malowane lampy
Napisany 25 kwietnia 2012 - 12:11

Napisany 25 kwietnia 2012 - 14:05
dlatego że lampy czarne, malowane samodzielnie muszą mieć świadectwo homologacji.
A skąd diagnosta będzie wiedział, że te lampy są malowane przez właściciela, czy też są oryginalnie pomalowane na czarno?
Napisany 25 kwietnia 2012 - 14:17
Napisany 25 kwietnia 2012 - 15:03

Napisany 25 kwietnia 2012 - 15:14
no to jednak się zgadza..Ja mam na niebiesko to znajomy mówił ze nie powinnien przejdz przeglądu

Napisany 25 kwietnia 2012 - 15:33
Napisany 25 kwietnia 2012 - 15:36

Napisany 25 kwietnia 2012 - 16:11
to w zwyklych plastikach tez bedzie efekt?
Napisany 25 kwietnia 2012 - 19:54
Idąc dalej, mówisz, że jak widać, że lampa rozbierana, to też nie powinno przejść przeglądu. To wymień uchwyty, albo napyl lustro bez rozbierania lampy.
Napisany 26 kwietnia 2012 - 07:20
Malowanie ramek nie zmienia snopu, ani jakości światła, więc nie jest ingerencją, która mogłaby stwarzać zagrożenie i nie trzeba na to żadnej homologacji.
Idąc dalej, mówisz, że jak widać, że lampa rozbierana, to też nie powinno przejść przeglądu. To wymień uchwyty, albo napyl lustro bez rozbierania lampy.
ale kolego, ja to wiem i Ty to wiesz. Mnie też się to wydaje dziwne i chore, bo myślałem że przejdę u siebie przegląd na malowanych lampach a jak widać będę musiał je zmienić na ryfle przed. Mówię tylko, jak jest.. tam kolego austin miał ten sam problem.
Napisany 27 kwietnia 2012 - 10:13
Wie, bo zes mu powiedzial, ze sam robileswidać fabryczne rozklejanie a malowanie, od domowej roboty. Ja tylko mówie co wiem, od diagnosty, skąd on to wie to nie mam pojęcia

A jak nie widac ingerencji to przejdzie przeglad i tyle

Napisany 29 kwietnia 2012 - 12:37
Napisany 29 kwietnia 2012 - 18:04
michail a może by tak Forum trochę poczytać ??
Sypus zostaw kolege bo upal i na forum nie chce mu sie szukac - a ma na poczatku tego postu jak rozkleic lampy . Michail wstydz sie ty leniu.
Napisany 29 kwietnia 2012 - 19:59
I mam pytanie jakie jest prawdopodobieństwo ze rozkleję lampy bez pękania ich żebym je w środku pomalował? Tzn mam je wyciągnąć i na miejscu łączenia klejem je suszarka grzać i podwarzać czymś czy jak
kolego, to skoro lakiernik polerował CI lampy, to nie mógł ich przy okazji pomalować? tak jak mówimy, masz w opisach jak to zrobić. Podgrzewasz i delikatnie oddzielasz. Malujesz. Sklejasz. NIe wielka filozofia, ale troszkę mozolna praca. I raczej nie siłą a sposobem

Napisany 30 kwietnia 2012 - 15:55
kolego, to skoro lakiernik polerował CI lampy, to nie mógł ich przy okazji pomalować?
czasem to nie jest takie proste

jak nie porosisz i nie zapłacisz $$ to magic kimkolwiek by nie był mech,lak,blach to od siebie nie zrobi nic

autopsja

nic na siłę wystarczy ciepłotak jak mówimy, masz w opisach jak to zrobić. Podgrzewasz i delikatnie oddzielasz.

no nie tak do końcaNIe wielka filozofia, ale troszkę mozolna praca.
ale jak przekopiesz sie przez tamaty o malowaniu i renowacji lamp to raczej powinno pójśc lekko
Mozesz napisać do mnie PW to Ci nakresle droge jak w tej materii postępowac ,jak rozbierzesz lampy to radziłbym choć to w tym wypadku moze być juz koniecznosc zaopatrzyc sie w nowe uchwyty regulacyjne(patrz moja syg

a o jakich lampach mowa ??soczewka ,ksenon czy ryfle bo jak dobrze doczytałem to masz ryfle i co ty tam chcesz malować?
Napisany 30 kwietnia 2012 - 16:16
Lakiernik nie miał, czasu zadzwonił i powiedział ze mam przyjechać na zaraz, to bym nie zdążył ich wyjąć i rozkleić

Napisany 04 maja 2012 - 19:38
Napisany 04 maja 2012 - 19:47
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.