku winy pieszej (wbiegła na przejście - wielu świadków to potwierdziło) mimo to prokurator nie miał sił na walkę i kilka spraw sądowych, ażeby "uniewinnić" kierowcę:pad:
większość "spraw" jest przeciwko (czyli z winy) kierowcy :bad:
Napisany 05 czerwca 2014 - 07:25
za dużo nagłośnionych spraw medialnie, o potrąceniach na przejściach, spowodowało "zalecenia" w postępowaniach w takich przypadkach,
na dzień dobry przy takim zdarzeniu - prawko jest zabierane z automatu i sprawa kierowana do sądu, także nie zyczę nikomu z nas kolizji z pieszym na przejściu
Drastycznie w ostatnim roku zmalała liczba zdających w Polsce. Aby WORD-y miały co robić, żeby nie przeprowadzać redukcji w wydziałach komunikacji niektórzy chcą czy nie chcą zmuszeni są zdawać od nowa....
Napisany 02 września 2015 - 14:29
Napisany 02 września 2015 - 15:12
Napisany 05 października 2015 - 19:36
Bo Pan z golfa pod golfem ma fiuta, także taka refleksjahttp://www.dziennikl...afilm,id,t.html
dzis w drodze do pracy zatrzymałem sie by przepuscic pieszego,niestety pan jadący golfem nie uczynił tego,masakra wciąż mam to przed oczami
Napisany 19 listopada 2015 - 20:41
kierowca pijany a pasazer jeszcze bardziej. Powod- Panie dziewczyna mnie rzucila...
Napisany 22 listopada 2015 - 07:49
Napisany 22 listopada 2015 - 09:51
moim zdaniem to piesi powinni uważać przede wszystkim a nie zielone i włazić na przejście bez patrzenia nawet (a często tak jest). Bo w końcu pieszy może i nie zginie, ale na wiele lat odbije się to na jego zdrowiu. A kierowce najwyżej zamkną ale nie staniu mu się nic
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówNapisany 18 grudnia 2015 - 18:52
moim zdaniem to piesi powinni uważać przede wszystkim a nie zielone i włazić na przejście bez patrzenia nawet (a często tak jest). Bo w końcu pieszy może i nie zginie, ale na wiele lat odbije się to na jego zdrowiu. A kierowce najwyżej zamkną ale nie staniu mu się nic
A co powiesz o kolesiu co wczoraj zabił dwoje dzieci a matka w ciężkim stanie w szpitalu?? Bo się zachciało wyprzedzać na przejściu?? Ustrzelił bym na miejscu takiego typa!! Ostatnio jechałem sobie 60-70zł na 40, powiedzmy że normalna przelotowa prędkość, koleś zaczął mnie wyprzedzać, zaliczył podwójną ciągłą pod wiaduktem kawałek przerywanej i potem ciągła , przejście i aż auto z naprzeciwka musiało wyhamować bo ten zjeżdżał na swój pas.
Nie dość , że jechałem i tak trochę ponad to ten jak by się zebrał do wyprzedzania to by zrobił to na 100-150m a nie na 400!!
Tak mnie zapienił, że postanowiłem z nim porozmawiać i za nim pojechałem, okazało się, że niedaleko od mojej haty zajechał do Lidla, stanąłem przy drzwiach wejściowych , wysiadł , ja patrze a to koleś po 50-tce
Zrobiłem mu taką jazdę pod sklepem , że trochę ludzi się zatrzymało i czekało chyba na rozwój wydarzeń, al miałem nadzieję, że tam są też tacy co go znają.
Tępił bym to to jak szkodniki!! Sam nie jestem idealny, czasem pod zakazik się zaparkuje , czasem parę złotych więcej pojeździ, czy nagnie lekko jakiś przepis. Ale są zasady których nie łamie.
Przejście i czerwone światło to jest świętość której się przestrzega i za to bym zabierał prawko od razu na rok i zamiast mandatu kazał przepracować w ciągu roku społecznie 100h przy ofiarach wypadku w ciężkim stanie i do tego 100h przy ubieraniu nieboszczyków!!