co to takiego TC ?
Napisany 14 lipca 2006 - 05:00
pozdro
Napisany 14 lipca 2006 - 14:16

Napisany 14 lipca 2006 - 14:47
Siemasz PITEREK jestem zarejestrowany na forum ale sam nee weem, czy to jest tak samo jak nalezność do tego klubu. Ja na tym forum świeżak więc jeszcze nie do końca wszystkie wiksy znam
??: ale chętnie bym sie zategował do tego klubu :mrgreen:
Proszę bardzo:
http://www.omegaklub.eu/jak.htm
Napisany 14 lipca 2006 - 16:32
Siemasz PITEREK jestem zarejestrowany na forum ale sam nee weem, czy to jest tak samo jak nalezność do tego klubu. Ja na tym forum świeżak więc jeszcze nie do końca wszystkie wiksy znam
??: ale chętnie bym sie zategował do tego klubu :mrgreen:
śpiesz sie śpiesz, bo właśnie ida zamówienia na breleczki do kluczy

"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 14 lipca 2006 - 17:48

Mimo, że wyemigrowal gdzieś tam w Polskie

Napisany 15 lipca 2006 - 09:41

Napisany 15 lipca 2006 - 10:08
BRACIA MOI MYLI JA POPROSTU MAM SLICKI I WYJETY BEZPIECZNIK I JEST za***iscie DZIS JADE PODKRECIC SPREZARE
Cieszymy sie, ale nie krzycz
(duże litery oznaczają krzyk w internecie)
Napisany 15 lipca 2006 - 11:58
bardzo wyczrpujący ten opis bo tez do końca nie wiedziałem o co chodzi..........
u mnie jest TC wyłaczam go przyciskiem obok radia wtedy zapala się kontrolka na desce rozdzielczej.........
normalnie jeżdze z włączonym TC i jak mocno przycisne to porafią koła zapiszczeć.....
natomiast mam jeszcze taki przycisk z symbole płatka śniegu obok wajchy od zmiany biegówm po prawej stronie i ktos mi powiedział że jest to system antyposlizgowy na sypki snieg, błoto itd i tak naprawde to nie wiem czy to jet to.....
po włązceniu tego przycisku podświetla się on sam a nie zapala się zadna kontrolak na desce.....
pozdro
P.S.
czasmi na mokrej trawie potrafią koła zaboskowac.... (przy aktywnym TC) na tomiast jak włązce ten przycisk z symbolem płatka sniegu to nie boksuje ale bardzo powoli rusza do przodu..........
:mrgreen:

Napisany 15 lipca 2006 - 12:03
Ta śnieżynka to jest system ASR. Też to mam jak i TC, które jeden i drugi mozna wlączać/wylączać.
Napisany 15 lipca 2006 - 12:30
GISKARD, dokladnie wszystko tak ma być i jest jak piszesz.
Ta śnieżynka to jest system ASR. Też to mam jak i TC, które jeden i drugi mozna wlączać/wylączać.
no nie do końca, ta "śnieżynka" to jest tzw. aststent ruszania, załącza bardzo delikatnie sprzęgło nie pozwalając na zerwanie przyczepności i używa się go właśnie w zimie, na błocie i takich tam cięzkich warunkach drogowych
i jeszcze jedno, odłącza się automatycznie po przekroczeniu 40-50 km/h
Winston Churchill
Napisany 15 lipca 2006 - 12:43
No przeciez pisalem, ze AsyStent Ruszaniano nie do końca, ta "śnieżynka" to jest tzw. aststent ruszania,

W Vectrze nie odlączalo mnie się :neutral: I przez to, ze nie wylączylem nie moglem przekroczyć predkości 120km/h.odłącza się automatycznie po przekroczeniu 40-50 km/h
Napisany 15 lipca 2006 - 13:59
omesia to pierwszy mój samochód z napedem na tył wczesniej jeżdziłem tylko polonezem na nauce jazdy..........
11 lat temu............
pozdro

Napisany 15 lipca 2006 - 17:28
Winston Churchill
Napisany 15 lipca 2006 - 18:54
jedynie TC właczanie i wyłaczanie manualne.....
Pietrek - kierwnice masz zarabistą......... i mnie by taka pasowała..........
ciekawe czy wajcha od biegów jest dostepna z wykończeniem drewnianym......
śni mi sie po nocach........

Napisany 16 lipca 2006 - 09:07
Napisany 25 października 2006 - 19:59

Napisany 25 października 2006 - 21:32
pzdr
Napisany 26 października 2006 - 11:13
Ja mam takie pytanie odnosnie TC, mam Omege i podobno ma byc TC; kontrolka nie swieci sie (zakladam, ze moze byc przepalona, tak bylo z ABSem, zapomnialem porpsic w serwisie o wymiane takze TC - albo sprawdzenie ) jak stwierdzic czy mam TC, wlacznika/wylacznika tego ustrojstwa nie posiadam, przeczytalem, ze czasami wlasnie nie mozna bylo tego odlaczyc. Czy jest mozliwosc sprwdzenia bytnosci TC przed rozkreceniem deski i wymiana zarowki (jesli takowa bedzie tam siedziec)
pzdr
wjedż gdzieś na łączke i sprubuj zakręcić bączka jeśli ci się uda to nie masz TC
inaczej - na pompie ABS na tym czarnym plastiku patrząc od góry jest taki napis ABS TC jeśli tak masz i kręcisz bączki to TC jest ale nie sprawne
a jeśli jest napisane tylko ABS to już wiesz że nie masz TC
Napisany 27 października 2006 - 11:30