Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pilot centralnego zamka nie działa

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
45 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   mazi_tczew

mazi_tczew
  • 18 postów

Napisany 11 lipca 2009 - 09:57

Mam centralny zamek na podczerwień i niestety pewnego pięknego dnia zamek przestal reagować na polecenia pilota.
Wymienielem baterie, stare mialy 1,2V czyli juz do ****, ale zamek dalej nie dziala. Dioda na pilocie się pali, centralny dziala tylko z kluczyka.
Tak sobie mysle ze moze trzeba tego pilota jakos zaprogramowac..

#2 OFFLINE   Kristofer

Kristofer

VECTRAIrmscher1,9150+chip

• 1 758 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 lipca 2009 - 11:02

Tak sobie mysle ze moze trzeba tego pilota jakos zaprogramowac.

włóż w stacyjkę przekręć na zapłon i przytrzymaj zamykanie aż centralka ruszy
i używaj szukajki bo jest wszystko dokładnie opisane

#3 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 11 lipca 2009 - 15:05

ta.... ciekawe .... a jak wycelluje w kierunku globusika???????...... jesli ma jeden kluczyk to musi rozebrac na 2 częsci.....

#4 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 11 lipca 2009 - 17:51

niech użyje lusterka :los::p

#5 OFFLINE   kuba_m84

kuba_m84
  • 15 postów

Napisany 11 lipca 2009 - 18:12

Mój kluczyk na podczerwień przestał całkiem działać. Jak zamykałem auto z kluczyka załączał się immo i lipa. Wywaliłem komputer od immo i teraz auto otwieram z kluczyka i jest spoko. Chyba że ktoś woli mieć imm to widziałem na allegro kluczyk plus komp od immo za około 100 zł ale czytałem na forum że te kluczyki i kompy mają to do siebie że są "kiepskie".....

#6 OFFLINE   mazi_tczew

mazi_tczew
  • 18 postów

Napisany 11 lipca 2009 - 18:57

Kurde, a nie da sie jakos sprawdzic czy to nie jakas ********.. programowanie nic nie daje..

#7 OFFLINE   explosiv9

explosiv9

nożownik pomorski

• 1 643 postów

Napisany 11 lipca 2009 - 19:09

http://forum.omegakl...ead.php?t=24357 a tak próbowałeś?

#8 OFFLINE   kosmos1990

kosmos1990
  • 4 postów

Napisany 01 stycznia 2012 - 11:38

Nie będę robił nowego tematu.Mam ten sam problem z piltem od centralnego normalnie działał i nagle przestał;/ bateria jest dobra sprawdzałem miernikiem,a kodowanie nic nie daje.Bezpiecznik od centralnego dobry czy jest jakiś inny bezpiecznik oprócz tego w skrzynce pod kierownicą?Albo jakiś moduł czy coś takiego.

#9 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 03 listopada 2013 - 12:47

witam serdecznie potrzebuje pomocy w sprawie nastepujacej.Przestał mi działąć pilot w kluczyku ,dosłownie żaden przycisk nie działą moge otwierać auto i odpalac go tylko z kluczyka centralny działą na wszystkie zamki ale tylko jak włoze kluczyk w zamek w drzwiach i przekręcę Baterie sa nowiutkie goś co mi wymienił baterie powiedział ze nie ma komunikacji w pilocie .Ale dokłenie nie wiem co miał na mysli pomoże ktoś bo irytuje mnie ciągłe otwieranie samochodu i zamykanie ręcznie kluczykiem. dziekuje serdecznie

#10 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 03 listopada 2013 - 12:54

witam serdecznie potrzebuje pomocy w sprawie nastepujacej.Przestał mi działąć pilot w kluczyku ,dosłownie żaden przycisk nie działą moge otwierać auto i odpalac go tylko z kluczyka centralny działą na wszystkie zamki ale tylko jak włoze kluczyk w zamek w drzwiach i przekręcę Baterie sa nowiutkie goś co mi wymienił baterie powiedział ze nie ma komunikacji w pilocie .Ale dokłenie nie wiem co miał na mysli pomoże ktoś bo irytuje mnie ciągłe otwieranie samochodu i zamykanie ręcznie kluczykiem. dziekuje serdecznie

Czy diody świecą w kluczyku??
Jeśli nie a bateria jest nowa to proponuje poprawić luty na koszyczku baterii.

#11 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 03 listopada 2013 - 13:09

Nie będę robił nowego tematu.Mam ten sam problem z piltem od centralnego normalnie działał i nagle przestał;/ bateria jest dobra sprawdzałem miernikiem,a kodowanie nic nie daje.Bezpiecznik od centralnego dobry czy jest jakiś inny bezpiecznik oprócz tego w skrzynce pod kierownicą?Albo jakiś moduł czy coś takiego.

