Polerowanie plastików lamp przednich
Napisany 02 stycznia 2013 - 04:42
Napisany 02 stycznia 2013 - 11:37
wszystko spoko,ale jak patrzy sie na lampe to nie wiem czy to efekt aparatu,a moze folii,jest jakby rozmazana-niewyrazna.wedlug mnie potwierdza sie to co pisalem kiedys o folii,ze moze za bardzo rozpraszac swiatlo.folia na lampie pół roku po polerowaniu
nie zgodze sie z toba kolego.podstawa jest nalezyty strumien swiatla,ktory umozliwia bezpieczna jazde.podstawa zeby plastik był w jakis sposób zabezpieczony i tyle
ja po prawie roku od polerki bez lakierow i folii swiatla mam dalej pikne.po myciu jak woskuje auto,takze woskuje lampy(wosk z filtrem UV)i jest spoko.dla potwierdzenia fotka,ktora juz dedykowalem jednemu z forumowiczy;)
Napisany 06 stycznia 2013 - 13:26
Czy sie zetrze tą warstwę , czy nie osobiście różnicy nie widzę, ważne że lepiej wygląda i lepiej trochę świeci.
Ale andy76 w sumie ma racje

Napisany 06 stycznia 2013 - 14:19
1. wypolerowanie tworzywa dla uzyskania krystalicznej przejrzystości (metod jest mnóstwo i większość przy odrobinie staranności da odpowiedni efekt).
2. Zabezpieczenie klosza filtrem UV - jak wynika z powyższych dyskusji działa w każdej postaci, czy to będzie lakier, folia czy wosk, ważne żeby był w miarę trwały i nie uszkadzał tworzywa.
Jeśli nie zabezpieczymy lampy przed promieniowaniem UV, tworzywo po pewnym czasie będzie podatne na odpryski, zarysowania i polerowanie trzeba będzie powtarzać
Napisany 06 stycznia 2013 - 17:44
PS.
Próbowałem sam polerować ale brakuje mi cierpliwości....a z kolei do dwóch lamp nie opłaca mi się kupować polerki....
Jak?? => Tak!!
Napisany 06 stycznia 2013 - 21:52
zawsze można całe auto przejechaća z kolei do dwóch lamp nie opłaca mi się kupować polerki....

Napisany 16 stycznia 2013 - 19:12

Napisany 18 stycznia 2013 - 16:34
To i ja się pochwale jak mi wyszło polerowanie lamp przednich

Zdjecie jakie były wczesniej zdjęcie zapożyczone od kolegi mUody mam nadzieje ze sie nie obrazi

A to zdjecia po polerowaniu.http://www.fotosik.p...7295e50834.html
http://www.fotosik.p...17c4538e61.html . I małe pytanie czy to bedzie jakieś zabezpieczenie przed żółknięciem jak pociągne bezbarwnym lakierem ?
Napisany 18 stycznia 2013 - 17:03
Napisany 18 stycznia 2013 - 17:19

Napisany 18 stycznia 2013 - 17:29
To i ja się pochwale jak mi wyszło polerowanie lamp przednich
Na moje oko nie wyszło, chyba że to Twoje pierwsze polerowanie. Za mało pracy włożyłeś. Można osiągnąć lepszy efekt

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 18 stycznia 2013 - 17:35
Na moje oko nie wyszło, chyba że to Twoje pierwsze polerowanie. Za mało pracy włożyłeś. Można osiągnąć lepszy efekt
Cioooo? męczyłem się 1 godz jedną lampą

Napisany 18 stycznia 2013 - 18:23

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 18 stycznia 2013 - 19:27
Mnie taki efekt wyszedł na koncowym papierze 2500
zanim jeszcze pastą spolerowałem.
Tak moje pierwsze polerowanie i w dodatku ręką.Ale jest bardzo duża rózniac tylko tak zdjęcie wyszło pod słońce

Napisany 18 stycznia 2013 - 19:44
Austin zobacz na cytowanie
Jeszcze dopracuję bo pierwszy raz robione

Tak moje pierwsze polerowanie i w dodatku ręką.Ale jest bardzo duża rózniac tylko tak zdjęcie wyszło pod słońce
Jakos tak wyszło te zdjęcie na słońcu :hihi:
Napisany 26 lutego 2013 - 00:14

Klosz pierwszy przed polerka:
[ATTACH]22489[/ATTACH]
ten sam klosz po polerce:
[ATTACH]22493[/ATTACH]
Klosz drugi (gorsza jakość zdjęcia, realnie nie widać różnicy)
[ATTACH]22492[/ATTACH]
Ogólnie nie jest idealnie jak nówka klosze, ale w kosztach rzędu 20zł i jest duża różnica w wyglądzie i w przejrzystości (w końcu coś widać na dordze:).
Aha, polerka wiertarka i krążek filcowy na rzep + plus pasta tempo. (wiem feracla g3 jest lepsza, ale skoro i tak trzeba co jakiś czas bedzie poprawiać bo nie psiknięte żadnym specyfikiem z filterm UV to myśle ze tempo jest w sam raz stosunkiem ceny to zadowolenia

Napisany 10 kwietnia 2013 - 17:15
jaki jest koszt polerowania?? w okolicach radom warszawa??
Napisany 10 kwietnia 2013 - 20:28
a co jesli bedzie trzeba posrebrzyc wnetrze, lub zrobic inny zabieg?? oplaca sie to robic??
jaki jest koszt polerowania?? w okolicach radom warszawa??
Jak masz dobrego kolegę co pracuje w lakierni to powinna cie to flaszka kosztować
ja na sobotę jestem umówiony na polerkę swoich lamp i tyle mi powiedział
a co do cen to od 50zł biorą za kpl.
Napisany 10 kwietnia 2013 - 22:10
proponuję najlepiej poszukać firmę AutoDetailingową, zrobią to w ciągu godziny może dwóch a efekt będzie lepszy jak u lakiernika.jaki jest koszt polerowania w okolicach radom warszawa
Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/
Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor
Napisany 11 kwietnia 2013 - 06:18
proponuję najlepiej poszukać firmę AutoDetailingową, zrobią to w ciągu godziny może dwóch a efekt będzie lepszy jak u lakiernika.
Tu nie chodzi o lakiernika tylko by lampy prze polerować polerka, bo nie każdy posiada takowa.
Ewentualnie można ręcznie ale efekt już inny.