Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Gaśnie przy wysprzęglaniu - pomocy

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
41 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   broda244

broda244
  • 9 postów

Napisany 15 kwietnia 2011 - 19:20

Witam forumowiczów!!! Jestem tu nowy więc jak coś bym robił nie tak to dajcie znać:) Ja posiadam taki sam problem jak kolega webster tylko że w omega 2.0 16v jak jest nie dogrzana ( poniżej 90 stopni)to oki na Pb i LPG ale w momęcie kiedy przekroczy 90 stopni to jak podjerzdżam do świateł to obroty schodzą do wartości nominalnych 600 obr. i potrafi od tej wartości spaść do 200 i wstac i bedzie oki albo zgasnąć. Odpala od razu po zgaśnięciu bez problemów. Dodam że nie jest to jakąś regułą bo bywają dnie że wszystko jest oki a bywają takie że do roboty jak jade to potrafi zgasnąć. Czyściłem krokowca, przepustnice, nie mam błędów na desce (nie świeci się kontrolka) na diagnostyce nie byłem, z przewodu od czujnika położenia wału spadł ekran i osobiście stawiam na to ałe to by chyba pokazywał błąd co nie?? Jakieś sugestie? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

#42 OFFLINE   webster

webster
  • 40 postów

Napisany 20 kwietnia 2011 - 20:36

witam nie moge se poradzić z ta frontera ale juz mam zasadę sprawdzana błędów i mam 31,38,39 i co dalej prosze o pomoc bo mam neta tylko z telefonu i ciężko mi szukac po necie