Niewiem skad takie bzdury na temat ABS wziałes- System kontroluje obroty kół podczas hamowania i jeżeli kierowca naciśnie tak silnie na hamulec, że jedno z kół obraca się wolniej niż pozostałe, to system ABS zmniejsza na chwile siłę hamowania obwodu w którym jest to koło lub tylko tego koła (w nowszych układach); jeżeli koło ponownie zacznie się obracać, siła hamowania jest ponownie zwiększana. Cykle redukcji siły hamowania są bardzo szybkie. system nie hamuje raz jednym raz drugim kołem!!
ściaganie będzie na stronę słabszej tulei bo tu wystapia większe siły poprzeczne.
Dobrze że kolega jest obcykany w tym temacie,wiec może to wyjaśnienie pomoże w tym temacie. Jeśli ABS nie hamuje raz jednym,raz drugim kołem, to dlaczego przy ostrym hamowaniu na prostej drodze,zapiszczą koła-raz jedno,raz drugie. Oczywiście w tym momencie Twoja teoria się sprawdza,bo jak jedno koło złapie,czyli zwolni,to załączy ABS na drugie. I tak jest. Ale ja to samo napisałem,tylko troche prościej. I prosze o wyjaśnienie gdzie tu bzdury? :czesc: