Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

OMEGA + LEDY Jak wam sie To Widzi???

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
338 odpowiedzi na ten temat

#241 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 stycznia 2011 - 18:52

a ja mam tak i ocenic tez mozecie razem z grilem a pozniej wrzuce lepsze zdjatko z nowymi lampami
Dodany obrazek

A nie lepiej bylo kase, ktora wydales na te swiecidelka przeznaczyc na wypolerowanie przednich soczewek ?? Było by taniej i pozyteczniej... albo chociaz na jakis oryginalny grill ?? :rolleyes:

#242 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 20 stycznia 2011 - 20:04

Tak może być,zaobserwowałem to przypadkiem w Audi Q5 ,aczkolwiek moim zdaniem te całe światła do jazdy dziennej tylko ładnie sie prezentuja,a w przypadku samochodu wyposażonego w xenon nie maja zadnego sensu.
Tzn chodzi mi o to,ze ani widzialność samochodu nie jest lepsza od jadącego na xenonowych mijania ani szczególnie oszędność energii. Niemniej jednak nie neguję montowania ich seryjnie w samochodach,bo jakby nie było wg mnie dodaja rasowego wygladu;)

rzeczywiście w audi takjest, że normalnie diody świecą jako dzienne, po włączeniu kierunku diody po tej stronie przygasają (pewnie po to by nie przyćmiewały swym blaskiem kierunku) po włączeniu mijania świecą słabym światłem i pełnią chyba funkcje postojówek (też z "połową mocy")

co do sensu ich stosowania - w ksenonach jest to jak najbardziej uzasadnione - w ksenonach też zużywają się palniki, wypalają odbłyśniki, matowieją klosze, ponadto pracują silniczki poziomowania a do tego zużywane są niepotrzebnie litry płynu do spryskiwacza.
Do tego o włączeniu DRL się nie zapomina, ponadto diody zużywają symbolicznie mało prądu i są wieczne. Ksenony 2*35W + postojówki
4*5W + tablica 2*5W + deska w środku jakieś 20W top razem dość sporo.
Od zdaje się 2012 roku wszystkie auta rejestrowane po raz pierwszy w UE będą musiały mieć DRL

#243 OFFLINE   raczka100

raczka100

602762968

• 171 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 21:17

A nie lepiej bylo kase, ktora wydales na te swiecidelka przeznaczyc na wypolerowanie przednich soczewek ?? Było by taniej i pozyteczniej... albo chociaz na jakis oryginalny grill ?? :rolleyes:

sa polerowane jak tylko potrafilem,gril mam jak widzisz nowy (o jakim mowiles zeby orginal?) a teraz zalozylem nowe TYC'e i tez jestem jak narazie zadowolony
podpowiedz mi co masz na mysli to sprawdze:)

#244 OFFLINE   BRYLANT

BRYLANT
  • 371 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:12

a ja mam tak i ocenic tez mozecie razem z grilem a pozniej wrzuce lepsze zdjatko z nowymi lampami

Nie noo kozak :smiech:
Jeszcze jakiś neon pod samochodem by się przydał .

#245 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:40

Przeczytałem kilka stron ostatnich na szybkiego i powiem jedno.... robicie wiochę z Omeg i tyle ode mnie.
Pozdro.

#246 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:42

sa polerowane jak tylko potrafilem,gril mam jak widzisz nowy (o jakim mowiles zeby orginal?) a teraz zalozylem nowe TYC'e i tez jestem jak narazie zadowolony
podpowiedz mi co masz na mysli to sprawdze:)

- Tyc'e sa do ****, lepiej zainwestowac w uzywane hella.
- Gril moze i nowy (pewinie laminat z allegro?) tylko niezbyt gustowny, wygina sie na dodatek ma siatke, ale to jak kto woli...

pppmffmppppfmfmmmmpffpppmffmmmppm fmpmmmpmpmffmppmfmppf fppmffmpppmmfmmpmpmffmppmfmppf fmpfmfpppmffpppmfmfmf...... :-|

#247 OFFLINE   raczka100

raczka100

602762968

• 171 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:43

ten neon to syn ma w glowie hehe ale mi jakos glupio by bylo z nimi jezdzic,to tak jak szperacz co szuka kluczy na ziemi co je zgubil.:jump:

#248 OFFLINE   Blackhevy

Blackhevy
  • 12 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:44

Powiem Wam szczerze "koledzy", że jak czytam ten wątek, to żal mi d... ściska niestety... Może się mylę, ale staramy się stworzyć tym forum niejako zgraną grupę użytkowników omeg. A z tego co zauważyłem, to jest tu pełno drwin i wyśmiewania w stosunku do innych. Jeden rzuci hasło że to "wieśvagen" a zaraz dziesięciu pisze to samo, żeby...właśnie... Po co???:pokoj:

#249 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów
  • Auto: Nie mam Omegi

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:46

Nie śmiej się z Kolegi, chcial się pochwalić że ma coś nowego, że włożył jakiś wysiłek, że jest tak jak sie jemu podoba.

Mi się akurat nie podobają te jego świecidełka ale każdy ma przeciez inny gust. Zrobil sobie choinkę ale liczy się własna satysfakcja. Jak dla mnie omega to nie golf 3 ale co zrobisz. Każdy rozpatruje wg własnego uznania. Chłopak się pochwalil a tu jego wyśmiali - niezbyt koleżeńskie podejście.

