Nastawnik pompy czyszczenie
Napisany 16 czerwca 2009 - 23:04
Napisany 17 czerwca 2009 - 18:31
jeżeli ustawił złą dawkę nastawnikiem,to może być słabszy.zobacz spalanie na kompie na wolnych obrotach ok.-0.9-1.1 l/hkolego co można sknapać przy skręcaniu nastawnika z pompą, bo jeden koleś mi w miejscu styku ty elementów uszczelniał i omcia się nic nie zbiera.
Napisany 26 lipca 2009 - 20:04
Napisany 27 lipca 2009 - 11:52
Tak? Ja sobie regulowałem i jest wszystko ok, spalanie spadło, jest dynamiczniejszy.Te wszystkie czyszczenia i ustawiania młotkami to sobie możecie między bajki wsadzić. Czysciłem i ustawiałem i wszystko do luftu. Zawsze był problem. Wymieniłem i ustawiłem nastawnik na nowy i wszystko wporzo.
Wiesz, nie każdego stać na nowy nastawnik, który w gruncie rzeczy i tak nie jest nowy, tylko ma wymienione uszczelki na stole probierczym i jest dokładnie oczyszczony.
Napisany 27 lipca 2009 - 11:54

Napisany 27 lipca 2009 - 12:24

Napisany 28 lipca 2009 - 19:21
Tak? Ja sobie regulowałem i jest wszystko ok, spalanie spadło, jest dynamiczniejszy.
Wiesz, nie każdego stać na nowy nastawnik, który w gruncie rzeczy i tak nie jest nowy, tylko ma wymienione uszczelki na stole probierczym i jest dokładnie oczyszczony.
Witam. Wiadomo, że nie każdego stać na nowy nastawnik. Ale w sumie jak policzyć wszelkie podchody, robotę i czas to przynajmniej w moim przypadku jestem do przodu. Moja Oma zarabia na siebie. Zdawać sobie też trzeba sprawę z tego, że niektóre elementy w tym aucie są kosztowne i niestety wymiana ich na nowe jest nieunikniona. A nastawnik kupowałem w W-wie w BOSCH-u. Bez zdawania starego. Cała impreza kosztowała mnie (z wymianą i ustawieniem) 1500PLN. Nastawnik wymieniłem sam a kolega go ustawił. Sprawdził i wykasował wszystkie błędy, zresztą prowadzi specjalistyczny warsztat napraw układów wtryskowych. I wierz mi, próbowaliśmy czyścić, regulować i po pewnym czasie od nowa ta sama śpiewka. To jest mój przykład i wyłącznie moje zdanie w tym temacie. Pozdrawiam. Hej.
Napisany 11 sierpnia 2009 - 20:31
to mój pierwszy post, od niedawna jestem użytkownikiem OPLA OMEGI i forum. Mam problem odnośnie nastawnika tak czytam i czytam ale nie mogę znalejżć podobnego problemu. Zrobiłem tak jak jest opisane na forum o ustawianiu nastawnika. Udało się bez problemu, ale chciałem poprawić i ponownie odkręciłem 4 śruby ale chyba za mocno bo aż ropa trysnęła spod pokrywy nastawnika, no i teraz jest taki problem że nie ma żadnej reakcji na ruch nastawnika, poprostu nic się nie dzieje jak przesuwam do przodu czy do tyłu. Co może być przyczyną? Chciałem wyregulować dawkę po czyszczeniu zaworu EGR?
pozdrawiam
Napisany 11 sierpnia 2009 - 20:54
Napisany 14 stycznia 2012 - 13:25
Napisany 14 stycznia 2012 - 13:43
Napisany 14 stycznia 2012 - 13:45
Napisany 14 stycznia 2012 - 13:46
Napisany 14 stycznia 2012 - 13:49
a na mid musi spalanie pokazywać 0.9l/h na rozgrzanym silniku i bez wł odbiorników a na kompie 5,6mg/stroke
Napisany 14 stycznia 2012 - 13:50
Napisany 14 stycznia 2012 - 13:53
pewnie swiece tez beda do wymiany bo musze dwa razy grzac i pali odrazu z reszta na cieplym tez nie ma problemu dzieki moze zmienie mechanika
napisz do kolegów z twoje strony świata możne ktoś ma kabelek to by sprawdził byś nie przepłacał a jak zmienić dawkę masz w sprawdzonych poradach jak zrobić to samemu
Napisany 15 stycznia 2012 - 15:36
mój problem polega na tym ze miałem cieknąca pompę wiec kilka dni temu dałem ją do uszczelnienia, leciało z pod nastawnika, generalnie problem był jeszcze tego typu ze czasami nie reagował na przyspieszenie tak jakby turbo mu się nie włączyło. nastawnik został przeczyszczony bo znajdowały się tam opiłki i owy problem z przyspieszeniem prawie znikł ale czasami jeszcze nie "łapie tak jakby taki mułowaty jest" dawka została ustawiona na fabrykę, 5,6 mg ...na midzie pokazuje od 0,9-1.0 wszystko wyłączone! 1,1-1,3 jak gra radio ogrzewanie światła itp.

Napisany 15 stycznia 2012 - 16:29