Polerowanie plastików lamp przednich
Napisany 26 grudnia 2012 - 23:50
Napisany 27 grudnia 2012 - 17:26
Gdyby ktoś był chętny, mam w pracy troche kawałków, ale można zapytać w większych agencjach reklamowych
Napisany 29 grudnia 2012 - 09:42
a ja Wam koledzy naprawdę polecam folie (laminaty) do zabezpieczania wydruków stosowane w poligrafii (wyklejanie grafiki na samochodach), jak pisałem kilka postów wcześniej wypolerowałem jedną lampę i nakleiłem na nią takie coś, minęło pół roku i lampa błyszczy się dalej, zero objawów matowienia, jak znajdę chwile zrobię zdjęcie. Ważne jednak żeby laminat miał filtr UV. Poza tym folia jest elastyczna, drobinki odbijają się od niej.
Gdyby ktoś był chętny, mam w pracy troche kawałków, ale można zapytać w większych agencjach reklamowych
pokaż zdjęcie jak to wygląda

Napisany 30 grudnia 2012 - 19:11
Napisany 30 grudnia 2012 - 19:47
http://allegro.pl/pa...2900835339.html
Napisany 30 grudnia 2012 - 20:10
koledzy ja zrobiłem to tą pastą i POLECAM szczerze tylko ja robiłem polerowanie mechaniczne czyli wiertarka i koło polerskie zajęło mi to 2 godz czyli 1 ha na lampę i efekt zaje......
http://allegro.pl/pa...2900835339.html
Tą pastą tez robiłem na końcowy efekt

Napisany 30 grudnia 2012 - 20:22
bo mi to wyglada na zwykle opakowania od jakis kosmetykow i paste jakas zwykla, tamia sprzedawana na porcje

no chyba, ze jest to jakas super specjalna pasta o tajnej nazwie i tajnym producencie/
Napisany 30 grudnia 2012 - 23:14
jutro zrobię fotkę, z tym że nie oklejałem całej powierzchni kloszy, tylko pole gdzie są żarówki mijania i długich bo nie miałem czasu bawić się w przetłoczenia. Ale skoro takie wątpliwości macie, to po nowym roku spróbuję drugą lampę okleić w całości. Domyślam się że chodzi Wam o to czy folia nie marszczy się na krzywiznach. Jeśli tak, to wyjaśniam, że folia której używam jest przeznaczona do aplikacji 3D czyli pełne przetłoczenia, wyklejanie lusterek itp. Poprawne jej nałożenie wymaga troszkę wprawy i opalarki ale możliwości są duże.
Widzę że jesteś z mojego regionu - powiedz mi czy czasem bywasz w Opolu??Bo jeśli tak to chętnie bym ten efekt zobaczył na żywca bo powoli zaczynam mieć ciśnienie z lampami bo 20.01 kończy się przegląd i już nie mam wyjścia - muszę założyć ori xenon bo z obecnymi TYCami z HIDem to raczej przeglądu nie przejdzie.....A jeśli nie planujesz wizyty w Opolu to chętnie zobaczę te fotki...
Jak?? => Tak!!
Napisany 30 grudnia 2012 - 23:50

Napisany 31 grudnia 2012 - 09:27
ja poleruje lampy na codzień i metody są dwie można wypolerować ale to efekt na pół roku ... jak to robię na początek papier 800 na wodę i z grubsza przecieramy potem przecieramy na wodę papierem 2500 aha a przed tarciem należy otworzyć maskę i oleic taśma izolacyjną błotniki i listewki pod lampami żeby ich papierem nie poprzecierać .... i polerujemy polerka jak ktoś nie ma to wiertarką gąbką koloru białego farecli z pastą falecli G3 na też na wodę .... efekt lampy jak nowe
przed rozpoczeciem polerowania maszynowo należy powiesić szmatę na otwartą maskę tak żeby zwisała na silnik bo jak pochlapiemy ta pastą silnik podszybie to ciężko ją się zmywa później ... i ka koniec zrywamy taśmę izolacyjną
a druga metoda droższa polega na pomalowaniu lamp lakierem bezbarwnym ja maluje trotonem i jest idealnie widziałem ze ktoś pisał ze mlecznieją klosze u mnie nigdy nic nie zmleczniało zawsze wysoki połysk i to w róznych autach od BMW E60 po jakieś tam toyoty .... mam u siebie tak zrobione od 2 lat i nic nie nie dzieje lampy jak nowe
oczywiście malujemy na lampy przetarte jak opisałem wyżej papierem 2500 na wodę ale nie polerujemy tylko na zmatowane .....
ja mam tak zrobione,tj, zmatowane i pomalowane klarlackiem, od ponad roku i rewelka, lampy przeżyły nawet wypadek, na kloszach pozostał lakier sprawcy, wystarczyła polerka szmatką i jest ok.
Napisany 01 stycznia 2013 - 11:14
ja mam tak zrobione,tj, zmatowane i pomalowane klarlackiem, od ponad roku i rewelka, lampy przeżyły nawet wypadek, na kloszach pozostał lakier sprawcy, wystarczyła polerka szmatką i jest ok.
zgadzam się z kolegą w 100% też tak zrobiłem z matowaniem i lakierem bezbarwnym kilka warstw i jest idealnie już trzeci miesiąc polecam tą metode
Napisany 01 stycznia 2013 - 11:51

Napisany 01 stycznia 2013 - 13:03
chyba wiosną pojadę do sklepu, kupię klar i spróbuję na kawałeczku lampy i jak będzie ok to potraktuję lampy w ten sposób
Mój kolega ma polamowane bezbarwnym

Napisany 01 stycznia 2013 - 13:27
Napisany 01 stycznia 2013 - 13:57
Pamietajcie, ze azda kolejna warstw "czegos" na kloszu, zmniejsza jego przepustowac.. co odbija sie na ilosci swiatła.. swojego czasu robiłem takei testy, takie klosze strasznie blokowały strumien swiatła...
Właśnie to zauwazyłem u mojego kolegi ze klosz nie jest taki przezroczysty i gładki tylko coś w rodzaju chropowatości i takie coś juz nie jest efektem dobrego przepuszczania ilości światła.
Napisany 01 stycznia 2013 - 14:03
Jak nie zda egzaminu to zawsze można to od nowa spolerować

Ja muszę pomysleć nad wymianą lub regeneracją odbłysników od soczewki.
Napisany 01 stycznia 2013 - 14:13

Napisany 01 stycznia 2013 - 20:13