A który to jest bezpiecznik jakiej wartości? bo i mozę u mnie padł a niewm a na pilocie nic sie nie świeci żadna dioda po naciśnięciu guzika.

#12 OFFLINE   machony79

machony79

• 4 668 postów

Napisany 03 listopada 2013 - 13:12

na pilocie nic sie nie świeci żadna dioda po naciśnięciu guzika.

czyli zrób jak radziłem.Bezpiecznik nie ma nic do tego.

#13 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 03 listopada 2013 - 20:27

czyli zrób jak radziłem.Bezpiecznik nie ma nic do tego.

Zrobiłem tak jak kolega radził a dokładnie tak jak jest opisane punkt popunkcie i nic dalej zero odzewu ze stron pilota cisza niewiem może cos poważniejszego padło? ostatnio jak jeszcze działał to pod koniec " swoich dni sprawności" czasami szwankował raz działa raz nie wiec wymieniłem baterie podziała jeszcze z kilka dni i juz kaplica od tamtej pory nie mam wiecej pomysłów.

#14 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 16 listopada 2013 - 20:53

witam ponownie.Niestety po wszystkich radach wszystkie sposoby(chyba) nic nie daja pilot(kluczyk) dalej niedział nic sie nie dzieje a wracając do sprawy na moim kluczyku nie ma zanych diód są tylko da przyciski z kłódkami zamknieta i otwartą i tyle kluczyk czarnywszystkie metody próbowane dalej pilot nie działą musze ootwierać auto z kluczyka.

Aha dodam jeszcze jedno że kluczyk do stacyjko mam inny a do zamków w drzwiach i klapie inny ale wszystko działą od momentu zakupu auta czyly jakies ponad rok.ten do stacyjki jes taki czarny jak fabryczny z przyciskami a ten co sie otwiera dzrzi taki inny czerwono czarny bez guzków tyle co moge jeszcze powiedzicć pomoże ktoś prosił bym bardzo o pomoc.

#15 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 16 listopada 2013 - 21:31

Daj fotki tego pilota , to pewno jakiś pilot z dokładanego alarmu , centralka jest wpięta w instalację i prawdopodobnie gdzieś coś przestało łączyć , często połączenia nie są lutowane tylko zrobione na skrętkę i z czasem wilgoć powoduje że takie połączenie zaśniedzieje

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#16 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 16 listopada 2013 - 21:42

oki postram sie jutro podrzucic fotki może ktoś coś pomoże .Ale dziwne bo do tej pory działąwszystko bez problemów a przestało można powiedzić z dnia na dzień.a wygląda na to jak by ktoś wymienił wszystkie zamki w drzwiach i klapie a stacyjka i komp zostął bo mam immo i alarm fabrycczny, chyba że na odwrót. sam niewiem

#17 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 16 listopada 2013 - 21:53

bardziej prawdopodobne że przełożył wkładkę stacyjki wraz z kluczykiem , a ten alarm to którym pilotem włączasz ??

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#18 OFFLINE   scrabi

scrabi
  • 123 postów

Napisany 17 listopada 2013 - 10:10

alarm załącza sie tym samym kluczykiem co sie dzwi otwiera to znaczy jak nacisnę przycisk(jak jeszcze działał)z kłudką 2 razyto za pierwszym razem zamykają sie drzwi a po naciśnieciu drugi razryglowało zamki i załączał sie alarm za syrenę robił klakson zresztą na tylnej szybie w bagażniku jest jakaś tak jakby wklejona w szybe antenka cos jak by wiązka z ogrzewania szyby i tam pisze alarm wszystko wygląda na fabryczne

#19 OFFLINE   cinu22

cinu22
  • 262 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 17 listopada 2013 - 11:00

witam, a moj problem to rowniez zamykanie/otwieranie z pilota, moj pilot ma tylko 2 diody zielona i czerwona i dwa przyciski otwieranie i zamykanie, i kilka razy mi sie rozkodowal i kodowalem juz go przy zaplonie przez nacisniecie wiadomo, i tak bylo co raz czesciej a teraz nawet jak chce zakodowac to pozniej nie moge wogole zam/otw auta z pilota, zauwazylem tez ze jak go troche powyginam.przyciskam w innych miejscach to sie naprawia na jakis czas ktos mial tak jak ja? i co robic, bo nie chce mi sie zamykac kluczem,

#20 OFFLINE   machony79

machony79

• 4 668 postów

Napisany 17 listopada 2013 - 11:02

dalej niedział nic sie nie dzieje a wracając do sprawy na moim kluczyku nie ma zanych diód

jest dioda.Skoro nie świeci to znaczy,że nadal nie łączy bateria.