Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

w czasie jazdy przełącza się na benzyne

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
27 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   popiolekpolska

popiolekpolska
  • 46 postów

Napisany 23 września 2013 - 08:50

Jeżeli przełącza gaz-ben-gaz na to szukał bym w ciśnieniach.W mojej starej v przy podjeździe na krawężnik zagniotłem troszkę rurkę od gazu pod autem.Do 2000rpm. wszystko ładnie chulało, a powyżej lipa i przełączenie na benzynę. Najlepiej było by podpiąć kompa i zczytać co w sterowniku piszczy.A valtki po wymianie tłoczków powinno się skalibrować bo ci będą mapy benzynowe rozjeżdżać.Umów się z kimś z forum to ci autko podepnie pod kompa.

#22 OFFLINE   leszekdevil

leszekdevil
  • 26 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 21 października 2013 - 17:09

problem rozwiązany ..ciśnienia powróciły do normy po wyczyszczeniu kanałow gazowych w parowniku ale głownym winowajcą okazał sie map sensor który również mierzy ciśnienie poluzniła sie wtyczka...

#23 OFFLINE   jahjah

jahjah
  • 131 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 04 grudnia 2013 - 22:47

witam panowie moze ktos z was mial podobny problrm mianowicie zrobil ami sie taka opcja ze sam mi sie przelacza na paliwo z gazu i mruga kontrolka ze cisnienie gazu zbyt niskie dzieje sie tak w roznych sytuacjach jak ostro deptam zaczyna mrugac i przelacza na paliwo jak i tez na wolnych obrotach przelacza na paliwo podlaczalem komuter nic nei pokazalo macie jakies pomysly? bo na moje to chyba reduktor bedzie do wymiany ze gubi cisnienie

#24 OFFLINE   michu2312

michu2312
  • 156 postów

Napisany 04 grudnia 2013 - 23:04

Hej jaką masz instalację, jaki reduktor? Kiedy wymieniane filtry? Ile ma przejechane km I jak zachowuje się ciśnienie gazu w momencie przełączania na benzynę? Może masz gdzieś nieszczelność na wężu doprowadzającym gaz - nie śmierdzi czasem gazem?

Wysłane z mojego GT-N7000

#25 OFFLINE   jahjah

jahjah
  • 131 postów
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 04 grudnia 2013 - 23:57

instalacja stag 200 parownik tamasetto jak sie przelacza na bezyne to nawet nie czuc ze sie przelaczylo gazem nie smierdzi instalacja gazowa ma 2 lata kilometrow jakos bardzo wiele nie zrobila od nowosci filterki nie wymieniane

#26 OFFLINE   michu2312

michu2312
  • 156 postów

Napisany 05 grudnia 2013 - 00:13

Filtry wymień bo mogą już być brudne i dławić przepływ gazu, a podglądałeś moze parametry w momencie gdy się przełącza na bene?

Wysłane z mojego GT-N7000

#27 OFFLINE   misiek12

misiek12

Omka BFL :)

• 588 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 05 grudnia 2013 - 00:36

witam panowie moze ktos z was mial podobny problrm mianowicie zrobil ami sie taka opcja ze sam mi sie przelacza na paliwo z gazu i mruga kontrolka ze cisnienie gazu zbyt niskie dzieje sie tak w roznych sytuacjach jak ostro deptam zaczyna mrugac i przelacza na paliwo jak i tez na wolnych obrotach przelacza na paliwo podlaczalem komuter nic nei pokazalo macie jakies pomysly? bo na moje to chyba reduktor bedzie do wymiany ze gubi cisnienie

Kolego ja wczoraj naprawiłem taką usterke. Moje objawy przełanczał sie sam na benz puzniej na gaz mial problemy. Po podłączeniu pod koputer wyskakiwało zbyt niskie. Cisnienie a czasem wogóle podciśnienia. Jedz do gazownika i powiedz że podejżewasz sterownik albo jest takie coś jak map sensor chyba tak to sie nazywa :) Taka czarna puszeczka jak 2 paczki od zapalek i od tego zacznij bo to raczej to. U mnie bylo jedno i drogie podobno zwalil sie koputer i od tego ta puszeczka. Nowy sterownik od 4 do 5 stów ja zalozylem uzywany 180 a ta puszeczka 220 nowa. Ale zacznij od tej puszeczki map sensora nie jestem pewien co do nazwy:) wymiana jednego i drugiego to po 5 min no chyba ze to sterownik to nowe mapy ale to tez nidługo

Ps: Sory za pisownie ale nadal z tel:masakra:

#28 OFFLINE   Aros

Aros

3.7 + LSD :D

• 1 764 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 05 grudnia 2013 - 13:43

Też wydaje mi się że to będzie mapsensor lub sam sterownik, Mam podobne objawy przy próbach upalenia gumy na gazie (jeden,ogień,dwa dławi i przełącza na benzynę) i reduktor mam założony do 350KM więc i tu reduktor bym wykluczył bo one tak szybko nie siadają a jak instalacja ma 2 lata to tym bardziej... mapsensor ew. komp. :) Daj znać jak dojdziesz co z tym :)

Dodany obrazek