#250 OFFLINE   raczka100

raczka100

602762968

• 171 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:54

- Tyc'e sa do ****, lepiej zainwestowac w uzywane hella.
- Gril moze i nowy (pewinie laminat z allegro?) tylko niezbyt gustowny, wygina sie na dodatek ma siatke, ale to jak kto woli... :-|

tak jak kto woli ze Tyc'e sa do **** ale sa nowe i jak wczesniej pisalem nie narzekam,jesli trafie na Helle to moze sie na nie skusze a teraz mam Tyc,co do grila to mam orginal ale mnie sie znudzil i mam teraz taki z siatka.widac na zdjeciu.polerka lamp byla wstepna na powierzchni, i tak wyszla nie najgorzej a i w Lagunie byly lampy braz a taraz sa bielsze po polerce.jak moge to poprawiam wyglad a nie chce za duzo bo to oszpeci.
kazdy ma swoj gust i robi w miare potrzeby i mozliwosci.
:)

#251 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:57

Nie śmiej się z Kolegi, chcial się pochwalić że ma coś nowego, że włożył jakiś wysiłek, że jest tak jak sie jemu podoba.

To jest publiczne forum, wolnosc slowa itp. Jezeli ktos nie potrafi zniesc krytyki to poprostu niech nie pokazuje swoich wynalazkow.

Chwalisz sie = jestes oceniany.

Sztuka to przyjmowac krytyke i wynosic z niej odpowiednie wnioski.

Nie mysle o nikim bezposrednio, Pisze ogolnie.

#252 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 22:59

To jest publiczne forum, wolnosc slowa itp. Jezeli ktos nie potrafi zniesc krytyki to poprostu niech nie pokazuje swoich wynalazkow.

Nie chodzi o wolność słowa gdyż każdy pisze co chce ale o zwyczajną ludzką życzliwość. Ja wyrazilem swój pogląd nt. świecidełek ale nie będę wyśmiewał. Kwintesencja z mojej strony jest taka że zachowanie świadczy o poziomie każdego z nas.

Dalej tego tematu nie ciągnę z racji że wątek dotyczy czego innego :) Pozdrawiam Kolegę z białej omy :)

#253 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 23:01

Nie chodzi o wolność słowa gdyż każdy pisze co chce ale o zwyczajną ludzką życzliwość.

Ok ale jezeli cos brzydko pachnie to mowisz ze pachnie fiołkami ?? Nie tedy droga...

#254 OFFLINE   raczka100

raczka100

602762968

• 171 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 23:05

ja pokazalem co mam ,Ty oceniles i ok. kolezenska przysluga i chwala Wam za odpowiedzi,moze i sie przyczyniacie do poprawy wygladu naszych autek w stosunku "klubowym" ale ja mam i tez inni , wizerunek na wyglad.ja sie nie gniewam ze dostalem taki , a nie inny opis.
na forum Panowie to chyba mamy za zadanie sobie wzajemnie pomagac itp a tu widze ze sie gotuje o kazde slowo.nie tedy droga jest we wspolnocie jakim jest OKP.
zjezdzamy sie na zloty i pokazujemy co kto zrobil,nowosci itp.
moje jak wspomnialem Ledy dzienne (homologowane) sa takie i .
pozdrawiam i sorki ze nie w temacie troszke

#255 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 23:08

cos brzydko pachnie to mowisz ze pachnie fiołkami

Niektórzy tak a niektórzy wprost, że je:censored:bie a niektórzy niekomentują wogóle.
Grunt to mieć klasę :)

#256 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 23:09

ja pokazalem co mam ,Ty oceniles i ok. kolezenska przysluga i chwala Wam za odpowiedzi,moze i sie przyczyniacie do poprawy wygladu naszych autek w stosunku "klubowym" ale ja mam i tez inni , wizerunek na wyglad.ja sie nie gniewam ze dostalem taki , a nie inny opis.

No i prawidlowe podejscie :D
"OMEGA + LEDY Jak wam sie To Widzi???" na zewnatrz - nie widzi :]

Cala rzecz w tym ze nowe auta maja od poczatku do konca zaprojektowany wyglad ledow, sposob dzialania gdzie stylistycznie jak i technicznie nie mozna im nic zarzucic. Przepisy i producenci nas do tego przyzwyczjaja, widocznie tak musi byc. Porownajmy to teraz z sposobem dzialania i montazu na zewnatrz naszych omeg. Jak to ma sie do przepisow skoro polowa osob nie ma homologacji a druga polowa nie przestrzega wymogow dot. montazu ??

#257 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 23:12

Grunt to mieć klasę :)

Nie chciałem pisac tego sformułowania aby się nikomu nie narazić ale Kolega ujął za mnie :)

#258 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 20 stycznia 2011 - 23:15

Proszę trzymać się wątku !! :police:
prywatne przepychanki załatwcie na PM

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#259 OFFLINE   raczka100

raczka100

602762968

• 171 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 23:18

Porownajmy to teraz z sposobem dzialania i montazu na zewnatrz naszych omeg. Jak to ma sie do przepisow skoro polowa osob nie ma homologacji a druga polowa nie przestrzega wymogow dot. montazu ??

na czym ma polegac zasada montazu i dzialania owych Ledow dziennych,bo u mnie jest jeden minus, reszta bez zastrzezen.
wyglad jest ok jak na wkomponowanie ich w grill
pozdrawiam

#260 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 23:21

http://www.forum.ome...1&postcount=225

http://www.forum.ome...7&postcount=232